Spelletjes voor een kind van 5 jaar

Zin om spelletjes te spelen met je kind? Ik zet leuke spelletjes voor een kind van 5 jaar op een rij!

Welke spelletjes zijn nou echt geschikt voor jouw kind van 5 jaar? Je kind is nu op een leeftijd waar ze spelletjes echt leuk gaan vinden! Ze kunnen al spelen met wat woorden, snappen regels beter en kunnen wat langer hun concentratie behouden. Spelletjes zijn goed voor hun ontwikkeling en gewoonweg hartstikke leuk! Ik zet voor jou wat leuke spelletjes voor een kind van 5 jaar op een rij.

scrabble voor kinderen

Scrabble Junior

Dit Scrabble-spel heeft een nieuwe, kindvriendelijke vormgeving gekregen, zodat het een leuk spel wordt voor kids van verschillende leeftijden. Waar aan de ene kant van het bord een eenvoudig spel voor kinderen van 5 jaar te vinden is, is de andere zijde van het bord een spel voor oudere kinderen, dat net iets meer lijkt op het klassieke Scrabble-spel.

levensweg junior

Levensweg Junior

Een van mijn lievelingsspellen was vroeger altijd Levensweg. Zo leuk om te zien hoe mijn persoontje door het leven ging en wat er op haar pad kwam. Levensweg heeft nu ook een versie om samen met je junior te spelen! Deze variant heeft een tof vakantiethema met eenvoudige activiteiten en acties, wat het ideaal maakt voor jouw kleine van 5 jaar om mee te doen.

monopoly junior

Monopoly Junior

Monopoly is er nu ook voor de kleintjes! Met Monopoly Junior leren ze op een gemakkelijke manier kennismaken met het echte klassieke Monopoly-spel. Dit is een geweldig spel voor een kind van 5 jaar. Raas over het spelbord, verdien geld en word de winnaar! Zelfs van de elektronische variant is er nu een Monopoly Junior-versie. Voor als je in plaats van ‘echt geld’ met een pinpas wil betalen!

skipbo junior

Skip Bo Junior

Skip Bo is een spel dat ik elke week wel speel. Hoe leuk is het als je kleuter van 5 jaar oud dan gewoon mee kan doen? Met Skip Bo Junior moet je kind de kaarten (met gezellige afbeeldingen van diertjes) in de juiste volgorde leggen. Wie er als eerst al zijn kaartjes heeft weggespeeld, heeft gewonnen. Kan jouw kind van jou winnen?

de betoverde toren

De Betoverde Toren

In dit grappige spel voor kinderen van 5 jaar moeten je kids de prinses bevrijden van de tovenaar. Eén iemand is de tovenaar en de rest speelt samen met personage Robin. Ga op avontuur door het magische rijk, op zoek naar de verstopte sleutel. De Betoverde Toren is een leuk kinderspel dat de tactiek en het geheugen stimuleert.

collage met ik leer spelletjes

Ik Leer…

De Ik Leer-serie van Jumbo heeft verschillende leuke spelletjes voor een 5-jarig kind. Ze leren spelenderwijs coderen, sommetjes of alles over symmetrie. De spelletjes zijn lekker uitdagend, maar staan ook garant voor héél veel plezier.

Welke spelletjes speel jij met je 5-jarige kind?

Savannah Schreuter

Door

02 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.