Speelgoed-opbergzak | Onze favoriete opbergzakken!

Speelgoed-opbergzak | Onze favoriete opbergzakken!

Speelgoed opbergzak is een uitvinding om makkelijk en snel speelgoed op te bergen. Wij delen onze favoriete opbergzakken.

Een opbergzak voor het speelgoed is een life saver! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word knettergek van al dat rondslingerend speelgoed in de woonkamer en kinderkamers. Een leuke opbergzak kan echt een uitkomst bieden om snel en makkelijk het speelgoed op te bergen. Wij delen hier onze favoriete opbergzakken!

Iedere moeder zal het herkennen: het speelgoed van je kind is door het hele huis te vinden. Blokken, puzzels, Duplo, keukenspulletjes... Vooral jonge kids kunnen nog niet heel lang hun aandacht bij één spelletje houden, dus gooien ze het al snel weer opzij en gaan ze op zoek naar iets anders. Maar opruimen...? Ho maar! 

Een opbergzak voor speelgoed is ideaal. Hier gooi je gewoon ál het speelgoed in één keer in en voilà, het is lekker uit het zicht. Als je een beetje een leuke opbergzak koopt, staat het nog mooi in je interieur of in de kinderkamer ook.

Wat voor soort opbergzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten opbergzakken voor speelgoed verkrijgbaar die hartstikke leuk en handig zijn:

Opbergzak & speelkleed in één

Wat ik al helemáál ideaal vind, is een speelkleed en opbergzak in één. Onze opbergzak ligt uitgevouwen in onze woonkamer en de kids spelen er bovenop! Dat maakt het ook zo makkelijk als we gaan opruimen. Een kwestie van alles op de grond verzamelen en dichttrekken die zak! 

TIP! Wist je dat er ook speelgoedzakken zijn waar een weg op afgedrukt is? Het is een speelgoedkleed en opbergzak in één! Zie nummer 3 in onderstaande collage!

 

  1. Play & Go opbergzak Color my bag
  2. Play & Go opbergzak en speelmat Regenboog
  3. Play & Go opbergzak - Roadmap
  4. Play & Go opbergzak mini - supergirl

Wat is ideaal om in de opbergzak te doen?

Ik heb een opbergzak en speelmat in één waar wij alle auto's in doen. Dit wissel ik af met Duplo. In de opbergzakken van stof zitten speelkleedjes en kussens. Deze staan in de kinderkamers. Ook heb ik nog een grote zak in de woonkamer staan, die een 'speelgoed-rommelzak' is. Los speelgoed dat niet perse ergens bij hoort, doen we hierin.

Speelgoedzak ophangen of onder het bed

Vind je het onhandig dat zo'n speelgoedzak op de grond blijft liggen? Dan kun je er ook voor kiezen om de zak onder een kinderbed te verstoppen of wellicht op te hangen. Hang de speelgoedzak alleen niet te hoog, zodat je kinderen er nog wel makkelijk bij kunnen!

Gouden tip: Speelgoed wisselen

Kinderen verzamelen in de loop der jaren behoorlijk wat speelgoed. Om niet ál het speelgoed beneden in de woonkamer te hebben staan én om de kids uitgedaagd te houden, verwissel ik het speelgoed in de zak meestal om de twee weken. Op zolder ligt al het speelgoed; daar haal ik steeds van wat naar beneden, zodat ze af en toe weer wat 'nieuws' hebben om zich weer een tijdje mee te vermaken.

Speelgoed opbergzak ALS ideale leermethode

Naast dat het ook handig is, ervaar ik een speelgoedzak ook als een goede leermethode. Juist op jonge leeftijd je kind leren opruimen vind ik wel belangrijk. Jong geleerd is oud gedaan, nietwaar? Met een speelgoed-opbergzak wordt opruimen ook voor kids een makkie!

Sarah Glasbergen

Door

30 mei 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.