Back to school | Toffe schoolspullen voor het nieuwe jaar!

Back to school | Toffe schoolspullen voor het nieuwe jaar!

Tijd om toffe schoolspullen in te slaan! Wij selecteerden de leukste must-haves voor je schoolgaande kids!

Het is bijna tijd om de boeken weer uit de kast te halen en je kinderen klaar te stomen voor een nieuw schooljaar vol avonturen! En laten we eerlijk zijn, een van de leukste dingen aan deze tijd is het scoren van te gekke schoolspullen! Dus laten we eens kijken naar de must-haves voor school. Let's go!

Het is belangrijk om te weten dat de benodigde schoolspullen voor basisschoolkinderen kunnen verschillen. Veel scholen zorgen voor de basisbenodigdheden, zoals schriften en potloden. Het is handig om even te checken wat de school precies verwacht. Maar schoolspullen shoppen blijft een leuk uitje! Je hoeft niet alles van de lijst te kopen. Kijk naar wat jouw kind nodig heeft en wat bij jullie budget past. Het gaat erom dat jullie plezier hebben in het shoppen van de Back to School spullen! Wij helpen je op weg met dé schoolspullen lijst en geven tips hoe je het shoppen zo leuk mogelijk maakt! 

Welke schoolspullen heb je nodig?

Rugzak

Een coole rugzak is een absolute must voor elke basisschoolganger. Zoek naar een stevig exemplaar met verstelbare bandjes, zodat 'ie perfect op de rug van je kind past. En laten we de stijl niet vergeten! Ga voor een rugzak met het favoriete personage van je kind of een funky patroon die ze helemaal leuk vinden. Zo wordt naar school gaan een feestje! Bijvoorbeeld met deze rugzak van Nijntje! Naast deze schattige rugzak heeft HEMA nog veel meer leuke schooltassen voor kinderen. 

Bekijk hier alle schooltassen van HEMA!

nijntje rugtas

Schoolagenda basisschool

Help je kinderen georganiseerd te blijven met een te gekke agenda of planner. Laat ze zelf een exemplaar kiezen dat bij hun stijl past. Met een agenda kunnen ze hun huiswerk, projecten en andere belangrijke datums bijhouden. Zo leren ze gelijk wat planning skills die van pas komen in de toekomst. 

Broodtrommel

Lunchtijd is het hoogtepunt van de dag voor veel kinderen, dus waarom zou je het niet nog leuker maken? Ga op zoek naar een gave lunchbox met verschillende vakjes, zodat je gezonde snacks en broodjes apart kunt houden. Kies kleurrijke en vrolijke designs om de lunchtijd een feestje te maken. De leukste broodtrommels vind je bij HEMA! En vergeet ook de lekvrije drinkfles niet! HEMA heeft een groot assortiment aan broodtrommels voor kinderen én bijpassende drinkflessen. 

Bekijk hier alle broodtrommels van HEMA!

Broodtrommels HEMA

Etui met schrijfgerei

Tijd om die schrijfskills te showen! Zorg ervoor dat je genoeg pennen, potloden, gummen en kleurpotloden in huis hebt. Niets is zo frustrerend als een potlood dat constant breekt of een pen die geen inkt meer heeft. Dus investeer in goede kwaliteit schrijfgerei waar je kind een heel schooljaar mee vooruit kan.

Schriften/notitieblokken 

Dit is dé kans voor je kind om zijn of haar creativiteit te laten zien. Kies schriften met stevige kaften en vrolijk gekleurde pagina's. Notitieblokken zijn perfect voor het maken van opdrachten of het uitwerken van briljante ideeën. Laat je kind losgaan met kleurrijke en leuke ontwerpen, zodat schoolwerk een feestje wordt!

Rekenmachine, liniaal, geodriehoek, passer

Hoe hoger de groep, hoe meer de nodig hebben zoals een rekenmachine, liniaal, geodriehoek en passer. Dat kan leuker! Denk aan een funky rekenmachine, een liniaal en een geodriehoek met coole prints. Geen saaie meetinstrumenten meer! Laat je kind rekenen in stijl en het wordt vanzelf leuker.

Schoolcollecties

We weten wat er aangeschaft moet worden, check! Maar wat nu als je kind het helemaal niet ziet zitten om deze spullen te shoppen? HEMA heeft de oplossing: De schoolcollecties! Binnen deze collecties vind je alles wat je voor school nodig hebt in één thema. Ideaal maar ook nog eens superleuk! Gaat jouw kleine voor jungle, bloemen of Donald Duck? En ja, alle Back to School artikelen van HEMA kun je ook online shoppen, het wordt ons makkelijk gemaakt!

Bekijk hier alle schoolcollecties van HEMA!

schoolcollecties HEMA

Hoe maak je shoppen voor back to school leuk?

 bassischool lijst

Maak er een feestje van!

Winkelen voor schoolspullen hoeft niet saai te zijn. Maak er een leuk uitje van! Plan een dagje uit met je kinderen om samen op jacht te gaan naar de coolste schoolspullen. Maak een lijstje van alle benodigdheden en stippel een route uit langs verschillende winkels of ga online shoppen. Het wordt een avontuur waar je kinderen naar uitkijken!

Betrek je kinderen

Laat je kinderen actief meedenken en beslissen over welke schoolspullen ze willen. Geef ze een gevoel van eigenaarschap en laat ze hun persoonlijke stijl en voorkeuren uiten. Laat ze de kleuren, patronen en ontwerpen kiezen die ze leuk vinden. Dit maakt het winkelen persoonlijker en leuker voor hen, en ze zullen nog meer enthousiast zijn om naar school te gaan.

Maak een budget

Voordat je gaat winkelen, stel een budget op voor schoolspullen. Dit helpt je om binnen je financiële mogelijkheden te blijven en onnodige uitgaven te vermijden. Bespreek het budget met je kinderen en leg uit waarom het belangrijk is om keuzes te maken. Leer hen het concept van waar voor je geld en laat ze beslissingen nemen binnen het gestelde budget. Zo wordt winkelen een leerzame ervaring! 

Maak het persoonlijk

Maak de schoolspullen persoonlijk en uniek! Koop bijvoorbeeld stickers, stiften of verf waarmee je kinderen hun eigen stempel op hun spullen kunnen drukken. Ze kunnen hun initialen op hun rugzak schrijven, hun schriften versieren met tekeningen of kleurrijke labels aan hun etui toevoegen. Zo voelen ze zich extra speciaal en trots op hun schoolspullen.

Maak er een feestje van

Eindig het winkeluitje met een feestelijk tintje! Trakteer je kinderen op een lekker ijsje of maak thuis een speciale lunch klaar. Laat hen hun nieuwe schoolspullen showen aan de rest van het gezin en maak er een moment van trots en opwinding van. Het vieren van deze mijlpaal maakt het shoppen voor schoolspullen een onvergetelijke ervaring!

back to school checklist 

Met deze te gekke schoolspullen en handige winkeltips is je kind helemaal klaar voor een fantastisch schooljaar. Vergeet niet te investeren in duurzame materialen, zodat ze het hele jaar meegaan. Ga samen met je kids op pad om de perfecte schoolspullen te scoren en maak er een feestje van! Met een beetje creativiteit en betrokkenheid wordt het shoppen voor schoolspullen een geweldige ervaring die jullie allemaal zullen koesteren. Succes en have a blast, moms!

Isabel Van Der Boog

Door

14 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.