20x Educatief speelgoed dat ook nog leuk is!

20x Educatief speelgoed dat ook nog leuk is!

Hoe gaaf is het als speelgoed naast leuk en vermakelijk óók nog eens leerzaam is? Wij zetten het tofste educatieve speelgoed op een rij!

Dat knalblauwe autootje met zwaailichten en een geluid waar de luchtalarmsirenes jaloers op zijn, trekt ongetwijfeld vaak de aandacht van je kind. Maar zonder dat je het weet heb je vast ook een hoop educatief speelgoed in huis! Speelgoed waar je kleine zijn motoriek mee ontwikkelt of waar hij zijn ruimtelijk inzicht mee oefent. Dit is ons favoriete educatieve speelgoed!

Educatief speelgoed is belangrijk

Je kleintje wil je natuurlijk graag uitdagen, de zintuigen prikkelen! Elke ouder wil de ontwikkeling van zijn kindje stimuleren. Je begint daar bijvoorbeeld al mee met voel- en knisperboekjes. Als je kindje wat ouder is, is bijvoorbeeld een vormenstoof waarbij je kindje de juiste vormpjes in de juiste gaten moet duwen leuk stimulerend speelgoed.

Met educatief speelgoed zoals blokken, puzzels, bordspellen en creatieve spelletjes worden zintuigen geprikkeld. Zo leert je peuter zelf out of the box denken door verschillende mogelijkheden toe te passen en nieuwe inzichten te creëren.

14 voorbeelden van educatief speelgoed

Naast tablets zijn er natuurlijk nog veel meer vormen van educatief speelgoed. Denk aan blokken, spelletjes en speelgoed waarbij de creativiteit en fantasie van je kind een grote rol speelt. Dit zijn voorbeelden van gaaf educatief speelgoed:

Collage educatief speelgoed

  1. Grimm's regenboog stapeltoren monochroom 12 bogen
  2. Grimm's houten regenboogvrienden in kom 7 st.
  3. KidCollection memory dieren - 24 kaarten
  4. Djeco origami-dieren
  5. Wobbel
  6. Jouéco alfabetblokken in zakje
  7. Grimm's houten puzzel gekleurde spiraal

Collage educatief speelgoed 

8. Djeco tekenkaarten step by step - dieren
9. Djeco mozaiek vogel en lieveheersbeestje
10. Waba kinetisch zand
11. Loco Bambino - dit kan ik al!
12. Janod egel
13. Ik Leer Lezen
14. Little Dutch Pure & Nature Houten Regenboog Telraam

Educatief speelgoed cadeau geven

Educatief speelgoed is perfect als kadootje voor een verjaardag of als Sinterklaascadeau! Ook onder de kerstboom doet educatief speelgoed het altijd goed. Het is namelijk in allerlei verschillende prijsklassen verkrijgbaar, dus voor elke portemonnee is er iets leuks én leerzaams te vinden!

Isabel Van Der Boog

Door

17 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.