De 10 leukste kinderfilms op Disney+

De 10 leukste kinderfilms op Disney+

Twijfel je om een abonnement op Disney+ te nemen of zie je er door de bomen het bos niet meer? Dit zijn de 10 favoriete kinderfilms van MiniMe’s Marieke en haar peuter Mila!

Bij ons thuis is Disney+ een grote hit. Na de gratis proefperiode twijfelde ik geen seconde om een betaald abonnement te nemen. Die €6,99 per maand? Die halen wij er makkelijk uit! Daarom leek het me leuk om een lijstje te maken van 10 kinderfilms die wij heel graag kijken op Disney+!

Natuurlijk ben ik als eerst dolgelukkig dat de Disney Classics uit mijn jeugd allemaal op Disney+ te vinden zijn. De Kleine Zeemeermin was vroeger al mijn lievelings en die kijk ik stiekem nog steeds weleens als mijn peuter haar middagdutje doet. Maar ook Aladdin, Belle en het Beest en Assepoester zijn echt pure nostalgie voor mij. I love it!

Daarna ben ik ook groot fan geworden van Pixar. Alles wat deze animatiestudio maakt, is niets minder dan briljant. Wall-E is mijn favoriete Pixar-film, maar wat denk je van Finding Nemo, Frozen en Inside Out? Wat een pareltjes!

Top 10 leuke kinderfilms op Disney+

Mijn dochter Mila van 3 jaar oud kijkt ook heel graag Disney+. Ze kijkt veel verschillende films en series, maar er zijn er een paar die toch steeds weer terugkomen. Ik heb een top 10 gemaakt met zowel Mila’s als mijn eigen favoriete kinderfilms op Disney+!

1. Toy Story 1, 2, 3 & 4

Toen Mila Woody en Buzz ontdekte, was ze om. Bijna elke dag vraagt ze er wel om: ‘Woody en Buzz kijken?’ Ik moet zeggen dat ik deze animatiefilms van Pixar ook écht briljant vind. Speelgoed dat tot leven komt en allerlei avonturen beleeft? What’s not to like?!

2. Frozen 1 & 2

Net als bijna elk peuter- en kleutermeisje is ook Mila in de ban van Anna en Elsa. Deze twee zusjes hebben een onverklaarbare betoverende uitwerking op kinderen. Zo knap van de makers! Ik betrap mezelf (en mijn man ook!!!) er regelmatig op dat ik zingend door het huis ga: ‘Laat het lossss, laat het gaaaaan!’ Sinds kort staat Frozen 2 er ook op, dus het is groot feest hier in huis!

3. Peter Pan

Ik had vroeger een voorleesboek van Peter Pan en die heeft Mila een keer opgediept uit een oude doos met mijn spullen. Sindsdien vindt ze Peter Pan fantastisch en het was natuurlijk groot feest toen ze ontdekte dat er ook een tekenfilm van is. Ze kan zelfs al wat zinnetjes meepraten, haha!

4. Bambi

Ook deze klassieker heeft al een aantal keer aan gestaan bij ons thuis. Mila vindt al die diertjes super leuk. Ik blijf wel altijd in de buurt als ze dit kijkt, zodat ik het spannende stukje waarin Bambi’s moeder wordt neergeschoten (niet te doen zo zielig...) kan doorspoelen.

5. De kleine zeemeermin

Dit is mijn all time favourite (de Nederlandse versie), dus ik heb Mila hierin een beetje beïnvloed. Ik hou gewoon van die kleurrijke onderwaterwereld en uiteraard de liedjes als ‘Diep in de zeeeee!’ Heerlijk! Mila vindt zelfs Ursula niet eng, we hebben haar alleen geleerd dat dat niet zo’n aardige mevrouw is. Dus als ze in beeld komt, hoor ik vanaf de bank: ‘Ursula niet lief!’ En zo is het, Mila.

6. Inside Out

Mila heeft deze nog niet gezien, maar ik vind Inside Out (in het Engels) ook echt een van de tofste Pixar-films. Ik vind het zo knap hoe ze het brein en de vijf belangrijkste emoties van een meisje van 11 jaar tot leven kunnen brengen! Deze film is wat meer geschikt voor oudere kinderen denk ik, maar sowieso voor volwassenen!

7. Coco

Coco sprak mij zelf in eerste instantie niet zo aan, maar ik hoorde en las er zo veel goeds over, dat ik ‘m toch maar een kans heb gegeven. En daar ben ik blij om! Coco is een superleuke, muzikale en kleurrijke film. Het bijzondere is dat ie over de dood gaat (de Mexicaanse feestdag Día de los Muertos), maar geen moment zwaar wordt. Laat het maar aan Disney en Pixar over om een heftig thema in een luchtig jasje te steken.

8. Dumbo

Wie kent de tekenfilm over het olifantje Dumbo/Dombo niet? Disney maakte in 2019 een live-action remake en die is me toch mooi geworden! Het moment dat Dumbo gescheiden wordt van zijn moeder is net zo zielig (snik...), maar de special effects zijn geweldig. Mag ik Dumbo als huisdier please?!

9. Bao

Pixar maakt regelmatig short movies (korte films) van een paar minuten, die vaak in de bios worden vertoond voorafgaand aan een lange film. Bao is er zo eentje, die ook op Disney+ te vinden is. Hij gaat over een Chinese moeder die een wel heel innige band krijgt met een gestoomde bao (dumpling)... Deze korte film is hét bewijs dat Pixar echt álles schattig kan maken.

10. Piper

Piper is net als Bao een korte film, hij werd in de bios uitgezonden voorafgaand aan Finding Dory (ook zo’n leuke!). Piper won in 2016 zelfs een Oscar! Deze betoverende short movie gaat over een klein vogeltje in de branding van de zee. Echt elk detail is mooi en schattig, dus echt het kijken waard!

Uitgebreid aanbod Disney+

Dit is slechts een héél kleine greep uit het grote aanbod dat Disney+ online heeft staan. Je vindt er álle Disney- en Pixar-films die je je maar kunt bedenken, maar ook allerlei series, speelfilms, documentaires en exclusief voor Disney+ gemaakt materiaal.

Disney+ gratis uitproberen

Wil jij Disney+ ook proberen? Deze leuke platform kost je maar €6,99 per maand. Het abonnement is altijd opzegbaar. Meld je via deze link aan >>

Marieke van Boven

Door

25 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.