Vliegen met een peuter? Speelgoed & vermaak voor een lange vlucht

Vliegen met een peuter? Speelgoed & vermaak voor een lange vlucht

Joehoe, eindelijk tijd voor die welverdiende vakantie! Maar hoe houd je je peuter zoet in het vliegtuig? Ik ging op zoek naar leuk vermaak voor een korte en lange vlucht.

Met Maud hebben we nu een aantal keer gevlogen, waarbij de 14-uur durende vlucht naar Mauritius wel echt de meest spannende was. Hoe zou zij (toen 1,5 jaar oud) zich gedragen in het vliegtuig? Uiteindelijk hadden we ook nog een hoop vertraging, maar alles is heel vlot verlopen. Daarom bij deze mijn tips!

Vermaak in het vliegtuig

Speelgoed als cadeautjes inpakken

Ik kreeg een hele leuke tip: namelijk dat je allemaal leuke kleine cadeautjes kunt meenemen. Het hoeft niet eens nieuw te zijn. Dingen die je al een tijdje apart hebt gelegd (en klein van formaat zijn) kunnen ineens helemaal te gek zijn. Een cadeautje uitpakken is altijd al een hele belevenis en er moet natuurlijk gelijk gespeeld worden met het cadeautje!

iPad in het vliegtuig

Vergeet je hele opvoeding maar in het vliegtuig. Maud mag normaal niet zo heel vaak op de iPad spelen. Maar in het vliegtuig... echt wel! Dan mag ze zoveel Peppa Pig-filmpjes en spelletjes spelen als ze wil. Er zijn bijvoorbeeld leuke apps van Duplo, Nijntje, Pim en Pom, Z@ppelin en dr. Panda. Misschien niet helemaal opvoedkundig verantwoord al die beeldschermtijd, maar wel het beste voor de gemoedsrust van jou en de andere passagiers.

Magnetisch schrijfbord voor peuters

Een magnetisch schrijf- en tekenbord is écht een uitkomst. Hiermee kan je kleintje eindeloos opnieuw tekeningen maken. Het uitvegen van de tekening is nog het meest interessant! Zeker de moeite waard om in je handbagage te stoppen.

Mini boekjes voor op reis

Voor onze lange vliegreis kocht ik leuke miniboekjes van Pieter Konijn. Het is een klein reissetje, maar deze vier boekjes heb ik allemaal apart ingepakt. Niet alleen het lezen, maar ook het uitpakken is zo weer leuk vermaak! Ik kan de boekjes van Pieter Konijn nu niet meer vinden, maar kwam wel deze leuke miniboekjes van Kikker & Vriendjes tegen.

Stickers

Met stickers plakken kunnen peuters zo een half uur zoet zijn. Neem dus een paar velletjes mee, of ga voor die autoraamstickers die je kleintje ook op het vliegtuigraam kan plakken!

Iets lekkers

Dit valt niet onder de categorie speelgoed, maar Maud kan met eten gauw zoet zijn. Dus ik neem rozijntjes mee en wat andere leuke snacks. Deze pak ik ook weer gezellig in.

Wandelen door het gangpad

Zeker tijdens een lange vlucht is het belangrijk om af en toe in beweging te komen, dus afwisselend maakten we met Maud wandelingetjes door het gangpad. Vond zij reuze interessant en de andere passagiers én stewardessen vonden het ook leuk. 

Leuke koffer

Ook heb ik een te gekke koffer voor Maud gescoord, zo eentje waar ze op kan zitten. Daar hebben we veel lol mee gehad, zeker tijdens onze overstap! En handig dat alles van haar bij elkaar zit: slaapspullen, flesje, speelgoed, etc. Check hier de leukste kinderkoffers!

Relaxed vliegen met peuter

Naast al dit leuke vermaak, is het gewoon ook heel belangrijk dat je zelf relaxed bent. Als jij rustig en vrolijk bent, is je kindje ook een stuk rustiger tijdens deze nieuwe ervaring. En accepteer dat ze het misschien wel even zat worden. Dat mag! Tijd voor een nieuw filmpje of een kusje van de lievelingsknuffel die natuurlijk ook mee op reis is.

Ook leuk:

Zo houd je de kids op de achterbank zoet onderweg!

Sarah Glasbergen

Door

03 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

V

5 jaar geleden

Wij hebben regelmatig lang gevlogen met onze kleine. Veel van de tips die hierboven beschreven zijn werken echt! Ik heb de kleine cadeautjes in zijn eigen rugzak gestopt en dat droeg hij dan zelf. Trots dat hij was! Pak niks in wat makkelijk rolt. Alles wordt minstens een keer op de grond gegooid en dan mag je het hele vliegtuig door. Laat je opvoedkundige verantwoorde normen en waarden even los. Uren op de iPad? Voor de vijftigste keer dezelfde aflevering van Peppa Pig? Als dat haar vlucht fijner maakt, gewoon toestaan. Relaxter voor jullie en de medepassagiers. En belangrijkste: stel je in op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Een gefrustreerde ouder geeft een gefrustreerd kind. Wij hebben het geluk dat wij een fantastisch reiskind hebben, maar ook hij heeft het wel eens gehad tijdens de vlucht.

Maaike

5 jaar geleden

Hi,
Ik heb vorige maand met mijn 15 maanden oude peuter gevlogen en heb hem vooral kunnen vermaken met memory kaartjes van dieren. Hij kan natuurlijk nog geen memory maar wel de kaartjes in en uit het doosje halen en dieren geluiden maken. Een paar duplo blokjes en poppetjes vielen ook in de smaak.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.