Speelgoedmand | 8 Ideale manden op speelgoed op te ruimen

Speelgoedmand | 8 Ideale manden op speelgoed op te ruimen

Een speelgoed mand is ideaal! Je kunt zo heel snel speelgoed opruimen en het staat nog leuk ook. Wij vonden hele mooie én handige speelgoedmanden!

Een speelgoedmand is ideaal! Je kunt zo heel snel speelgoed opruimen en het staat nog leuk ook. Zet een paar mooie manden bij elkaar en je kunt er héél veel puzzels, blokken, Duplo en ander speelgoed in kwijt. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? De leukste speelgoedmanden heb ik voor jullie hier verzameld!

Kinderen leren opruimen

Ik wil onze kinderen echt nu al leren om op te ruimen. We maken er thuis eigenlijk altijd een opruimfeestje van. We doen de muziek aan en al dansend bergen we alles op. Het helpt je kind enorm als je vaste plekken voor het speelgoed hebt. 

speelgoed opruimen

Speelgoedmand woonkamer

Een speelgoedmand staat ook gewoon super leuk in je woonkamer, als je er een paar kiest in de stijl van jouw interieur. Ik hou wel van een interieur dat een beetje clean is. Alleen ja, hoe doe je dat met kids? Natuurlijk, er moet geleefd worden in huis (en dus in de woonkamer). Maar, ik vind het wel fijn dat ik onze woonkamer snel weer 'strak' kan hebben zodra de kinderen uitgespeeld zijn. Ik vind het daarom echt ideaal om speelgoedmanden neer te zetten. Ze staan leuk en in no time kun je daar al het speelgoed in kwijt. 

Wat voor soort speelgoedmanden zijn er?

De keuze in opbergmanden is natuurlijk reuze. Dit zijn de meest handige speelgoedmanden:

Een eigen speelgoedmand voor elke categorie

Toen ik de manden voor het eerst in huis zette, gooiden we eigenlijk alles erin. De speelgoedmanden werden een soort verzamelmanden. De kids konden niets meer vinden, niet echt ideaal dus...

Om het overzichtelijk en gestructureerd te houden, hebben wij nu verschillende speelgoedmanden. In elke mand zit één soort speelgoed. Dus een mand voor de Duplo, voor auto's, knuffels, Barbies, etc. Zo weet iedereen in huis waar welk speelgoed te vinden is en, misschien nog wel belangrijker, waar het weer in opgeruimd moet worden.

Om de kinderen hieraan te laten wennen, heb ik eerst een plaatje van het soort speelgoed op de mand geplakt. Zo wisten zij goed in welke mand wat zit.

collage speelgoedmanden

Speelgoed opbergen?

Wil je meer weten over speelgoed opbergen? We hebben een artikel geschreven over Alle manieren om speelgoed goed op te bergen. Ook leuk om te lezen, is ons artikel Zo leer jij je kind opruimen!

Sarah Glasbergen

Door

01 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.