5x In de herfst naar buiten met je kind

5x In de herfst naar buiten met je kind

Dit zijn de leukste dingen om buiten met je peuter of kleuter te doen in de herfst!

In het najaar wordt het buiten kouder, natter en zitten we meer binnen. En toch valt er buiten zo veel leuks te beleven met je kind in de herfst! In dit artikel lees je dingen die je écht moet doen in de herfst met je peuter of kleuter.

We zitten steeds meer binnen. Het najaar is sowieso al een periode waarin we meer binnen zijn, maar nu met het coronavirus zijn we helemaal meer aan huis gekluisterd. Maar we mogen echt nog wel naar buiten! Gelukkig maar, want met een peuter of kleuter in huis wil je de mogelijkheid hebben om even lekker erop uit te kunnen en je kind te laten uitrazen.

Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met leuke dingen die je samen buiten kunt doen in de herfst! 

herfst met kinderen

1. Herfstspullen zoeken voor de seizoenstafel

Ga samen het bos in en zoek eikeltjes, kastanjes en mooie grote herfstbladeren in verschillende kleuren. Je kind leert spelenderwijs allemaal leuke dingen over het bos, en je kunt binnen een prachtige herfsttafel maken met de mooiste spulletjes uit het bos. 

2. In de plassen stampen!

Deze mag niet ontbreken in het lijstje met herfstactiviteiten. Waar wij als volwassenen een negatieve associatie hebben bij de regen, heeft je kind dat van nature niet. Niets zo leuk als flink in de plassen stampen! Investeer in een lekker regenpak en mooie regenlaarzen, en een flinke regenbui betekent dolle pret.

3. Loop een kabouterpad!

Door heel Nederland vind je verschillende kabouterpaden. Dit zijn super leuke speurtochten voor jonge kinderen ín het bos. Je kunt op een afhaalpunt bij het bos (dit kan bijvoorbeeld een nabijgelegen café of restaurant zijn) een knapzakje en een opdrachtenboekje ophalen. Je kind mag als een echte kabouter mét puntmuts allerlei kabouteropdrachten maken en krijgt achteraf een kabouterdiploma. Het knapzakje leveren jullie achteraf weer in, maar de puntmuts… die mag mee naar huis! 

4. Vogelvetbolletjes maken en ophangen

Het wordt buiten kouder. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle dieren die in het bos wonen. Maak samen een vetbolletje voor vogeltjes en hang deze daarna op in de tuin of in het bos. Tip: loop een week later nog eens langs. Hebben de vogels het vetbolletje weten te vinden? 

5. Bladeren vegen

Ligt jouw tuin ook zo vol met bladeren in de herfst? Perfect, want het is super leuk om die samen met je peuter op te vegen. Geef je peuter een hark of een kinderbezem en laat hem of haar de blaadjes bij elkaar vegen. En weet je wat het allerleukste is? Om daarna lekker door de blaadjes heen te rennen en weer opnieuw te beginnen!

Kortom: genoeg te doen buiten in de herfst met je kindje! Heb jij nog leuke tips voor herfstactiviteiten om toe te voegen aan dit lijstje? 

Isabel Van Der Boog

Door

19 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.