Speelhuis kopen? Bekijk onze top 10 speelhuizen!

Speelhuis kopen? Bekijk onze top 10 speelhuizen!

Een speelhuis is altijd een goed idee! Waarom? Kinderen kunnen er eindeloos in spelen! Ik heb 10 te gekke speelhuizen op een rij gezet!

Een speelhuis is altijd een goed idee! Waarom? Kinderen kunnen er eindeloos in spelen! Ze verzinnen steeds wat nieuws en zo'n huisje krijgt verschillende doeleinden. Ik heb 10 te gekke speelhuizen op een rijtje gezet en vertel ook de voordelen van een speelhuis. Want ja, ook ik heb sinds kort een tweede (speel)huis in de tuin staan! :)

Waarom een speelhuis buiten?

Nu Maud een broertje heeft gekregen, is het soms wat lastiger om op pad te gaan. Net als hij ligt te slapen, wil Maud het liefst naar buiten. We zijn gezegend met een tuin, maar deze is niet zo groot. Daarom ging ik op zoek naar écht leuk buitenspeelgoed!

Ik vroeg in onze Mombitious Facebook-groep:  wat is het favo buitenspeelgoed van jullie kids? Daar kregen we veel reacties op! Zie ook ons artikel over het leukste buitenspeelgoed. Ook daar waren we al fan van speelhuisjes. Veel kinderen spelen daar uren mee! Dus ja, ik was overtuigd en kocht er ook eentje.

Voordelen van een speelhuis in de tuin

Ik heb een speelhuis gekocht, de Greenhouse van Little Tikes. Ik zal je vertellen waarom ik een speelhuisje zo leuk vind voor onze peuter Maud (3,5 jaar). Zo'n huisje prikkelt haar fantasie enorm! Het is ideaal voor rollenspelletjes en elke keer verzint ze, samen met de buurkindjes, weer wat nieuws. Superleuk en sociaal speelgoed, dus!

Leuke spelletjes in het huisje:

  • Winkeltje spelen (ijsjes verkopen)
  • Maak je huisje schoon (vegen met stoffer en blik, buitenkant soppen)
  • Balspelletjes: gooi ballen naar binnen en zij moet ze allemaal weer naar buiten gooien (of andersom)
  • Postbode spelen, breng brieven langs
  • Zet er een speelgoedkeukentje in en ze kan in het huisje eindeloos spelen!
  • Met stoepkrijt een weg naar het huisje krijten waarover de auto's naar binnen kunnen rijden
  • Geef de plantjes voor het huisje water

Onze top 10 speelhuizen voor in de tuin

 

1. Speelhuis Smoby Friends

Functionaliteiten: Het heeft een elektronische deurbel, een raampje dat open en dicht kan, een brievenbus en een bankje dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Ook is het speelhuis behandeld met een speciale laag, zodat je minder kans hebt op verkleuring door de zon.

Meer info & prijs: € 268,99

2. Kidkraft Modern

Functionaliteiten: Dit huisje heeft een picknickbank, een BBQ en ook een brievenbus met vlag. Ook kan de voordeur van het huis open en dicht. Het speelhuisje is gemaakt hout en het dak is waterbestendig! 

Meer info & prijs: €439,95

3. Little Tikes Green House

Functionaliteiten: Dit huis heeft écht leuke gadgets en staat in het teken van recycling en aandacht voor het milieu! Er is een deurbel, een lampje binnen (op zonne-energie), een keukentje met kraan (die het doet d.m.v. een pompje), recycle-mandjes, een dakgoot om water op te vangen zodat je de plantjes water kunt geven, een voordeurtje dat open en dicht kan en een brievenbus.

Meer info & prijs: €249,99

4. Speelhuis Sunny Lodge

Functionaliteiten: Dit houten speelhuisje staat alleen al geweldig in je tuin! Het heeft een houten veranda en kan zelfs worden uitgebreid met glijbaan. Het huisje is gemaakt van hout dat tegen een stootje kan en heeft weinig onderhoud nodig. De ramen kun je sluiten d.m.v. magneten. Dit huisje is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Meer info & prijs: €459

5. Speelhuis Keter Funtivity

Functionaliteiten: Dit speelhuisje is multifunctioneel. Je kunt erop klimmen en eraf glijden. Ook kun je het huisje binnenkruipen door de tunnel of het raam. Gelukkig kun je de Funtivity goed schoonmaken en opbouwen!

Meer info & prijs: €194,95

6. VidaXL Speelhuis

Functionaliteiten: Dit speelhuis heeft drie ramen en een veranda. Deze variant misstaat zeker niet in je tuin! Het huisje is gemaakt van stevig, geïmpregneerd dennenhout, waardoor het erg sterk en weerbestendig is en lang meegaat. 

Meer info & prijs: €502,08

7. Little Tikes Picknick Speelhuis

Functionaliteiten: Heerlijk als een huisje veel functies heeft! Dit is een huisje voor de echte keukenprins of -prinses! De kok kan zijn maaltijden zo doorgeven aan de gasten die aan de picknicktafel zitten. Bij dit huisje zit een keukentje met oventje, kastjes, een brievenbus en een deur. Ook zitten er wat accessoires bij. En leuk voor alle moms: dit huisje maakt geluid en er zitten wel zes verschillende deurbelgeluidjes bij! Joehoe! :)

Meer info & prijs: €279,99

8. Speelhuis TOPPER

Functionaliteiten: Dit speelhuisje staat leuk in de tuin en is de perfecte basis voor leuke rollenspelletjes. De deuren en ramen kunnen open. Het speelhuisje is gemaakt van hout dat niet rot! 

Meer info & prijs: €209

9. Keter Wonderfold (inklapbaar)

Functionaliteiten: Superfijn dat dit speelhuis inklapbaar is. Ze zeggen zelfs dat het binnen 30 seconden gepiept is. Zo kun je deze zowel voor binnen als buiten gebruiken. De deurtjes kunnen open en dicht worden geklapt!

Meer info & prijs: €100

10. Prestige Garden Treehut

Functionaliteiten: Dit huisje is bijna een boomhut. Het staat op palen en is ideaal voor lang speelplezier. Je kunt het huisje ook verder uitbreiden met glijbaan! 

Meer info & prijs: €349

Sarah Glasbergen

Door

29 mei 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.