9 leuke kleuterboeken

De klassiekers ken je wel, dit zijn de leukste kleuterboeken anno nu!

We kennen allemaal de klassieke kinderboeken zoals Jip en Janneke en Rupsje nooit genoeg. Je bent er zelf misschien wel honderd keer uit voorgelezen en het bleef leuk. Deze boeken zijn nu nog steeds super populair, maar er zijn nog zoveel andere leuke boeken! Dit zijn onze favoriete kleuterboeken met de mooiste tekeningen en fantasierijke verhalen.

boer boris

Het prentenboek boer Boris gaat, je zou het niet zeggen, over boer Boris. In het originele verhaal laat Boris zijn boerderij zien, maar er zijn ook veel andere verhalen. Hij gaat bijvoorbeeld ook naar zijn oma en de zee, en hij maakt zijn grasmaaier. Een rijmende boekenreeks met verschillende leuke verhalen van deze stoere boer! 

Nijntje 

Een goude oude, wie kent Nijntje niet? Het verhaal van dit leuke konijntje heeft een twist gekregen: er zijn nu Nijntje boeken in dialect! Ze was er al in het Fries, Brabants, maar nu ook in het Rotterdams, Nijmeegs, Zeeuws en nog veel meer. Maakt het voorlezen voor jou een stuk leuker! 

de kleine walvis

De kleine walvis gaat over Boy die op een strand een kleine walvis vindt. Harstikke blij dat hij eindelijk een vriendje heeft gevonden, neemt hij de walvis stiekem mee naar huis. Maar kan een walvis wel in een badkuip wonen...? Dit boek is verkozen tot het prentenboek van 2017!

 

Draakje vurig

Draakje vurig is een heel enthousiast draakje dat precies weet wat hij wil: naar het eiland in het meer varen. Een boek op rijm. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom hij Draakje vurig heet. Een spannend verhaal ideaal voor kids met een fascinatie voor draken en andere mythische wezens. 

Het boek zonder tekeningen

Hè wat? Ja, je leest het goed, een kinderboek zonder tekeningen. En dat is alles behalve saai. Het boek zonder tekeningen laat jou als voorlezer de gekste dingen doen en zeggen. Een hilarisch boek dat je kinderen zeker zal laten gieren van het lachen! 

de krokodil die niet van water hield

Al zijn broertjes en zusjes zijn gek op water, maar hij niet. In De krokodil die niet van water hield komt hij tot een verrassende ontdekking. Spoileralert: hij blijkt geen krokodil te zijn, maar een vuurspuwende draak! Een heel leuk boek die je kind de boodschap meegeeft dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Inspirerend en vermakelijk, wat wil je nog meer?

meneer tijger wordt wild

In Meneer Tijger wordt wild besluit Meneer Tijger uit de grauwe, saaie stad te vertrekken om in het wild te leven. Hij wil geen pak aan, hij wil lol hebben. Hij trekt de jungle in, maar voelt zich snel eenzaam. Hij gaat terug naar de stad en ziet dat zijn actie de stad heeft veranderd... Een mooi geïllustreerd boek dat je kind leert zelf beslissingen te maken, ondanks wat anderen zeggen of vinden!

ik wil mijn hoed terug

Het boek Ik wil mijn hoed terug vertelt het verhaal van een beer die zijn hoed kwijt is. Hij vraag aan alle dieren of ze zijn hoed gezien hebben, maar tevergeefs. Het plot wordt in het boek niet verteld, maar moet je kind zelf ontdekken. Hint: de laatste bladzijde bevat een clue...

ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten gaat over een krokodil die naast bananen ook wel een kindje wilt eten. Op een dag ziet hij een meisje langs het water en waagt hij een poging... Een humoristische prentenboek met mooie waterverfillustraties!

 

Wil je nog een paar klassiekers kinderboeken in de kast? Dit zijn onze favorieten! Is je kind meer van het voorlezen? Hier vind je nog handige voorleestips voor kinderen! En laat ons weten of jij nog een boek hebt die je aan de momsquad kan aanraden! 

Door

05 oktober 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.