Originele voorleesboeken voor peuters en kleuters

Originele voorleesboeken voor peuters en kleuters

Ben jij op zoek naar een origineel voorleesboek voor je peuter of kleuter, of om kado te doen aan een kindje? Check snel onze leuke suggesties!

Originele voorleesboeken zijn soms lastig te vinden. Er zijn zó veel kinderboeken verkrijgbaar, hoe weet je nou welke (niet standaard boeken) leuk zijn? MiniMe.nl to the rescue! Ik maakte een lijstje met echt leuke, originele voorleesboeken voor peuters en kleuters.

Kinderboeken zijn geweldig leuk. Er zijn er zó veel en ze worden allemaal met evenveel liefde geschreven en geïllustreerd. Op elke baby- en kinderkamer zijn wel plankjes of soms hele kasten vol voorlees- en prentenboeken te vinden. Maar wat zijn nou echt originele voorleesboeken voor peuters en kleuters?

Klassieke voorleesboeken

Er zijn een paar van die titels die élk kind gewoon in zijn boekenkast moet hebben staan. Dan denk je natuurlijk aan nijntje, Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg, Kikker en Jip & Janneke. Van die tijdloze klassiekers die simpelweg bij de opvoeding horen. Maar soms wil je gewoon iets originelers! Vooral als je een kinderboek kado wil geven, wil je dat de kans dat de jarige het boek al heeft zo klein mogelijk is.

LEES OOK: 25x Leuk en tijdloze kinderboeken

Tips voor originele peuter- en kleuterboeken

Mijn peuter Mila is al sinds ze baby is dol op boekjes lezen. Het voorleesmoment voordat ze ‘s middags en ‘s avonds gaat slapen, is ook één van mijn favoriete momenten van de dag. In de loop der tijd heeft ze al heel veel toffe, originele voorleesboeken gekregen. Daarom leek het me leuk om een aantal tips met jullie te delen!

De Grote Vijf

Dani logeert bij opa. In zijn huis hangt een schilderij met vijf wilde dieren. "Dat zijn de grote vijf”, legt opa uit. "Vijf beroemde dieren uit mijn geboorteland. Ik zal je over elk dier vertellen.” Een grappig én leerzaam verhaal over de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en de buffel. 

Bestel hier De Grote Vijf >>

De Grote Tandenpoetsdag

De dierentuin krijgt geen bezoekers meer. Doordat de dieren hun tanden niet poetsen, stinkt het er enorm! De directeur organiseert een Grote Tandenpoetsdag: egel gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren. Maar poetsen kan een flinke uitdaging zijn. De kop van de giraf is zo hoog! En de muil van leeuw is een heus avontuur. Het lukt de dappere egel zelfs om het gebit van de haai weer helemaal fris te krijgen. Maar... vergeet hij niet iemand?

Bestel hier De Grote Tandenpoetsdag >>

Ik wil een leeuw!

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

Bestel hier Ik wil een leeuw! >>

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor?

Bestel hier Ssst! De tijger slaapt >>

Gewoon zoals je bent

Kleine Snuf moet in de rij blijven lopen met de andere olifanten, maar er is te veel zien onderweg. Steeds komen ze andere dieren tegen die wel iets hebben wat Kleine Snuf ook graag wil hebben, van superlange steltpoten tot mooie vleugels om te vliegen en fladderen.

Bestel hier Gewoon zoals je bent >>

De walvis gaat in bad

Walvis zit lekker in bad, maar er zijn meer dieren die een goede reden hebben om in bad te willen. Schildpad heeft rugpijn, de bever bibbert van de kou, een ander dier heeft vieze poten en de ijsbeer stinkt naar vis. Aan de verschillende houdingen is af te lezen hoe een dier zich voelt. En dan, als het bad al overvol is, wil ook het kind nog in bad om met een boot te spelen. Dan vindt Walvis het welletjes en bedenkt een oplossing voor zichzelf én op een verrassende manier ook voor de rest van de badderaars!

Bestel hier De walvis gaat in bad >>

Marieke van Boven

Door

08 mei 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.