11x Leuke kleuterboeken | Originele voorleesboeken voor kleuters

11x Leuke kleuterboeken | Originele voorleesboeken voor kleuters

Natuurlijk ken je de klassieke boeken voor kleuters wel, maar wat zijn nou nieuwe, originele en toffe titels? Dit zijn onze favoriete kleuterboeken van nu!

We kennen allemaal de klassieke kinderboeken zoals Jip & Janneke en Rupsje Nooitgenoeg wel. Je bent er zelf misschien wel honderd keer uit voorgelezen en het bleef leuk! Deze boeken zijn nu nog steeds populair, maar er zijn nog zo veel andere geweldige (voorlees)boeken. Dit zijn onze favoriete boeken voor kleuters met de mooiste tekeningen en fantasierijke verhalen!

1) Van rare ridders tot vechtende Vikingen

Heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? Zeggen jouw ouders soms ook dat vroeger alles leuker was? Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten? En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? Voor kids die geïnteresseerd zijn in het verleden en nieuwsgierig zijn naar hoe het er vroeger aan toe ging, is het leuke prentenboek Van rare ridders tot vechtende vikingen een aanrader! Ga terug in de tijd en leer door middel van leuke versjes álles over de geschiedenis.

Bestel Van rare ridders tot vechtende Vikingen hier >>

Kleuterboek Van rare ridders tot vechtende Vikingen

2) Boer Boris

De prentenboekenreeks Boer Boris gaat (je zou het niet zeggen...) over boer Boris. In het originele verhaal laat Boris zijn boerderij zien, maar er zijn nog veel meer andere varianten. Boris gaat bijvoorbeeld ook naar zijn oma en de zee, en hij maakt zijn grasmaaier. Een rijmende boekenreeks met verschillende leuke verhalen van deze stoere boer!

Bestel Boer Boris hier >>

3) de schminkpietjes

De Schminkpietjes, een geweldig voorleesboek voor tijdens de feestdagen! Het boek gaat over twee pietjes (Mano en Kiki) die voor het eerst mee mogen naar Nederland. Tijdens de reis naar Nederland vinden ze een grote schminkdoos op de boot. En daar weten ze wel raad mee. Alleen oude piet Diego is hier niet zo blij mee en het lijkt uit te draaien op ruzie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en al zeker niet met Sinterklaas! Een fantastisch boek met prachtige tekeningen van Emanuel Wiemans. Superleuk om tijdens de feestdagen cadeau te geven en de nieuwsgierigheid en fantasie van je kinderen te prikkelen. 

Bestel De Schminkpietjes hier >>

voorleesboek kleuters Sinterklaas

4) De kleine walvis

Het prachtige boek De kleine walvis gaat over het eenzame jongetje Boy, dat op een strand een kleine walvis vindt. Hartstikke blij dat hij eindelijk een vriendje heeft gevonden, neemt hij de walvis stiekem mee naar huis. Maar kan een walvis wel in een badkuip wonen...? Hun vriendschap verandert hun beide levens voorgoed!

Bestel De kleine walvis hier >>

5) De Grote Tandenpoetsdag

De dierentuin krijgt geen bezoekers meer. Doordat de dieren hun tanden niet poetsen, stinkt het er enorm! De directeur organiseert een Grote Tandenpoetsdag: egel gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren. Maar poetsen kan een flinke uitdaging zijn. De kop van de giraf is zo hoog! En de muil van leeuw is een heus avontuur. Het lukt de dappere egel zelfs om het gebit van de haai weer helemaal fris te krijgen. Maar... vergeet hij niet iemand?

Bestel De Grote Tandenpoetsdag hier >>

Collage kleuterboeken

6) Draakje Vurig

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet... Een prentenboek op rijm vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes.

Bestel Draakje Vurig hier >>

7) Het boek zonder tekeningen

Uniek, eigenzinnig en hilarisch. Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest. Pas op: elk woord moet hardop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: 'Ik ben een aap.' Wie dit boek voorleest, wordt op slag een KOMIEK. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

Bestel Het boek zonder tekeningen hier >>

8) Ik wil een leeuw!

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest... Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

Bestel Ik wil een leeuw! hier >>

9) Meneer Tijger wordt wild

In Meneer Tijger wordt wild besluit Meneer Tijger uit de grauwe, saaie stad te vertrekken om in het wild te leven. Hij wil geen pak aan, hij wil lol hebben. Hij trekt de jungle in, maar voelt zich snel eenzaam. Hij gaat terug naar de stad en ziet dat zijn actie de stad heeft veranderd... Een mooi geïllustreerd boek dat je kind leert zelf beslissingen te maken, ondanks wat anderen zeggen of vinden!

Bestel Meneer Tijger wordt wild hier >>

Moeder leest kleuter voor op bed

10) Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten gaat over een krokodil die naast bananen ook wel een kindje wil eten. Op een dag ziet hij een meisje langs het water en waagt hij een poging... Een humoristische prentenboek met mooie waterverf-illustraties!

Bestel Ik zou wel een kindje lusten hier >>

11) De krokodil die niet van water hield

Al zijn broertjes en zusjes zijn gek op water, maar hij niet. In De krokodil die niet van water hield komt hij tot een verrassende ontdekking. Spoiler alert: hij blijkt geen krokodil te zijn, maar een vuurspuwende draak! Een heel leuk boek dat je kind de boodschap meegeeft dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Inspirerend en vermakelijk, wat wil je nog meer?

Bestel De krokodil die niet van water hield hier >>

Anouk Bik

Door

12 november 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.