Handige en leuke manieren om speelgoed op te bergen

Handige en leuke manieren om speelgoed op te bergen

Veel speelgoed in huis, maar geen manier om het goed op te bergen? Wij hebben handige en leuke tips om speelgoed op te bergen!

Speelgoed: ieder huishouden met kinderen heeft er (meer dan) genoeg van in huis. Maar wat zijn nou handige en leuke manieren om speelgoed op te bergen? Manieren die niet je complete, zorgvuldig gestylde interieur teniet doen en die het gemakkelijk maken voor je kids om zelf hun speelgoed op te ruimen. Ik zet voor jou wat opties op een rij waardoor het opbergen van speelgoed weer leuk wordt!

Soms kijk je rond in huis en denk je: wáárom is er zo veel speelgoed en waarom heeft dit geen plek? Je woonkamer kan er soms echt uitzien alsof er een bom is ontploft, want kinderen spelen het liefst overal tegelijk mee (of verliezen hun aandacht na tien minuten en gaan vrolijk verder met het volgende).

LEES OOK: Je kind leren opruimen: 8 tips

kindje raapt speelgoed op

Hoe al het speelgoed opbergen

Toch is het wel gezellig als kinderen beneden in de woonkamer kunnen spelen met hun speelgoed in plaats van altijd maar op hun eigen kamer. Maar wat doe je dan met al die blokken, puzzels, Duplo, Lego en knutselspullen? Ik zocht manieren om al dat speelgoed zo op te bergen dat je kinderen dit zelf kunnen doen én die nog leuk staan in je interieur ook! Bovendien zijn deze opbergideeën ook erg geschikt voor kinderkamers.

Inhoud

Play & Go-opbergzakken

Een leuke opbergzak voor speelgoed is ideaal. Play & Go is zelfs een handige 2 in 1-oplossing voor rondslingerend speelgoed. Als je hem openvouwt, heeft je kind een heerlijke speelmat om op te zitten en spelen. Na afloop leg je al het speelgoed in het midden, trek je de touwtjes aan en voilà... je hebt in no time een opbergzak! Makkelijker kan het niet. Super handig om snel op te ruimen en om mee te nemen onderweg. Play & Go heeft ook kleinere varianten om wat kleiner speelgoed of andere spullen mee te nemen! Bekijk meer: speelgoed opbergzakken

collage van speelgoedzakken

 1. Play & Go opbergzak Color my bag
 2. Play & Go opbergzak en speelmat Regenboog
 3. Play & Go opbergzak - Roadmap
 4. Play & Go opbergzak mini - supergirl

Stapelbare opbergboxen

Heb je veel verschillende soorten speelgoed en wil je die netjes sorteren? Of heb je maar een kleine hoek en geen hele wand beschikbaar voor al het speelgoed? Dan zijn stapelbare opbergboxen een handige manier om speelgoed op te bergen! Hier kun je vaak veel speelgoed in kwijt en doordat ze op elkaar gestapeld kunnen worden, nemen ze minder ruimte in beslag. Stapelbare Lego-blokken zijn helemáál tof!

speelgoed bakken

 1. LEGO® Brick 8 Opberglade
 2. LEGO Iconic Opberglade Brick 8
 3. Kidsdepot Original Metalen Opberger
 4. Kidsdepot Metalen Opberger Original

Opbergmand voor speelgoed

Een vrolijke of stijlvolle opbergmand is ook een handige en leuke manier om speelgoed op te bergen! Ze zijn vaak wat groter en door hun vorm kun je ze gemakkelijk ergens in een hoek kwijt. Ze zijn er vaak in verschillende kleuren, prints en maten, dus ook zeer geschikt als gaaf accessoire in de woon- of kinderkamer! Lees ook? Speelgoedmand - Onze 8 favoriete ideale manden

speelgoed manden

 1. Hema opbergmand 30 x Ø 37
 2. Hema opbergmand 20 x Ø 30
 3. Nobodinoz opbergmand bamboo - gold stella night blue
 4. Liewood hangmand konijn 
 5. Kidsdeco Gevlochten opbergmand zeegras Sass & Belle

Kleurrijke opbergkratjes

Ik moet zeggen dat ik de opvouwbare kratjes die je tegenwoordig overal tegenkomt echt fantastisch vind. Ze zijn verkrijgbaar in allemaal leuke kleurtjes en zijn gewoon ontzettend veelzijdig! Gebruik deze om speelgoed op te bergen, door ze in een kast te zetten, op elkaar te stapelen of om speelgoed te categoriseren. Ik gebruik deze zelfs voor knutsel- en kookspullen!

speelgoed kratten

 1. Hema klapkrat letterbord recycled 30x40x17 - bruin
 2. Hema klapkratje letterbord recycled 20x30x11.5 - leemgroen
 3. Kidsdeco Opvouwbaar Kratje Midi Olive Ay-Kasa
 4. Kidsdeco Opvouwbaar Kratje Mini Coconut Milk Ay-Kasa

Speelgoedkast

Je kunt het speelgoed natuurlijk ook gewoon in een kast opbergen. Denk aan een ladekast, boekenkast of vakkenkast. Wil je geen normale kast gebruiken, dan kun je ook leuke opbergkasten met vrolijke kinderprintjes kopen. Het fijne aan een kast is dat je de deurtjes dicht kunt doen, zodat het speelgoed ook volledig uit het zicht is!

speelgoed kasten

 1. Bamny Kast  
 2. Kinderkast-opbergkast  
 3. Tenzo Uno Opbergkast
 4. SONGMICS kinderkamerplank
 5. MaximaVida metalen TV locker kast Finn

Opbergkist voor speelgoed

Een andere handige en leuke manier om speelgoed op te bergen, is in een speelgoedkist. Een speelgoedkist staat leuk in de kinderkamer of woonkamer als meubel, maar is zeker ook handig, omdat het vaak ook gebruikt kan worden als extra zitje. Let met een kist wel goed op het gewicht van de deksel. Die kan namelijk soms iets te zwaar zijn voor kindervingertjes!

speelgoed opbergkisten

 1. Woood Dennis Speelgoedkist  
 2. Bandits & Angels - Opbergkist Classic wit
 3. Houten opbergkist op wielen voor speelgoed
 4. Vtwonen Stage Kistbank  
Isabel Van Der Boog

Door

28 juli 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.