14x Leuke Moederdagcadeaus waar je mee aan kunt komen

14x Leuke Moederdagcadeaus waar je mee aan kunt komen

Moederdag staat bijna voor de deur! Tijd om je te verdiepen in leuke Moederdagcadeaus. Wij helpen je een handje door wat leuke ideeën op een rij te zetten!

Wij gingen op zoek naar leuke Moederdagcadeaus waar je mee aan kunt komen. Een lijstje cadeau-inspiratie waar de mama ook echt iets aan heeft en zeker van zal genieten. Als je iets zoekt voor je eigen moeder, je partner of zelf je partner wat subtiele kadotips wil geven, kun je dit lijstje in ieder geval goed gebruiken!

Het meest attente om te doen, is een combinatie van iets praktisch met iets persoonlijks. Dus geef naast je leuke Moederdagcadeau een lief kaartje, Moederdagknutsel van je kind of gewoon een heerlijk uitgebreid Moederdagontbijt!

1. Kobo e-reader

Een must-have bij ons allemaal thuis is een goede e-reader. Wij zijn echt fan van die van Kobo! Het is de perfecte manier om je lievelingsboeken (en daarbij óók nog je hele to read-list) constant bij je te hebben. Wil je er echt een leuk Moederdagcadeau van maken? Maak er dan een compleet pakket van! Doe er een mooie hoes bij en zet er alvast wat ebooks op. Geloof mij, als de mommy een beetje een lezer is, zal ze je hier eeuwig dankbaar voor zijn.

Luisterboeken

Is ze niet echt een lezer? Dan kunnen luisterboeken ook een fijne uitkomst zijn. Heerlijk in de tuin liggen met je oortjes in terwijl je wordt voorgelezen. Je kunt een abonnement (voor een zelf gekozen aantal maanden) voor duizenden audioboeken cadeaugeven via Storytell of Nextory! Dat klinkt toch echt als een leuk Moederdagcadeau waar je mee aan kunt komen!

2. Sieraden

Een ander leuk Moederdagcadeau waar je mee aan kunt komen en wat echt blijvend is, is een mooi sieraad! Voor bijna elke moeder is er wel iets moois te vinden. Bekijk even welke stijl de mom in kwestie meestal draagt, zodat je iets gaafs kunt kiezen wat mooi in haar collectie past. Houdt ze van minimalistisch of juist van opvallend? Draagt ze graag goud- of zilverkleurige sieraden? Als je dat eenmaal weet, kun je vast iets vinden waar ze heel blij van wordt.

Op zoek naar een cadeautje van moeder tot dochter? Wij zijn helemaal weg van de schattige duo armbandjes van MyJewellery! Dit jaar hebben ze deze zelfs voor de mini's! 

3. Woonaccessoires

Veel moeders vinden het heerlijk om in huis bezig te zijn en de boel te stylen. Om de woonkamer, slaapkamer en keuken sfeervol en gezellig te maken met de mooiste items. Daarom zijn woonaccessoires echt een heel leuk Moederdagcadeau! Denk aan bijzondere kaarsen, kandelaars, geurstokjes, een toffe vaas, posters voor aan de muur of een mooie borrelplank! Of wat dacht je van een heel nieuw servies? Vind je het lastig om iets te kiezen, kun je ook voor een cadeaubon gaan!

4. bloemen met een twist

Natuurlijk horen in dit lijstje met Moedercadeaus ook bloemen voor Moederdag. Wie wordt er nu niet blij van mooie bloemen in huis? Wil je iets specialers geven dan een standaard bosje? Vraag bij de bloemist om een gepersonaliseerde bos waar je haar favoriete kleuren en bloemen doorgeeft. Nog wat bijzonderder? Koop wat van haar favoriete snacks en stop deze met behulp van stokjes tussen het boeket. 

 
 

5. Een uitje

Trakteer de moeder op een speciaal dagje uit. Of het nu een bezoekje is aan een mooie botanische tuin, een middagje film met lunch erna, of wat cultureels zoals een museum of theater. Mooie herinneringen zijn goud waard! Wat leuke ideeën op een rij! Voor zowel jong als oud.

  • Dierentuin
  • Kinderboerderij
  • High Tea
  • Sip & Paint
  • High Wine
  • Picknick in het park
  • Workshop bloemschikken
  • Strandwandeling
  • Bioscoopbezoek
  • Yoga sessie

6. Spa dag

Geef momma de ultieme ontspanning met een spa-dag. Boek een dagje in een wellnesscentrum waar ze kan genieten van massages, sauna's, zwembaden en misschien zelfs een schoonheidsbehandeling. Als je de spa naar huis wilt halen, stel dan een luxe spa-pakket samen met badoliën, scrubs, gezichtsmaskers en een zachte badjas om haar een persoonlijke verwenervaring te geven!

7. Luxe pyjama

Niets zegt 'ik hou van je' zoals het comfort van een luxe pyjama! Kies een zachte, elegante pyjama uit hoogwaardige materialen zoals zijde of zacht katoen die haar zal omhullen in comfort. Dit geschenk is perfect voor die ontspannen weekendochtenden en zorgt ervoor dat ze zich speciaal en verzorgd voelt, zelfs tijdens haar rustmomenten thuis.

8. Tijdschrift-abonnement

Is de mama in kwestie geen boekenlezer en past een e-reader dus niet zo goed, maar is ze wel een liefhebber van mooie magazines? Dan is een abonnement op haar favoriete tijdschrift een leuk Moederdagcadeau! Onze tips?

  1. Ouders van Nu
  2. Kek Mama
  3. Fabulous Mama
  4. VIVA Mama
  5. WIJ
  6. Flair

9. Horloge

Als er iets onmisbaar is als accessoire voor een moeder, is het wel een mooi horloge. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Houdt ze meer van klassieke en moderne horloges zoals die van CLUSE en Rosefield. Draagt ze vaker zilver, goud of rose? Kom hierachter en vind daarna het perfecte horloge als Moederdagcadeau.

TIP! Wil je helemaal all out gaan? Dan is de nieuwe Apple Watch natuurlijk het ultieme Moederdagkado!

10. Luxe lichaamsverzorging

Verwen haar eens met wat luxere producten die ze misschien niet zo snel voor zichzelf zult kopen! Extra leuk om dat dan cadeau te doen. Kies voor hoogwaardige oliën, scrubs en lotions die haar huid verzorgen en verwennen. Koop je dit voor de moeder van jullie kids? Geef haar direct dat momentje van ontspanning en ga lekker met de kinderen de deur uit en kom terug na haar ochtendroutine. 

11. Planten voor Moederdag

Een mooie plant voor in de slaapkamer of woonkamer is ook een ontzettend leuk Moederdagcadeau. Wat dacht je van een gave grote plant, unieke hangplant of een klein pannenkoekplantje? Een perfect cadeau om die zorgzame kant van de mommy even te triggeren!

12. Culinaire verrassingsreis

Organiseer een culinaire verrassingsreis langs verschillende lokale eetgelegenheden. Je kunt dit thuis organiseren met afhaalmaaltijden van diverse restaurants of een route plannen waarbij je verschillende culinaire stops maakt voor een hapje en een drankje!

13. Fotoboeken of foto op canvas

Wat het altijd goed doen bij een moeder zijn foto’s. Geef een zelfgemaakt fotoboek kado of juist een gave grote foto op canvas voor in huis. Het kost wat meer moeite om de juiste foto’s uit te zoeken, maar dan heb je wel een heel mooi en persoonlijk cadeau voor Moederdag!

14. Kookboek voor moederdag

Als allerlaatste heb ik een kado dat het tot nu toe altijd goed heeft gedaan bij de moeder van mijn collega: een nieuw kookboek vol met de lekkerste recepten. Ze probeert steeds een ander thema te kiezen: bakboeken, vega boeken, Aziatische boeken en zo door. Een superleuk Moederdagcadeau voor de mama die houdt van kokkerellen!

Isabel Van Der Boog

Door

13 juni 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.