Vloerkleden voor in de kinderkamer: tips & inspiratie

Vloerkleden voor in de kinderkamer: tips & inspiratie

Hoe leuk is het om je kinderkamer een nieuwe frisse look te geven met een fijn vloerkleed? Ik zet voor jou wat gave vloerkleden voor in de kinderkamer op een rij!

Vloerkleden voor in de kinderkamer zijn een mooie manier om extra warmte en uitstraling toe te voegen aan de ruimte. Het is niet alleen heel fijn voor de koude voetjes als je kind uit bed komt, maar ook zeer geschikt als zachte ondergrond tijdens het spelen. Ik zet voor jou verschillende soorten vloerkleden voor in de kinderkamer op een rij!

Vloerkleden zijn in ontzettend veel vormen, maten en kleuren te krijgen. Zo zul je altijd een leuk exemplaar kunnen vinden dat past bij jouw baby- of kinderkamer. Het is de perfecte manier om met slechts één item de kinderkamer een toffe boost te geven.

Je hoeft ook niet gelijk te gaan voor een groot vloerkleed. Het kan juist heel gaaf zijn om in een grote kinderkamer wat verschillende kleine kleedjes neer te leggen en hier speelt met vormen en patronen. Daarnaast is een vloerkleed in een kinderkamer het perfecte middel om een versleten, lelijke of beschadigde vloer te bedekken.

Voordelen vloerkleed in de kinderkamer

Ik noemde hierboven al wat voordelen op, maar een vloerkleed in de kinderkamer is eigenlijk gewoon een must-have. En wel hierom:

  • Geeft een extra warm en huiselijk gevoel
  • Fijn zacht kunnen zitten op de grond
  • Beschermt je kind tegen koude voeten
  • Dempt geluid (handig voor als je kids aan het spelen zijn)
  • Verbergt versleten, lelijke of beschadigde vloer
  • Beschermt een nog mooie vloer (zodat hij niet wordt als het puntje hierboven)

Speelkleden voor in de kinderkamer

We kennen van vroeger allemaal dat gave kleed met straten erop waar je met je speelgoedauto overheen kon crossen. Zo’n speelkleed is natuurlijk ook ontzettend gaaf als vloerkleed in de kinderkamer. Zo maak je het een functioneel stuk in je kinderkamer. Naast alle bestaande voordelen kunnen je kids nu ook met het kleed zelf spelen.

collage met speeltapijten

  1. VidaXL Speeltapijt 80x120 cm zoet dorpspatroon lussenpool
  2. VidaXL Speeltapijt 120x160 cm lussenpool stadswegenpatroon 
  3. Vloerkleed City Aiden Kids Concept 
  4. Speeltapijt Edvin Kids Concept

Dierenvachtjes op de vloer

Een (nep)dierenvacht op de grond zorgt automatisch voor een warme en zachte ondergrond. Tegenwoordig zijn deze in allemaal verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar, zodat ze zelfs in de gekste kinderkamers passen. Ze zijn erg klein verkrijgbaar, superfijn voor naast het kinderbedje, maar ook mega groot voor midden in de kamer.

LEES OOK: Wow! Hoe te gek is dit caravanbed

collage met dierenvachten

  1. Bloomingville Mini Zebra Vloerkleed
  2. Vloerkleed Zebra nude (145x160cm) Childhome 
  3. Bloomingville Mini Schaap Vloerkleed
  4. KidsDepot Vloerkleed Eric Elephant 90 cm x 140 cm
  5. Eazy Living Tapijt 90 cm x 60 cm Ours 
  6. Schapenvacht - 90 x 60 cm - wit 

Jute vloerkleden in de kinderkamer

Heb jij een kalme rustige stijl in de kamer van je kind, zoals Scandinavisch, natuurlijk, bohemian of botanisch? Dan is een gaaf jute vloerkleed een fantastische aanvulling. Dit materiaal zien we steeds vaker terugkomen in interieuren en doet het ook in de kinderkamer erg goed!

Jute vloerkleden zijn vaak handgemaakt en altijd van natuurlijk materiaal, dit versterkt het huiselijk gevoel in de kinderkamer heel erg. Ze zijn vaak rond en in allerlei verschillende maten verkrijgbaar, dus er past er altijd eentje in jouw kinderkamer!

collage met rotan vloerkleden

  1. Vloerkleed jute ovaal naturel KidsDepot 
  2. KidsDepot Jute Vloerkleed Ø 110 cm
  3. KidsDepot Pixie Ronde Jute Vloerkleed
  4. Vloerkleed jute naturel (90x180cm) KidsDepot 

Gehaakt vloerkleed

Een mooi neutraal vloerkleed voor in de kinderkamer is een gehaakt vloerkleed. Het is bijzonder, authentiek en past in vrijwel elke rustig ogende kinderkamer. Een hele unieke must-have voor in de kinderkamer.

collage met gehaakte vloerkleden

  1. KidsDepot Roundy Vloerkleed Ø 110 cm 
  2. Rond Gehaakt Vloerkleed Baby Roze
  3. Gehaakt katoenen vloerkleed, groovy, roze, large
  4. Gehaakt Vloerkleed Spicey Oker

Hoog- en laagpolige vloerkleden

Een warm kleed is perfect voor in de kinderkamer. Een hoogpolig kleed is heerlijk warm en zacht voor de voetjes van jouw kind en die van jou als jij nog even gaat checken bij ze. Een laagpolig kleed zorgt voor dezelfde warmte, zonder de zachtheid van een hoogpolig kleed.

De meeste zachte vloerkleden zijn hoogpolig, wel is het goed om even te checken of ze in de was kunnen. Dit maakt het namelijk een stuk gemakkelijker om deze gave kleden schoon te houden. Laagpolige kleden zijn gemakkelijker te stofzuigen.

collage met hoogpolige en laagpolige vloerkleden

  1. Vloerkleed Marroccan Fez (120x160cm) Tapis Petit 
  2. Vloerkleed Ethnic Ocher (120x170cm) Tapis Petit 
  3. OYOY mini Rainbow Vloerkleed 
  4. Vloerkleedje Berber Diamonds zwart-wit 100x50cm Sass & Belle
  5. Vloerkleed rond Heart roze (120cm) Tapis Petit 
  6. Lorena Canals Ocean Shore Vloerkleed 120 x 190 cm 
Savannah Schreuter

Door

09 juni 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.