Zelf Moederdagcadeau maken: 7x DIY ideeën

Zelf Moederdagcadeau maken: 7x DIY ideeën

Natuurlijk krijgen mama’s een presentje op Moederdag. Dat hoeft niet duur; zelfgemaakte Moederdagcadeaus zijn het allerleukst. Hier 7 DIY ideeën!

Moederdag komt eraan! De dag waarop mama’s in het zonnetje worden gezet. Hoe leuk is het om een zelfgemaakt Moederdagcadeautje te krijgen? Héél leuk! Partners opgelet: wij hebben wat ideetjes voor jullie.

Op Moederdag krijgen moms extra knuffels en kusjes, als waardering voor al hun liefde, zorg, harde werken en tomeloze energie. Dat hoeft niet met een groot en duur cadeau te worden beloond; een knutsel uit een goed hart, vol trots overhandigd, is eigenlijk nog veel leuker!

Moederdagideeën

Wij hebben zeven leuke Do It Yourself Moederdagcadeaus verzameld. Partners: de kids hebben hier mogelijk wel wat hulp bij nodig, dus aan de bak! Knutselen voor Moederdag vinden ze vast hartstikke leuk.

1) Versier een mok

Moeders drinken liters koffie (of thee), dus ze kunnen wel een lekker grote mok gebruiken! Hoe leuk is het als deze is versierd door hun kiddo's? Met een porseleine mok en porselein bestendige stiften en/of verf maak je in een handomdraai de meest originele en persoonlijke creatie.

Zo doe je dat >>

2) Bonnendoosje

Kunnen de kids niet kiezen wat ze mama moeten geven? Dan is dit bonnendoosje van MoodKids ideaal. Zo geef je haar allerlei kleine cadeautjes, klusjes en/of gebaren die ze door middel van de tegoedbonnen op elk gewenst moment kan inzetten. Een keer afwassen? Een extra dikke knuffel? Een ochtendje uitslapen? Dat wil mama wel hoor!

Zo doe je dat >>

 3) Pimp een telefoonhoesje

Bijna alle moeders hebben tegenwoordig wel een mobiele telefoon. Waarschijnlijk is dat één van de dingen die ze áltijd bij zich heeft. Des te leuker is het om haar een zelf versierd telefoonhoesje te geven! Je kunt, bijvoorbeeld via bol.com, een blanco hoesje kopen en deze naar hartelust beschilderen en beplakken. Wedden dat ze daar heel blij mee is?

Zo doe je dat >>

4) Bloem in fotolijstje
Zelf een Moederdagcadeau knutselen hoeft helemaal niet veel moeite te kosten of lang te duren. Met een fotolijstje, papier met leuk printje, cupcakevormpjes en een foto van je kroost kom je al een heel eind! Kijk maar eens naar deze superschattige bloemen. Die krijgen vast een mooi plekje op mama’s bureau.

Zo doe je dat >>

5) Sieradenschaaltje van klei
Hoe uniek: een sieradenschaaltje van de handafdruk van je kind! Daar leggen moms vast heel graag hun mooiste sieraden in voor ze 's avonds naar bed gaan. Het cadeautje wordt nóg persoonlijker met een zelfgemaakt armbandje of kettinkje erbij.

Zo doe je dat >>

6) Regenboog-plantenpotje
Een terracotta plantenpotje beschilderen is niet erg origineel, maar wel als je ‘m bedruipt met allerlei kleuren verf! Dan krijg je een te gek regenboog-effect. Het ziet er spectaculair uit, maar is vrij simpel om te maken. De kids kunnen zich helemaal uitleven met hun favoriete kleuren. Succes gegarandeerd!

Zo doe je dat >>

7) Raamhanger van regendruppels
Een raamhanger waar de zon prachtig doorheen schijnt is een super origineel cadeau. Deze regendruppels in allerlei tinten blauw zijn een echte eyecatcher! Het zal je verrassen hoe je dit effect voor elkaar krijgt. Natuurlijk kun je ook andere kleuren gebruiken en/of andere figuurtjes dan regendruppels knippen.

Zo doe je dat >>

Benodigdheden voor een knutselmiddagje

Het is altijd handig om wat spulletjes in huis te halen als je samen gaat knutselen. Ik heb wat dingetjes opgezocht waar je mee aan de slag kunt gaan! 

  1. Stempelset alfabet
  2. Gekleurd karton met dessin
  3. Lijm
  4. Stickers
  5. Plakaatverf 
  6. Modelleerklei

Wil je ook een leuk cadeautje voor Moederdag kopen? Wij hebben een paar toffe Moederdagcadeaus op een rij gezet:

 
Marieke van Boven

Door

25 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.