Het tofste buitenspeelgoed | Zo wordt buitenspelen nog leuker!

Het tofste buitenspeelgoed | Zo wordt buitenspelen nog leuker!

Er is zo veel leuk buitenspeelgoed te koop! Wil jij nieuwe spullen aanschaffen nu de zomer eraan komt? Check onze tips!

De zon laat zich steeds meer zien, de lente en zomer komen eraan! Daarom is het tijd om het buitenspeelgoed weer tevoorschijn te halen of mooie nieuwe spullen aan te schaffen. Wij struinden het internet af op zoek naar het leukste buitenspeelgoed waarmee je peuter of kleuter eindeloos buiten wil blijven spelen!

Nu het mooie weer éindelijk in zicht is, is shoppen voor bijbehorend buitenspeelgoed geen slecht idee! De frisse lucht en zonnestralen zorgen voor de nodige vitamines en dat is wel héél erg fijn. Wij lieten ons oog vallen op dit must-have buitenspeelgoed. Zo wil je kind vast nooit meer naar binnen! (Sorry alvast...)

Zandbak

Bijna alle kinderen vinden het leuk om in een zandbak te spelen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten; van kunststof of hout en in verschillende vormen. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan hoe groot je tuin is! Als je een zandbak koopt, hoort daar natuurlijk ook een emmertje & schepje bij!

Zand- en watertafel

Deze toffe tafel is een picknick-, zand- en watertafel in één! Kids kunnen lekker in de weer met water en zand, maar je kunt 'm ook afsluiten, waardoor je er een spelletje op kunt doen of aan kunt eten. Superleuk!

Speelhuisje

Een speelhuis is superleuk voor in de tuin. Kinderen kunnen hun fantasie erop loslaten en er eindeloos mee spelen. Samen met de buurkindjes kunnen ze er ook allerlei rollenspellen mee spelen. Super sociaal speelgoed dus! Lees vooral ook eens ons artikel met de 10 leukste speelhuizen!

Loopfiets

Loopfietsen zijn er al voor kindjes vanaf 1 jaar. Bovendien heb je ze met twee of drie wielen. Er is er dus vast eentje die past bij jouw kleine! Zie je ‘m al door het achterpad of het park sjezen? Lees ook eens ons artikel waarin we alles vertellen over het kopen van een loopfiets!

Deze loopfietsjes en driewielers van Kidsdeco.nl zijn ook te gek >>

Step

Is je kindje al wat ouder, dan kan hij vast goed overweg met een step! Ook daarmee kunnen kids lekker door paden, parken en de stad crossen. Zijn ze toch weer wat sneller dan lopend aan je hand, haha.

Tentje

Kamperen in eigen tuin is magisch! Al is het alleen maar overdag. Daarom is het voor kinderen te gek om hun eigen tentje te hebben. Bij slecht weer kun je ‘m ook nog binnen op zolder opzetten.

Rolschaatsen

Rolschaatsen is iets wat ik zelf vroeger heel vaak deed. Ik vond dat zó leuk! Wel belangrijk om goede bescherming te dragen, want zeker in het begin zullen kinderen nog vrij vaak onderuit gaan. En dan wil je natuurlijk niet op de Eerste Hulp van het ziekenhuis belanden!

Trampoline

Ohh wat had ik vroeger graag een trampoline in de tuin gehad... Maar we hadden al een glijbaan en een schommel, dus de ruimte was een beetje op. Dan maar een herkansing wanneer mijn dochter (nu 1,5 jaar) ietsje ouder is, haha!

Glijbaan

Heb je ruimte voor een speeltoestel in je tuin, dan is een glijbaan ook gegarandeerd een succesnummer! Wij hebben er zelf (nog) geen, maar mijn dochtertje struint alle tuinen in de buurt af waar een glijbaan staat en vervolgens is ze daar dan niet meer weg te slaan!

Lolobal

Een lolobal is voor mij echt jeugdsentiment. Best een moeilijk ding, maar als je eenmaal doorhad hoe het werkte, was het geweldig! Oefening baart kunst, nietwaar? Ik sprong de hele tuin door en nam ‘m ook mee naar het schoolplein.

Skippybal

Een skippybal is altijd goed! Voor jongere en iets oudere kindjes. Bovendien zijn er tegenwoordig niet alleen skippybállen te koop, maar ook skippybeesten zoals een koe, hond of paard!

Stoepkrijt

Met stoepkrijt kunnen kinderen helemaal los. Ze kunnen er zelf de mooiste straattekeningen mee maken, maar er ook speelvelden voor straatspelletjes mee maken. Zeurende buren die vinden dat ze de stoep vervuilen? Eén regenbui en het is weer weg. ;)

Zwembadje

Als het écht mooie weer eraan komt, is het handig om alvast een zwembadje te hebben zodat je die direct kunt opzetten! Niks is fijner dan spelen met water als het warm is. Heerlijk! Tip: koop een wat grotere als het kan, dan kun je er zelf ook lekker bij gaan zitten. En anders maak je er gewoon een voetenbadje van.

De leukste straatspelletjes

Je hoeft geen grote attributen te hebben om leuk buiten te kunnen spelen. Ook met straatspelletjes kunnen kinderen de grootste lol beleven. Wat dacht je van springtouwen, kegels, jeu de boules, frisbees en nog veel meer!

 

Marieke van Boven

Door

24 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.