9x De leukste kookboeken voor kinderen

9x De leukste kookboeken voor kinderen

Koken en bakken met kinderen is zo leuk! Dit zijn de 9 leukste kookboeken voor kinderen om samen de keuken in te duiken.

Koken en bakken met kinderen is zo leuk om te doen! Daarom is een kookboek voor kinderen, of een kookboek met kidsproof recepten, altijd heel leuk om te kopen of te geven. Wat zijn nou de leukste kookboeken voor kinderen? Ik verzamelde ze voor je!

Als je om welke reden dan ook vaak thuis zit met je kinderen, kan het best lastig zijn om ideeën te bedenken om je kids te vermaken. Samen de keuken induiken is iets wat ik steeds leuker ben gaan vinden nu mijn peuter groter en wijzer wordt. We bakken er samen op los!

Moeder bakt pizza met kinderen

Kindvriendelijke recepten kun je natuurlijk van internet halen, maar voor jouw kind is het veel leuker én handiger om een kookboek voor zijn of haar neus te hebben, het liefst met plaatjes of tekeningen. Zo zien ze beter hoe het moet!

Dit zijn wat mij betreft de 9 leukste kookboeken speciaal voor kinderen. Leuk als cadeau voor ouders of, als het kindje al oud genoeg is, voor de kids zelf!

Kookboeken voor kinderen

1. Het grote kookboek voor kinderen

Heerlijke lasagne, verrukkelijke gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel... Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel Het grote kookboek voor kinderen open en kies een van de vele recepten om van te smullen. Ze zijn allemaal stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke foto's en tekeningen. Bovendien staan er in dit boek een heleboel basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen!

Bestel Het grote kookboek voor kinderen hier >>

2. De Zilveren Lepel voor kinderen

Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? De Zilveren Lepel voor kinderen staat vol met heerlijke recepten uit het beroemde kookbijbel De Zilveren Lepel. Alles is speciaal aangepast voor kinderen, qua smaak en kooktechnieken. Het boek bevat extra tips over hoe je schoon en veilig kunt koken, uitleg over bereiding en welk keukengerei je nodig hebt. Elke stap van het recept is afzonderlijk beschreven en geïllustreerd, en daarom heel makkelijk te volgen. Alle gerechten zijn gefotografeerd, zodat je kunt zien hoe het eindresultaat eruit zou moeten zien.

Bestel De Zilveren Lepel voor kinderen hier >>

3. Het Laura's Bakery Kinderbakboek

Voor de jonge bakliefhebbers is er nu Het Laura's Bakery Kinderbakboek. Met dit boek kan elk kind stap voor stap de fijne kneepjes van het bakken leren en daarmee makkelijke en vooral heel lekkere koekjes, cakes, cupcakes, schuimpjes en taartjes bakken. De illustraties maken dit boek superleuk. Niet alleen de ingrediënten zijn voorzien van vrolijke en verhelderende tekeningen, ook alle stappen in het recept zijn prachtig geïllustreerd. Natuurlijk zijn alle recepten in dit kinderbakboek ook voorzien van smakelijke foto's!

Bestel Het Laura's Bakery Kinderbakboek hier >>

Kookboeken voor kinderen

4. Heel Holland Bakt Kinderbakboek

In het Heel Holland Bakt Kinderbakboek vind je de allerleukste bakrecepten om voor en mét kinderen te maken. Samen koekjes bakken, een over-de-top verjaardagstaart voor een kinderfeestje of een lekkere (gezonde) traktatie voor in de klas. Leuk om te doen, en jong geleerd is oud gedaan. Pepernoten of Halloweencupcakes, een vrolijke fruitpizza of chocoladesalami (handig, zonder oven!) of de allerlekkerste zelfgebakken pannenkoeken op zondagmorgen. Dat wordt smullen!

Bestel het Heel Holland Bakt Kinderbakboek hier >>

5. eten met nijntje

Nijntje is dol op eten! In eten met nijntje neemt ze je in vijf korte verhalen mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker.

Bestel eten met nijntje hier >>

6. 't Waanzinnige kinderkookboek

Met 't Waanzinnige kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. 24Kitchen-chef Hugo Kennis bedacht de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten met én zonder vlees. Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef de vrolijke verhalen en weetjes over koken, eten en restaurants. Het geheel wordt afgeblust met de heerlijke tekeningen van Emanuel Wiemans!

Bestel 't Waanzinnige kinderkookboek hier >>

Kookboeken voor kinderen

7. Het efteling Familiekookboek

In Het Efteling Familiekookboek nemen de koks van de Efteling je mee op een culinaire reis door het beroemdste attractiepark van Nederland. Er staan 35 lekkere en gemakkelijke gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene. In dit boek staan recepten van een aantal bekende Efteling-lekkernijen én recepten die geïnspireerd zijn op de sprookjes en attracties van het park. Van zoete hapjes en verfrissende drankjes tot overheerlijke gerechten met lekker veel groenten!

Bestel Het Efteling Familiekookboek hier >>

8. Zoete spruiten

In Zoete spruiten geven kinderen hun ongezouten mening over wat ze wel en niet lekker vinden. Roberta Pagnier gaat met die informatie aan de slag. Ze maakt gerechten die qua smaak, kleur, textuur en presentatie aansluiten bij de beleving van kinderen, maar die ook voor volwassenen aantrekkelijk zijn. En ze geeft tips - zoals samen koken - om van elke maaltijd een feestje te maken!

Bestel Zoete spruiten hier >>

9. Het grote kinderkookboek - zonder pakjes & zakjes

Jong geleerd, oud gedaan. Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In het vrolijke Grote Kinderkookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zonder pakjes of zakjes!

Bestel Het grote kinderkookboek hier >>

Dus zoek jij nog een cadeau voor een kind dat héél graag in de keuken staat? Voor zijn of haar verjaardag, Sinterklaas of Kerst? Denk dan eens aan één van deze leuke kookboeken voor kinderen!

Marieke van Boven

Door

16 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.