Kado kind 4 jaar | Wat geef je voor de vierde verjaardag?

Kado kind 4 jaar | Wat geef je voor de vierde verjaardag?

Welke kado's geef je aan een kindje van 4 jaar? Wij geven je een lijst boordevol inspiratie!

Heb jij binnenkort een verjaardag van een kindje dat 4 jaar wordt, maar weet je nog niet wat je kunt geven? Wij verzamelden het leukste speelgoed voor kinderen van 4 jaar waar ze ontzettend blij mee zullen zijn!

Slaapklets voor kleuters 

Slaapklets voor kleuters is geen voorleesboek, maar een dagboek voor het slapengaan. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen kind (4+) en ouder samen de dag doornemen. Een gezellig avond ritueel vol qualitytime en ontdekkingen over je kleuter. Fijn voor ouders, en kinderen die het gebruiken zijn er dol op. Dus hier kun je mee aankomen op een partijtje!

De linker pagina's bevatten steeds dezelfde plaatjes van situaties die je met je kindje kan bespreken. 'Heb je vandaag gedanst? Heb je buiten gespeeld? Werd je daar blij van, of misschien verdrietig of boos?' Zo kan je zelf kiezen wat je die avond wilt bespreken en dit afwisselen. Op elke rechterpagina verschillende spelletjes, een of twee kletsvragen en een rustige afsluiter, zoals minimassages.

Wij van MiniMe zijn helemaal fan van deze unieke en leuke boekjes! Een mooie toevoeging aan het avondritueel en een perfecte manier om meer over je kleuter te leren. 

Je bestelt Slaapklets via deze link! 

 

Gezelschapsspellen vanaf 4 jaar

Een jaartje ouder betekent in kinderjaren ook een jaartje wijzer! Veel gezelschapsspellen beginnen dan ook vaak op de leeftijd vanaf 4 jaar. Misschien moet je ze bij sommige spellen nog even helpen, maar ze zijn in ieder geval lekker bezig. Fun gegarandeerd!

Collage spellen vanaf 4 jaar

 1. Five Little Fish Kinderspel Visjes vangen
 2. Trap Er Niet In!
 3. Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet
 4. Vier op 'n Rij
 5. Vallende Toren

Puzzels

Puzzelen, puzzelen, welk kind wil dit nu niet? Kinderen van 4 jaar kunnen echt al uitgedaagd worden met een puzzel met flink wat stukjes. Neem een puzzel van zijn of haar favoriete superheld of tekenfilmserie en ze zullen er superblij mee zijn!

Collage puzzels vanaf 4 jaar

 1. Ravensburger Disney Frozen 12+16+20+24 stukjes
 2. Janod Magnetibook - Racers
 3. Puzzel 9 in 1 Brandweerman Sam
 4. Ravensburger Paw Patrol 4in1 12+16+20+24 stukjes
 5. Ravensburger puzzel Een dag in de dierentuin

Creatief speelgoed

Bij creatief speelgoed kun je aan vele dingen denken zoals klei, verfkwasten, kraaltjes of kleurboeken. Alles wat een kind maar zelf kan maken valt hieronder! Kinderen van 4 jaar kunnen met knutselen gerust uren bezig zijn en vinden het leuk om zich hier helemaal mee uit te leven! Klinkt als een perfect cadeau, toch?

Collage knutselspullen 4 jaar

 1. Crayola 8 Raamstiften
 2. SES Ik leer knippen, mozaïken en prikken
 3. SES Klittenband armbanden
 4. Magnetisch tekenbord
 5. Aquabeads Beginnersstudio

Eerste echte kinderfiets 

Zo rond de 3e of 4e verjaardag is het meestal tijd om eens te gaan kijken naar een échte eerste kinderfiets voor jouw kind.Zodra kids goed uit de voeten kunnen met een loopfiets of een driewieler en deze (letterlijk en figuurlijk) ontgroeien, is het tijd voor de eerste kinderfiets. Een mooie fiets is dan ook een perfect kado voor de 4e verjaardag.

Collage kinderfietsen

 1. Veloretti Maxi
 2. Popal Lola
 3. 2Cycle Cruiser
 4. Puky
 5. Yipeeh

kado 4 jaar

Fietsaccessoires

Als een kind van 4 jaar een eigen fiets heeft of er eentje kado krijgt voor zijn verjaardag, is het leuk om fietsaccessoires te kopen! Fietsen moet je natuurlijk (zeker in het begin) met helm doen en bovendien zijn er allerlei leuke gadgets voor kinderfietsen te koop. Hier kun je mee aankomen!

Collage fietsaccessoires

 1. Amigo Spaakkralen 36 Stuks
 2. Bobike GO Fietshelm Cotton Candy Pink
 3. Pexkids Fietshelm Junior Dino
 4. Popal Fietsvlag Oranje
 5. Stuur- of frameversiering roze bloemenslinger
 6. Widek vlag princess dreams

LEES OOK: Je kind leren fietsen: wanneer & zo pak je het aan!

Fantasiespeelgoed

Kinderen van 4 jaar vinden het heerlijk om lekker zelfstandig (of met anderen) te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. Treinen, auto's, racebanen en poppenhuizen zijn dan ook zeer geliefd! Hier kunnen ze gerust een hele dag mee uit de voeten.

Collage fantasiespeelgoed

 1. PLAYMOBIL Family Fun Kampeerders met tent - 70089
 2. PLAYMOBIL City Life Mijn huis - 70014
 3. Little Dutch Houten Poppenhuis
 4. Barbie Travel Barbie Gaat op Reis
 5. Carrera First Nintendo Mario Kart

Buitenspeelgoed voor kids van 4 jaar

Niets is lekkerder dan een dagje buitenspelen. Of het nu alleen is in de tuin of met meerdere kindjes in een speeltuin. Heerlijk kunnen bewegen doet kinderen altijd goed! Laat ze lekker rond racen met een tractor of geef ze een waterpistool waar ze iedereen mee achterna kunnen rennen. Buitenspeelgoed is een perfect cadeau voor kinderen die graag buiten zijn!

Collage buitenspeelgoed 4 jaar

 1. Kubb Set Basic
 2. Bosch Speelgoed Tuingereedschap
 3. Outdoor Jeu de Boules Set
 4. Kick off-Set
 5. 6x Gekleurde duikringen duikspeelgoed
 6. Skippybal 70 cm groen
 
Isabel Van Der Boog

Door

21 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.