De leukste boeken voor peuters: 8 must-haves!

Deze leuke peuterboeken zijn echte aanraders om met je kids te lezen! Je hebt gegarandeerd leesplezier!

Ben jij op zoek naar de leukste peuterboeken? Snappen we! Peuters zijn gek op boeken. Samen lezen is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling, maar daarnaast stimuleert het ook de fantasie, vergroot het de luistervaardigheid en het concentratievermogen. En dit gebeurt allemaal spelenderwijs! Wij hebben 8 leuke boeken voor peuters verzameld om gezellig samen te lezen.

Deze peuterboeken zijn zo gemaakt en geschreven, dat ze heel herkenbaar zijn. Ze sturen je peuter vaak echt op een zoektocht langs de verschillende pagina's. Al spelenderwijs zullen ze zo dus afbeeldingen gaan herkennen en meer woordjes leren!

LEES OOK: 6 Redenen waarom voorlezen belangrijk is

dikkie dik boek en de gele ballon

DIKKIE DIK - ELKE DAG DIKKIE DIK

Beleef elke dag een avontuur van de ondeugende kat Dikkie Dik. In dit boek voor peuters staat voor elke dag een verhaaltje. In deze voorleesbundel zijn 40 jaar aan verhaaltjes verzameld, zodat jouw peuter elke dag kan genieten van een nieuw avontuur. Het is dus een groot superboek vol met belevenissen in de huis tuin en keuken van deze bekende poes!

DE GELE BALLON

Het boek over de gele ballon is een prentenboek zonder tekst en uitleg. De oplettende kijker ziet echter meteen dat er een verhaal schuilt achter de mooie afbeeldingen. Op elke pagina keren steeds een aantal elementen terug, waaronder de gele ballon, de boef en de fakir. Het boek is speels doordat je peuter op iedere bladzijde weer op zoek moet gaan naar deze elementen. En als je goed kijkt, dan zie je een verhaal. Kan jouw kind de gele ballon op iedere bladzijde vinden?

jip en janneke en woezel en pip boeken

JIP EN JANNEKE

Jip en Janneke zijn pure nostalgie, want wie kent die twee leuke kids en hun hond Takkie niet? Deze boeken voor peuters en kleuters zijn nog steeds razend populair. De schrijfster Annie M.G. Schmidt heeft met de boeken van Jip en Janneke een tijdloze verhalenreeks geschreven over de twee buurkinderen. Het zijn herkenbare korte verhalen over samenspelen, naar de kapper gaan en ijsjes eten.

LEES OOK: De 10 leukste boeken van Annie M.G Schmidt

WOEZEL EN PIP - 5 MINUTEN VERHAALTJES

In het leuke peuterboek 5 Minuten-verhaaltjes van Woezel & Pip vind je verschillende korte verhaaltjes om voor te lezen voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor. Woezel, Pip en hun vriendjes gaan in dit boek op zoek naar de zomer in de Tovertuin. Al deze verhaaltjes zijn binnen vijf minuten afgelopen, wat ze perfect maakt voor een avondritueel of lekker voor tussendoor. Ga jij op avontuur met Woezel en Pip?

sam en julia en opa en oma pluis boeken

HET MUIZENHUIS

Deze serie peuterboeken Het Muizenhuis gaat over de avonturen van de twee muisjes Sam en Julia. Het bijzondere aan dit boek is dat het muizenhuis echt bestaat! Het is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché en bestaat uit meer dan 100 kamers. In de Openbare Bibliotheek Amsterdam kun je het huis in het echt bewonderen. Nieuwsgierig? Kijk dan even op de site van Het Muizenhuis

NIJNTJE

Nijntje, een lief klein konijntje, Nijntje, een pienter konijntje, Nijntje, een knuffelkonijntje. Wie kent hem niet?  is een wereldberoemd konijntje uit de boekjes van Dick Bruna. De reeks verhalen volgt een klein konijntje dat met zijn familie en vrienden op verschillende avonturen gaat en nieuwe dingen leert. De boekjes van Nijntje bevatten allerlei levenslessen voor de allerkleinsten en zijn heerlijke boekjes voor het slapen gaan.

de eend op de pot en rupsje nooitgenoeg boeken

DE EEND OP DE POT EN ANDERE PEUTERVERHALEN

Dit peuterboek draait om het leven van peuter Marijke. Het is een mooi boek met een herkenbaar onderwerp voor deze leeftijd, namelijk het leren plassen op de grote wc. Met behulp van dit boekje kun je daar op een leuke manier over praten.

LEES OOK: Je kind zindelijk maken is super simpel!

RUPSJE NOOITGENOEG

In het leuke peuterboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle, volg je een rupsje op zijn zoektocht naar eten. Hij kruipt op een mooie dag uit zijn ei en heeft ontzettende honger. Hij gaat op zoek naar lekker eten en gaat door tot hij een hele dikke rups is. Als hij klaar is, bouwt hij een huisje om zich heen en komt hij pas weer tevoorschijn als hij een mooie vlinder is geworden. Dit boek is erg kleurrijk met veel grote illustraties en korte teksten.

Heb jij zelf nog echte aanraders voor leuke peuterboeken? Laat het ons weten in een reactie!

Savannah Schreuter

Door

03 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.