Zo leuk is een jaarring | Wat kun je er allemaal mee?

Zo leuk is een jaarring | Wat kun je er allemaal mee?

Wat is nou precies een ‘jaarring’ en wat kun je ermee? MiniMe’s Marieke heeft het sinds kort ontdekt en vertelt je er alles over!

Op Instagram zag ik het steeds vaker voorbij komen: een jaarring. Ik vroeg me iedere keer af wat het nou precies is en waarom het zo populair is onder moeders. Ik dook dus in het fenomeen ‘jaarring’ en zocht uit wat je er allemaal mee kunt!

Op Instagram kwam ik de jaarring van Grimm's tegen: een te gek speelgoedmerk met het mooiste houten speelgoed in het assortiment. Het is allemaal enorm duurzaam en verantwoord speelgoed; kinderen kunnen ermee doen wat hun eigen creativiteit en fantasie ze ingeeft. Het bekendste item is waarschijnlijk wel de Grimm’s regenboog, maar ze hebben nog veel meer tofs!

Grimm's jaarring voorbeeld herfst

Jaarring van Grimm's: wat is het?

Wat Grimm’s dus ook in de collectie heeft, is een jaarring. Het is eigenlijk een houten cirkel met gaatjes erin, verkrijgbaar met 12 of 16 gaatjes. Deze gaatjes kun je vullen met leuke ‘stekers’, zoals ze genoemd worden.

Een jaarring bestaat uit vier stukken die samen een cirkel vormen. Je kunt ‘m in z’n geheel neerzetten (bijvoorbeeld op tafel of op een dressoir), maar de vier stukken ook los gebruiken of ze achter elkaar leggen op de vensterbank. Er zijn gekleurde jaarringen, maar ook van naturel hout.

Stekers voor jaarring

Jaarring aankleden met stekers

Er zijn tientallen stekers te koop in allerlei kleuren en thema’s. Zo zijn er heel veel dieren, maar denk ook aan de zon, maan, sterren, bomen, planten, een spookje, sneeuwpopje, vlieger en nog veel meer! Er zijn ook kleine kaarsjes verkrijgbaar, die je in een mini-kaarshoudertje in een gaatje steekt. Zo sfeervol!

Daarnaast wordt de jaarring vaak versierd met eigen items, zoals kastanjes, eikels, dennenappels, pompoentjes en schelpen. Net welk thema je ‘m wil geven! De jaarring kan op die manier echt een traditie worden door 'm keer op keer samen met je kind opnieuw te versieren.

Grimm's jaarring kerst

Jaarring voor de seizoenen

Je kunt de jaarring dus helemaal aankleden zoals je zelf wil. De meeste moeders gebruiken ‘m om hun kids te leren over de verschillende seizoenen. Zo versier je ‘m in de herfst met stekers als een eekhoorn, paddestoel, egel, konijntje of vosje. Natuurlijk kunnen er vondsten uit het bos bij, zoals mooie bladeren, dennenappels of kastanjes.

In de zomer kies je stekers als de zon, regenboog, palmboom, zeedieren, gekleurde bloemen, vrolijke vogeltjes, mooie vlinders en een klein vaasje waar een paar vers geplukte bloemetjes in kunnen. Maak het af met de mooiste schelpen die je kind op het strand verzamelde tijdens jullie vakantie!

Jaarring voor feestdagen & verjaardagen

Daarnaast is een jaarring ook heel leuk om feestdagen en verjaardagen mee te vieren. Kies bijvoorbeeld stekers in een paas-, Halloween- of kerstthema. Is je kind jarig? Zet er kaarsjes in én een steker met zijn of haar nieuwe leeftijd! Te leuk!

Grimm's jaarring lente-thema

Aanvulling op de seizoenstafel

Een jaarring is natuurlijk op zichzelf al een te leuk accessoire voor in huis. Het kan echter ook onderdeel zijn van een mooie seizoenstafel of thematafel die veel gezinnen in huis hebben.

Er zijn heel veel andere (speelgoed)merken die de mooiste handgemaakte, houten items hebben die een seizoenstafel helemaal compleet maken. Denk aan de merken Holztiger, Ostheimer of Tender Leaf Toys die prachtige houten dieren, poppetjes, bomen, kerststallen of paasdecoratie in het assortiment hebben. Ik vond bovendien een te gek Sint- en Piet-setje op de website van Mientje Fröbel!

Handgemaakte gepersonaliseerde stekers

Op Instagram en Etsy vind je ook creatievelingen die zelf handgemaakte en gepersonaliseerde stekers voor de jaarring verkopen. Zo maakt Cutwerk supermooie stekers met namen, data of de namen van de seizoenen. Een superleuke aanvulling voor je jaarring, ik heb er gelijk eentje besteld met Mila’s naam!

Grimm's jaarring herfst-thema

Nieuwe hobby

Ik ben zelf dus helemaal om en ben geloof ik nog enthousiaster dan Mila, haha... Ik heb er een nieuwe hobby bij! Ik kan niet wachten om ‘m straks te decoreren met Sint-versieringen (pepernoten!) en er later dit jaar een kerstthema van te maken. Een jaarring is gewoon een superleuke én leerzame aanvulling voor je interieur!

Heb jij een jaarring en/of seizoenstafel thuis? Laat het hieronder weten!

Grimm's jaarring Sint

Grimm's jaarring verjaardag

Grimm's jaarring oud & nieuw

Marieke van Boven

Door

06 november 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.