Alles over kinetisch zand

Alles over kinetisch zand

Met zand spelen hoeft niet meer buiten, maar kan nu ook binnen zonder dat je huis vol met zand ligt. Dankzij kinetisch zand! Wij vertellen je er alles over.

Heb je weleens van kinetisch zand gehoord? Het is speelgoed waar jong én oud zich urenlang mee kunnen vermaken. Er zijn ook een heleboel satisfying YouTube-filmpjes over kinetisch zand te vinden. Wij vertellen je wat kinetisch zand precies is en waarom het zo tof is!

Wat is Kinetisch zand

Het is moeilijk uit te leggen wat kinetisch zand precies is: zand, klei, deeg...? Kinetisch zand is het eigenlijk allemaal. Kinetisch zand is eigenlijk gewoon zand waar een bindmiddel aan toegevoegd is. Hierdoor ontstaan er allemaal ‘losse draadjes’ die aan elkaar kleven.

Eigenschappen kinetisch zand

Voor ouders die de situatie kennen van een kind dat buiten in de zandbak heeft gespeeld en vervolgens zijn schoenen midden in de woonkamer uittrekt... Kinetisch zand kan een prima oplossing zijn!

Het bestaat voor 98% uit gewoon (schoon) zand en de overige 2% zijn bindmiddelen die het zand een losse, luchtige structuur geven zonder de stevigheid te verliezen. Je kunt er stevige vormpjes mee maken en als je er weer goed in knijpt, valt het weer uit elkaar.

Waarom kinetisch zand zo leuk is

Kinetisch zand kun je gebruiken om mee te kleien, bouwen en vormpjes mee te maken. Het zand droogt niet uit zoals klei en lijkt bijna te leven als je ermee speelt. Je kunt kinetisch zand vinden in allerlei gave kleurtjes en daarnaast kun je ook verschillende accessoires erbij kopen.

Kinetisch zand is een heerlijk zacht en kneedbaar zand. Heel leuk voor je kinderen om mee te spelen, maar zeker ook een fijn middel om na een lange werkdag even mee te ontstressen. Dit speciale zand voor binnen is uiterst geschikt om een indoor beach day te houden. Door zijn consistentie is het perfect om zandkastelen of zandtaartjes mee te bouwen en na het spelen ruim je het zo op

Waarom is kinetisch zand goed voor kinderen?

Spelen met zand is over het algemeen goed voor creatief spelen en de fijne motoriek van kinderen. Je geeft je kids gewoon wat kinetisch zand en laat ze lekker hun gang gaan. Er zijn geen regels, ze mogen bouwen wat ze willen, maar kunnen er ook gewoon in knijpen en het door hun handen laten glippen. Eigenlijk moet je dit gewoon uitproberen om te weten hoe leuk het is, maar de video hieronder laat in ieder geval zien wat je allemaal met kinetisch zand kan.

Pluspunten kinetisch zand

Er zijn nog een aantal grote pluspunten te noemen van kinetisch zand:

  • niet giftig (per ongeluk een hap nemen is dus niet zo erg)
  • plakt niet aan handen of kleding
  • is heel makkelijk op te ruimen (geen zand overal, geen zooi!)
  • het zand plakt alleen aan zichzelf
  • is geschikt voor kinderen met allergieën (tarwe- en glutenvrij)

Kinetisch zand kopen

Kinetisch zand kun je van veel verschillende merken kopen. Het makkelijkst shop je kinetisch zand natuurlijk gewoon online! Ook zijn er heel veel toffe accessoires te koop waarmee het spelen met kinetisch zand nóg leuker wordt:

kinetisch zand en accessoires ervoor

  1. Super Sand Bucket (ML)
  2. Waba fun slimme boetseervormen
  3. Waba Kinetic Sand Paint Basic Colors
  4. Waba fun opblaasbare tafel zandbak
  5. Kinetic Sand Regenboog Mix Set 423 g

Hebben jullie ook kinetisch zand thuis? Laat ons in een reactie weten wat je ervan vindt, we zijn benieuwd!

Savannah Schreuter

Door

03 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.