14x Educatief speelgoed dat nog leuk is ook!

14x Educatief speelgoed dat nog leuk is ook!

Hoe gaaf is het als speelgoed naast leuk en vermakelijk óók nog eens leerzaam is? Wij zetten het tofste educatieve speelgoed op een rij!

Dat knalblauwe autootje met zwaailichten en een geluid waar de luchtalarmsirenes nog jaloers trekt ongetwijfeld vaak de aandacht van je kind. Maar zonder dat je het weet heb je vast ook een hoop educatief speelgoed in huis! Speelgoed waar je kleine zijn motoriek mee ontwikkelt of waar hij zijn ruimtelijk inzicht mee oefent. Dit is ons favoriete educatieve speelgoed!

Educatief speelgoed is belangrijk

Je kleintje wil je natuurlijk graag uitdagen, de zintuigen prikkelen! Elke ouder wil de ontwikkeling van zijn kindje stimuleren. Je begint daar bijvoorbeeld al mee met voel- en knisperboekjes. Als je kindje wat ouder is, zijn bijvoorbeeld een vormenstoof waarbij je kindje de juiste vormpjes in de juiste gaten moet duwen leuk stimulerend speelgoed.

Met educatief speelgoed zoals blokken, puzzels, bordspellen en creatieve spelletjes worden zintuigen geprikkeld. Zo leert je peuter zelf out of the box denken door verschillende mogelijkheden toe te passen en nieuwe inzichten te creëren. 

educatieve spelletjes voor tablet & smartphone

Smartphones en tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen groeien ermee op! Hoe tof is het dat spelen met zo’n schermpje ook nog educatief én interactief kan zijn? Maak kennis met tori™: een interactief spelboard dat je koppelt aan je tablet of smartphone en waarmee echt speelgoed tot leven komt! 

Je koppelt het tori™ board aan je smartphone of tablet en alles wat je vervolgens met het board doet, wordt waarheidsgetrouw overgebracht naar de digitale werelden van tori™ op je scherm. Door middel van 3D motion tracking herkent het board de speciale tori-speeltjes en zo bestuur je ze héél precies door ze simpelweg boven het board te bewegen!

Eens zien hoe het nou precies werkt? Check onderstaande video!

Je leest alles over tori™ op hun website, waar je het spelboard ook kunt bestellen!

Nog 14 voorbeelden van educatief speelgoed

1. Grimm's monochroom regenboog
Dit merk staat bekend om haar houten speelgoed, waar fantasierijk bouwen en spelen centraal staan. Kinderen kunnen er van alles mee door dat ze zelf uitgedaagd worden. (ilovespeelgoed.nl €67,95)

2. Areaware blokkenarchitectuur
Met deze blokken bouwt je kind gemakkelijk zijn eigen straat, stad of dorp met (torenhoge) gebouwen. (Littlewannahaves.nl €34,95)

3. Grimm's gekleurde burcht
Van dit soort blokken en staven kun je nooit genoeg in huis hebben. Door de verschillende kleuren, vormen en lengtes is je kind hier echt wel zoet mee! (Ilovespeelgoed.nl €56,95) 

4. Ooh Noo-memory
Dit zijn houten memory kaarten waar monochrome dieren op afgebeeld zijn. Je kind is vast ook met dit setje memory niet snel zat! (ooh-noo.com, €54,90) 

5. Wobbel board 
De Wobbel is een houten plank waar kinderen letterlijk van alles mee doen, van omgekeerde wip wap tot een plankje om op te liggen, wat zal jouw kind er van maken?! (bol.com, v.a. €89,-)

6. Ooh Noo-alfabetblokken
Deze blokken stapelt je kind niet alleen op, tegelijk herkent hij ook al letters en cijfers. (ooh-noo.com, €48,50)

 

7. Djeco origamidieren
Het enige dat moet gebeuren is het vouwen van de vouwlijnen en bijbehorende stickers plakken. En voila je hebt een hele papieren beestenboel in huis! (Ilovespeelgoed.nl €5,95) 

8. Djeco dierentekenkaarten
Als je geen ster bent in het tekenen van dieren zijn deze kaarten de oplossing. Met deze 24 voorbeeldtekeningen van dieren teken je stapsgewijs verschillende dieren. Door te tekenen met een whiteboardstift is het ook nog gemakkelijk te hergebruiken en ook nog eens duurzaam. Wij zijn fan! (Ilovespeelgoed.nl €12,95)

9. Djeco mozaïekset
Door de cijfers te beplakken met de juiste kleuren krijg je twee leuke mozaïek diertjes in beeld. (Ilovespeelgoed.nl €8,95)

10. Waba kinetic sand
Dit is een briljante uitvinding om zonder enige rommel binnenshuis met zand te kunnen spelen. En het droogt niet uit, ideaal toch?! (Ilovespeelgoed.nl €27,95) 

11. Loco Bambino
Een boekje vol met opdrachtjes over dieren in de dierentuin. Kinderen leren ermee te vergelijken, combineren en te onderscheiden, alles-in-een boekje dus! (Bol.com €7,95)

12. Djeco houten mini-blokpuzzel
Een blokpuzzel die kinderen vooral op het gebied van inzicht verkrijgen uitdaagt aan de hand van 6 verschillende dieren. (Ilovespeelgoed.nl €9,95)

13. Djeco houten rijgkaarten
Deze 4 houten rijgkaarten zijn leerzaam en leuk voor peuters en kleuters. Ze leren het touw te rijgen door verschillende soorten gaatjes en maken zo ook kennis met diverse kleurtjes. (Ilovespeelgoed.nl €14,95)

14. Janod egel
Deze egel laat kinderen kennismaken met kleuren en cijfers. Zo leren ze van jongs af aan niet alleen de vormen in het gaatje te stoppen maar ook de bijbehorende kleur en cijfers. (psikhouvanjou.nl, €23,95) 

LEES OOK: Speelgoed schoonmaken doe je zo!

Redactie MiniMe.nl

Door

30 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.