Boeken voor peuters: 5 musthaves

Deze leuke kinderboeken zijn echte aanraders om met je kids te lezen! Je hebt gegarandeerd leesplezier!

Peuters zijn gek op boeken. Samen lezen is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling, maar daarnaast stimuleert het ook de fantasie, vergroot het de luistervaardigheid en het concentratievermogen. En dit gebeurt allemaal spelenderwijs! Hieronder staan alvast 5 boeken voor peuters om gezellig samen te lezen.

Deze boeken zijn zo gemaakt dat ze heel herkenbaar zijn, of je peuter echt op een zoektocht sturen langs de verschillende pagina's. Al spelenderwijs leren ze zo dus afbeeldingen herkennen en de eerste woorden. Deze boeken zijn allemaal verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of bijvoorbeeld online via Bol.com. Lenen kan natuurlijk ook bij de dichtstbijzijnde bibliotheek.

De Gele Ballon

Het boek over de gele ballon is een prentenboek zonder tekst en uitleg. De oplettende kijker ziet echter meteen dat er een verhaal schuilt achter de mooie afbeeldingen. Op elke pagina keren steeds een aantal elementen terug, waaronder de gele ballon, de boef en de fakir. Het boek is speels doordat je op iedere bladzijde weer op zoek gaat naar deze elementen. En als je goed kijkt dan zie je een verhaal. Kan jouw kind de ballon op iedere bladzijde vinden?

Jip en Janneke

Een stukje nostalgie, want wie kent die twee leuke kids en hun hond Takkie niet? De boeken zijn nog steeds razend populair. De schrijfster Annie M.G. Schmidt heeft met de boeken van Jip en Janneke een tijdloze verhalenreeks geschreven over de kleutervriendjes Jip en Janneke. Het zijn herkenbare verhalen over samenspelen, naar de kapper gaan en ijsjes eten.

Dikkie Dik meeleesboek

Een leuk boek voor de snelle peuter, die maar al te graag met pappa en mamma mee wil lezen. In het boek staan vijf overzichtelijke verhalen. Per zin staan één of twee woorden die meegelezen kunnen worden. Voor de peuter zijn woordkaartjes bijgesloten. Zo kan je kind ook echt meelezen met het boek. Op de site van Het Leesplein staat een leuk interview met de schrijfster van de Dikkie Dik boeken.

Het Muizenhuis: Kom je spelen?

Dit boek gaat over de avonturen van de twee muisjes Sam en Julia. Het bijzondere aan dit boek is dat het muizenhuis echt bestaat! Het is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché en bestaat uit meer dan 100 kamers. In de Openbare Bibliotheek Amsterdam kun je het huis in het echt bewonderen. Nieuwsgierig? Kijk dan even op de site van Het Muizenhuis.

De eend op de pot en andere peuterverhalen

In dit boek staan verhalen over het leven van drie peuters. Het is een mooi boek met herkenbare onderwerpen, zoals het leren plassen op de grote WC of uit bed komen omdat je beer niet kan slapen. Dingen waar je kind op dit moment ook mee bezig is. Met behulp van het boekje heb je een leuke manier om daarover te praten.

Zelf nog boekentips voor peuters die we echt op de website op moeten nemen? Laat hieronder een reactie achter, we horen graag je mening. 

Door

07 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

3 jaar geleden

Waar is de taart? Of Kleine muis zoekt een huis. Mijn dochter is er dol op!

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.