6x leuke peuterboeken over zindelijkheid

Zes grappige kinderboeken die jouw peuter op een ongedwongen en leuke manier zullen helpen bij het zindelijk worden.

Misschien zal je niet snel aan boekjes denken om jouw peuter te helpen bij het zindelijk worden, maar het is een leuke en ongedwongen manier om jouw kindje bekend te laten worden met het potje. Deze kinderboeken helpen peuters om te begrijpen waar het potje voor bedoeld is. Voor zowel de kennismaking met het potje als de overgang naar het normale toilet zijn deze peuterboeken leuk om te lezen.

OP HET POTJE - Alona Frankel

Dit mooi geillustreerde boekje is zowel in een meisjes- als jongensvariant uitgegeven. Deze meisjes editie vertelt het verhaal van Lotje die zindelijk wordt, bij het boekje voor jongens gaat het over Basje. Het klassieke verhaal gaat al jarenlang mee, maar blijft leuk. Je kunt 'Op het potje' hier kopen.

DE EEND OP DE POT - NANNIE KUIPER

Deze klassieke bestseller is bekroond met een Gouden Griffel. Het verhaal gaat over Marijke en haar leuke eend-op-de-pot. Deze neemt zij overal mee naartoe en samen beleven ze allerlei avonturen, maar op een dag is hij zoek. Nu moet Marijke naar de door haar gevreesde grote-mensen-wc. Een leuk boek voor kinderen die toe zijn aan de stap van het potje naar de grote wc. Bestel 'De eend op de pot' hier.

POTJE - MYLO FREEMAN

Dit prentenboek is superleuk voor alle dierenliefhebbers. Alle dieren mogen proberen om een plasje te doen op het potje. De giraffe, de olifant, de slang... maar natuurlijk past uiteindelijk alleen de eigenaar van het potje erop: het kindje. Je kunt 'Potje' hier bestellen.

OP JE POTJE, KONIJN - Kathleen Amant

Anna wilt graag dat haar knuffel op het potje gaat, maar Konijn doet niets en het potje blijft leeg. Gelukkig weet Anna wel goed hoe het moet, dus zij zal het eens voordoen en zal Konijn leren hoe je op het potje moet gaan. Een leuk boekje dat hopelijk jouw kindje ook motiveert om de knuffels en poppen eens te laten zien hoe het werkt om op een potje te gaan. Je kunt 'Op je potje, konijn' hier bestellen.

PIP EN POSY EN HET KLEINE PLASJE - axel scheffler

De verhalen van Pip en Posy gaan over het peuterleven. In dit boekje zijn Pip en Posy zo leuk bij Posy thuis aan het spelen, dat Pip vergeet om naar het potje te gaan. Dan ligt er per ongeluk een plasje op de grond en is zijn kleding nat, maar gelukkig mag Pip droge kleding aan van Posy. Wil je meer over 'Pip en Posy en het kleine plasje' weten? Klik hier.

WAAR IS MIJN POTJE? - Tony Ross

Dit klassieke prentenboek vertelt het grappige verhaal over de Kleine Prinses, die geen luiers meer wilt, want, 'Luiers zijn vies, jakkiebah!'. Na even twijfelen en wennen zit de eigenwijze prinses uiteindelijk op het potje als een koningin op haar troon. Je kunt 'Waar is mijn potje?' hier kopen.

Weet jij nog andere leuke kinderboeken over zindelijk worden? En wat heeft jouw kind nog meer geholpen om zindelijk te worden? Wij horen het graag!   

Lees ook: Je kind zindelijk krijgen, hoe doe je dat

Door

29 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.