6 redenen waarom je kind voorlezen belangrijk is

6 redenen waarom je kind voorlezen belangrijk is

Nog extra motivatie nodig om je kindje voor te lezen? We got you!

Nog extra motivatie nodig om je kinderen voor te lezen? Wij zetten 6 redenen op een rijtje waarom voorlezen leuk en belangrijk is! 

1. goed voor de taal ontwikkeling

Voorlezen helpt bij het opbouwen van woordenschat, het leren herkennen en uitspreken van klanken, inzicht ontwikkelen in zinsconstructies, grammatica... Kortom, het is een supergoede basis om je kindje te helpen om beter te communiceren

2. avondritueel

Een vast avondritueel helpt je kind rustiger en sneller in slaap vallen. Elke avond voorlezen is hier dus perfect voor! 

3. meer fantasie

Voorlezen stimuleert je kindje om te fantaseren en zich beter dingen voor te stellen. Dit maakt prinsesje of piraatje spelen ook veel leuker!

4. boeken zijn leuk

Lezen is leuk. Helaas vergeten we dat vaak als we opgroeien, omdat we dan zoveel "moeten" lezen en het al snel gaat voelen als een verplichting. Geef je kindje de basis mee dat lezen wél leuk is, en dat je ook kan genieten van een boek. Kinderen die voorgelezen worden hebben een grotere kans om als volwassenen ook nog te lezen.

5. hulpmiddel bij nieuwe ervaringen

Ga je verhuizen, moet je kindje naar een andere klas, ga je binnenkort voor de eerste keer met het vliegtuig op reis of is er iets verdrietigs gebeurd? Er zijn heel veel boeken voor peuters, kleuters en kinderen beschikbaar die kunnen helpen met het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, of die je kleintje op z'n gemak kunnen stellen en voorbereiden tijdens een stresserende periode. 

6. quality-time

's Avonds samen een boek lezen is heerlijk, en een fijn moment om even samen te knuffelen. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou als moeder. Zalig toch, je kleintje bij jou op schoot of kroelend tegen je aan, en samen een boekje lezen?

Tips!

Marianne Nykjaer

Door

19 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.