Je kind thuis vermaken in de winter - onze tips

Je kind thuis vermaken in de winter - onze tips

Geen zin om de kou in te gaan met je kind? No problem, met deze tips zullen jullie je thuis prima vermaken deze winter! Leuk om te doen in de vakantie of een regenachtig weekend.

Brr, wat is het weer koud buiten! In de winter zie je het misschien niet zitten om de hele dag te koukleumen in de dierentuin of een buitenspeeltuin en vind je het lekker om gewoon thuis te zijn. Jij keuvelt de dag wel door. Je kind daarentegen, die heeft al zijn speelgoed wel gezien. Hoe entertain je die een hele dag? Dit zijn onze tips om je kind thuis te vermaken in de winter!

1. verven 2.0

Je kunt je kind natuurlijk een velletje papier, verf en wat kwasten geven, maar je zult al snel doorhebben dat de aandacht snel verslapt en je alweer een volgende activiteit moet verzinnen. Onze oplossing: plak de badkamer muur en grond af met afdekfolie van de bouwmarkt en laat daar je kind los met verf en papier. Heeft de verf toch een beetje het papier gemist? No problem, badkamertegels zijn heel makkelijk schoon te maken. En je kids zullen het fantastisch vinden!

2. TENT BOUWEN

Een activiteit die altijd leuk blijft: een tent bouwen. Leg er lekker veel kussens en plaids in en ga gezellig voorlezen. Check hier toffe inspiratie voor een tipi in de kinderkamer!

3. bakken

Laat je kind helpen met bakken! Er zijn onwijs veel recepten die je heel leuk met je kids kunt maken. Je kind kan helpen met alle ingrediënten in bakjes doen, mengen en decoreren. Natuurlijk mag er tussendoor ook wel een beetje gesnoept worden, dat is waarschijnlijk al reden genoeg voor je kind om mee te helpen. ;)

Met kerst in aantocht kun je deze kerstboom snack maken, of deze gezonde speculaasmuffins. En wat dacht je ervan om dit jaar zelf kerstkransjes te maken? Allemaal simpele, snelle recepten waarbij je kind een handje kan helpen!

4. samen fotoboek maken

Met met einde van het jaar in zicht, is het weer tijd om een fotoboek te maken. Nu kun je weer zelf alles uitzoeken en indelen, maar hoe leuk is het om je kind hierbij te laten helpen? Laat je kind zelf zijn favoriete foto's kiezen en doe die in het boek. Je krijgt dan misschien wel een verzameling foto's die je zelf niet zou kiezen, maar zo heb je weer eens iets anders! Daarnaast is het ook heel leuk om samen terug te kijken op alles wat jullie dit jaar gedaan hebben. Happy bonding!

5. BIOSCOOP DAG

Gordijnen dicht, popcorn erbij en lekker de hele dag films kijken. Je kind zal het fantastisch vinden, en voor jou is zo'n rustig dagje ook helemaal top. Zeker na de drukke feestdagen is zo'n rustdagje wel verdiend!

 

6. tekenen op de ramen

Dit klinkt in eerste instantie als een verschrikkelijk slecht idee, maar lees even verder! Wat als we je zouden vertellen dat er afwasbare markers zijn? Met deze speciale krijtmarkers kan je kind op ramen tekenen én kan jij het weer makkelijk schoon maken. Dus laat je kind lekker los gaan op die ramen, jij veegt het er met een nat doekje zo weer vanaf!

7. proefjes doen

Wist je dat je zelf mist kunt maken? Of dat je een plastic fles plat kunt maken zonder je handen te gebruiken? En wat gebeurt er als je een stuk zeep in de magnetron doet?  Deze proefjes zijn hartstikke leuk om met je kind te doen. Op de website Proefjes.nl vind je veel kindervriendelijke proefjes die je thuis kunt uitvoeren. Naast leuk, is het ook nog eens heel leerzaam voor je kind. Als je kind te jong is om een proefje te begrijpen, is het ook gewoon heel fascinerend om naar te kijken!

8. SCHOONMAAKFEEST

Trek oude kleren aan en spring de badkamer in voor een heus schoonmaakfeest. Ik zeg Pipi Langkous stijl met borstels onder je schoenen en schaatsen maar! Muziek mag natuurlijk niet ontbreken.

9. mama make-over

We weten niet zeker of je dit zelf leuk gaat vinden, maar wedden dat je kind het waanzinnig vindt? Geef ze wat make-up en haarklipjes en laat ze jou een make-over geven. Oefen alvast je blije gezicht wanneer je het resultaat te zien krijgt. "Oooh, wat, eh, artistiek...?" 

10. hutten maken

Is je kind meer van hutten dan tenten? Van een grote doos kun je perfect een hut maken. Natuurlijk moet hij er wel een beetje leuk uitzien, dus verf hem samen een mooi kleurtje. Een dagvullend programma met een mooi resultaat!

11. knutselen voor anderen

Wie kan er wel een hart onder de riem gebruiken? Maak voor die persoon mooie knutselwerken! Juist het besef dat het voor iemand is, maakt het voor je kind extra leuk. Spread the love! 

Wat zijn jouw binnenspeeltips voor deze winter? 

Sanne 't Hooft

Door

19 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.