Op deze leeftijd geef je je kind een pop

Op deze leeftijd geef je je kind een pop

Wij zochten uit wanneer het nou een goed moment is om je kind een pop te geven en laten je een dag uit het leven van Baby Annabell zien!

Een peuter en haar (of zijn!) pop zijn vaak onafscheidelijk. Je ziet regelmatig dat ‘de baby’ overal mee naartoe wordt gesleept. Hele rollenspellen worden er gespeeld met de pop, die dag en nacht platgeknuffeld wordt. Zo aandoenlijk! Maar op welke leeftijd kun je je kind het beste een pop geven? Wij zochten het uit!

Waarom geef je je kind een pop?

Veel ouders geven hun kind (meestal de meisjes, maar ook heus wel aan jongens) een pop. Hoewel dat sowieso ‘gewoon leuk’ is, heeft een pop ook zeker een functie. Kinderen voelen zich met een pop (of knuffelbeer) namelijk veilig. Door de pop vast te houden en overal mee naartoe te nemen, vindt je kind steun en troost.

Pop als maatje

De pop fungeert als ‘maatje’ dat hetzelfde meemaakt als je kind. Hij ligt bij haar in bed, loopt niet weg en blijft altijd hetzelfde. Dit geeft vertrouwen. Bovendien leren kinderen door het spelen met een pop vaardigheden aan. Niet alleen praktische skills zoals het verzorgen van ‘de baby’, ook het oefenen met sociale situaties kan met een pop natuurlijk super goed. 

Vaak praten kinderen ook makkelijker tegen hun pop of knuffelbeest dan tegen ‘echte mensen’. De pop zegt weliswaar niks terug, maar bewaart wel ál hun geheimen en vertelt niets verder. Ze kunnen ook zelf invullen wat de pop zogenaamd ‘terug zegt’, dus vervelende gesprekken zullen ze niet hebben. Dat voelt fijn!

Op welke leeftijd geef je je kind een pop?

Je kunt je kind al vrij vroeg een pop geven. Van (heel) jongs af aan kan een kind er iets mee of van leren. Vanaf een jaar of 3 is een échte pop, die menselijke trekjes en functies heeft, erg geschikt.

Hieronder zetten we op een rij wanneer je je kind wat voor soort pop kunt geven:

Pop voor baby’s

Zelfs voor de allerjongsten is een pop al een heel leuk kadootje. Als je een pop koopt die lekker zacht en knuffelig is, kunnen baby’s daar al veel plezier van hebben. Ze kunnen er heerlijk tegenaan kruipen in bed, de kinderwagen of de box. Er zijn ook poppen die een rammelaar in hun lijfje hebben, dat is natuurlijk helemaal fantastisch zodra het kindje voorwerpen goed kan vastpakken en schudden. Wel zo slim om een wasbare pop te kopen, voor als erop is gespuugd of je baby er graag op sabbelt.

Pop voor 1-2 jaar

Rond de leeftijd van 1-2 jaar is het slim om je kind een popje te geven dat al het één en ander kan, zoals een flesje drinken en slapen. Daarmee kan je kind haar eerste rollenspellen spelen en ‘gesprekjes’ voeren. Bovendien is het een mooie manier om het eerste verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen.

Pop voor 3-4 jaar

Vanaf de peuterleeftijd wordt het echt leuk, want dan ontwikkelt de fantasie van kinderen zich steeds meer. Dan snappen kinderen ook goed dat een pop een ‘baby’ is die verzorging nodig heeft en zijn ze gek op rollenspellen met zelfbedacht spelverloop, afspraken en regels. Het is dus ook wel zo leuk om dan een pop te kopen met levensechte functies. Een pop die plast, boert en kan huilen!

Levensechte pop Baby Annabell

De bekendste levensechte pop is ongetwijfeld Baby Annabell. De originele Baby Annabell is een super leuke pop waarmee je kind van 3 jaar of ouder zich helemaal kan uitleven. Annabell is namelijk net een échte baby: ze kan huilen met échte dikke tranen, gretig uit een flesje drinken terwijl ze met haar oogjes knippert en een luid en duidelijk boertje laten wanneer je haar zachtjes op haar rug tikt.

Daarnaast kan ze op het potje plassen, wordt ze rustig als je haar op een fopspeentje laat sabbelen en zal ze in slaap vallen als je haar rustig heen en weer wiegt. Annabell kan zelfs giechelen als je haar aan het lachen maakt! Bovendien zijn er heel veel outfits verkrijgbaar om Baby Annabell voor elke gelegenheid mooi aan te kleden.

Een dag uit het leven van Baby Annabell

MiniMe’s Sarah heeft een peuter in huis, die steeds meer interesse begint te krijgen in poppen en rollenspellen. Vol enthousiasme laat ze zien hoe een dag uit het leven van Baby Annabell eruit ziet!

Opstaan!

Baby Annabell is jarig, dus ze verdient een feestelijk ontbijtje. Maud en haar baby zitten gezellig samen aan tafel te keuvelen. Ze heeft de kamer uiteraard mooi versierd!

Feestelijke outfit

Als je jarig bent, draag je natuurlijk mooie kleren. Maud heeft haar favoriete setjes voor Annabell opgehangen. Welke zal ze kiezen?

Op het potje

Annabell is al zo groot, dat ze op het potje kan plassen. Maud helpt haar erbij en veegt natuurlijk haar billetjes af, als een echte moeder.

Op pad!

Een verjaardag vraagt om een leuk uitje. Daarom mag Annabell met Maud mee op visite bij oma! Hup, in de Maxi-Cosi en mee in de auto.

Buitenspelen

Het is lekker weer, dus moet er buitengespeeld worden. Maud neemt Annabell lekker mee op sleeptouw.

Weer op huis aan

Na een gezellige dag gaan Maud en Annabell (samen met Mauds broertje Mink) in de auto weer terug naar huis en gaat Annabell lekker naar bed. Slaap lekker Baby Annabell!

Marieke van Boven

Door

09 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.