6x Leuke peuterboeken over zindelijkheid

6x Leuke peuterboeken over zindelijkheid

Wij selecteerden zes grappige peuterboeken over zindelijkheid die jouw peuter op een ongedwongen en leuke manier zullen helpen bij het zindelijk worden.

Boekjes over zindelijkheid zijn een leuke en ongedwongen manier om jouw peuter bekend te laten worden met het potje en het toilet. Deze kinderboeken helpen peuters om te begrijpen waar het potje voor bedoeld is. Voor zowel de kennismaking met het potje als de overgang naar het normale toilet zijn deze peuterboeken leuk om te lezen!

OP HET POTJE - Alona Frankel

Dit mooi geïllustreerde boekje is zowel in een meisjes- als jongensvariant uitgegeven. Deze meisjeseditie vertelt het verhaal van Lotje die zindelijk wordt, bij het boekje voor jongens gaat het over Basje. Het klassieke verhaal gaat al jarenlang mee, maar blijft leuk.

Bestel Op het potje hier >>

DE EEND OP DE POT - NANNIE KUIPER

Deze klassieke bestseller is bekroond met een Gouden Griffel. Het verhaal gaat over Marijke en haar leuke eend-op-de-pot. Deze neemt zij overal mee naartoe en samen beleven ze allerlei avonturen, maar op een dag is hij zoek. Nu moet Marijke naar de door haar gevreesde grote-mensen-wc. Een leuk boek voor kinderen die toe zijn aan de stap van het potje naar de grote wc.

Bestel De eend op de pot hier >>

POTJE! - MYLO FREEMAN

Dit prentenboek is superleuk voor alle dierenliefhebbers. Alle dieren mogen proberen om een plasje te doen op het potje. De giraffe, de olifant, de slang... maar natuurlijk past uiteindelijk alleen de eigenaar van het potje erop: het kindje.

Bestel Potje! hier >>

OP JE POTJE, KONIJN - Kathleen Amant

Anna wil graag dat haar knuffel op het potje gaat, maar Konijn doet niets en het potje blijft leeg. Gelukkig weet Anna wel goed hoe het moet, dus zij zal het eens voordoen en zal Konijn leren hoe je op het potje moet gaan. Een leuk boekje dat hopelijk jouw kindje ook motiveert om de knuffels en poppen eens te laten zien hoe het werkt om op een potje te gaan.

Bestel Op je potje, konijn hier >>

PIP EN POSY EN HET KLEINE PLASJE - axel scheffler

De verhalen van Pip en Posy gaan over het peuterleven. In dit boekje zijn Pip en Posy zo leuk bij Posy thuis aan het spelen, dat Pip vergeet om naar het potje te gaan. Dan ligt er per ongeluk een plasje op de grond en is zijn kleding nat, maar gelukkig mag Pip droge kleding aan van Posy.

Bestel Pip en Posy en het kleine plasje hier >>

Mijn potje - Anita Bijsterbosch

Pling, plong, plang... een vreemd rood voorwerp komt zomaar uit de lucht vallen. Wat is het? Een hoed, denkt Hond, die het ding op zijn hoofd zet. Maar nee, Beer stelt dat het een theemok is. Olifant, Zeeleeuw, Zeemeeuw, Miereneter, Krab en Neushoorn bedenken stuk voor stuk een handige functie voor het rode ding. Maar Haas lost het raadsel op: het is een potje, zíjn potje! Een vrolijke boekje voor peuters en een mooi startpunt voor de zindelijkheidstraining.

Bestel Mijn potje hier >>

Weet jij nog andere leuke kinderboeken over zindelijk worden? Wij horen het graag! 

Redactie MiniMe.nl

Door

09 april 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.