Vliegen met een peuter? Speelgoed & vermaak voor een lange vlucht

Vliegen met een peuter? Speelgoed & vermaak voor een lange vlucht

Joehoe, eindelijk tijd voor die welverdiende vakantie! Maar hoe houd je je peuter zoet in het vliegtuig? Ik ging op zoek naar leuk vermaak voor een korte en lange vlucht.

Vliegen met een kleine kan best een uitdaging zijn. Lang stilzitten en misschien vinden ze het een beetje spannend. Maar no worries! Ik heb veel tips die je kunnen helpen met het zo fijn mogelijk maken van jullie vliegreis! 

INHOUD

Vermaak in het vliegtuig

Speelgoed als cadeautjes inpakken

Ik kreeg een hele leuke tip: Je kunt allemaal leuke kleine cadeautjes meenemen. Het hoeft niet eens nieuw te zijn. Dingen die je al een tijdje apart hebt gelegd (en klein van formaat zijn) kunnen ineens helemaal te gek zijn. Een cadeautje uitpakken is altijd al een hele belevenis en er moet natuurlijk gelijk gespeeld worden met het cadeautje! Een tip die bij meerdere reizen leuk is! Je kwam hem wellicht ook al tegen bij het artikel met tips hoe je je kinderen vermaakt in de auto

iPad in het vliegtuig

Vergeet je hele opvoeding maar in het vliegtuig. Soms komt zo'n iPad heel goed van pas! Misschien niet helemaal opvoedkundig verantwoord al die beeldschermtijd, maar wel het beste voor de gemoedsrust van jou en de andere passagiers. Je kunt thuis wat films en spelletjes downloaden, zodat je dit tijdens de vlucht lekker kan afwisselen. 

Magnetisch schrijfbord voor peuters

Een magnetisch schrijf- en tekenbord is écht een uitkomst. Hiermee kun je kleintje eindeloos opnieuw tekeningen maken. Het uitvegen van de tekening is nog het interessantst! Zeker de moeite waard om in je handbagage te stoppen.

Mini boekjes voor op reis

Voor onze lange vliegreis kocht ik leuke miniboekjes van Pieter Konijn. Het is een klein reissetje, maar deze vier boekjes heb ik allemaal apart ingepakt. Niet alleen het lezen, maar ook het uitpakken is zo weer leuk vermaak! Deze miniboekjes van Kikker & Vriendjes zijn ook een echte aanrader!

Stickers

Met stickers plakken kunnen peuters zo een half uur zoet zijn. Neem dus een paar velletjes mee, of ga voor die autoraamstickers die je kleintje ook op het vliegtuigraam kan plakken!

Iets lekkers

Dit valt niet onder de categorie speelgoed, maar onze kids kunnen met eten gauw zoet zijn. Dus ik neem rozijntjes mee en wat andere leuke snacks. Deze pak ik ook weer gezellig in.

Wandelen door het gangpad

Zeker tijdens een lange vlucht is het belangrijk om af en toe in beweging te komen, dus afwisselend maken we wandelingetje door het gangpad. Vindt een peuter reuze-interessant en de andere passagiers én stewardessen vonden het ook leuk. 

Leuke koffer

Een leuke koffer kan je reis ook echt leuker maken! Een leuk model waar je op kan zitten zoals deze roze scooter zorgt voor nog veel plezier. Ook heel handig om alle spulletjes van de kleine bij elkaar te hebben. De cadeautjes of spelletjes, een flesje drinken, alles wat je maar handig vindt. Check hier de leukste kinderkoffers!

Relaxed vliegen met peuter

Naast al dit leuke vermaak, is het gewoon ook heel belangrijk dat je zelf relaxed bent. Als jij rustig en vrolijk bent, is je kindje ook een stuk rustiger tijdens deze nieuwe ervaring. En accepteer dat ze het misschien wel even zat worden. Dat mag! Tijd voor een nieuw filmpje of een kusje van de lievelingsknuffel die natuurlijk ook mee op reis is.

LEES OOK: Zo vermaak je je kinderen in de auto

Sarah Glasbergen

Door

12 juli 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.