Sinterklaas spelletjes voor kinderen

Sinterklaas spelletjes voor kinderen

Het is bijna pakjesavond en de kadootjes staan al klaar. Welke spelletjes doen jullie om ze open te maken?

Het is bijna zover: je hebt gegeten, de zon is onder en de kinderen zitten vol spanning te wachten op die klop op de deur. Pakjesavond is een enorm feest en dat wil je natuurlijk uitgebreid vieren. Maar alleen maar kadootjes uitpakken is ook weer zo wat. Daarom zochten wij naar leuke Sinterklaas spelletjes voor kinderen om het feest compleet te maken.

De spelletjes vereisen niet veel voorbereiding en ze zijn ook niet zo lang dat de kinderen ongeduldig worden. Zo kan je helemaal uitgebreid genieten van het feest! 

Zelf iets lekkers maken

In voorbereiding op het heerlijk avondje kan je gezellig samen de keuken in. Zoek een lekker recept op om zelf marsepein, kruidnotentaart of pepernotentiramisu te maken en ga aan de slag. Als al het lekkers klaar is kan je vol spanning afwachten wanneer de kadootjes komen. Voor de hele jonge kinderen is het ook erg leuk om een taai-taai pop te versieren met allerlei lekkers. 

Zoek de kadootjes

Een leuk spel om te spelen met de kids. Je hebt een gedicht geschreven uit naam van de Sint, en alleen hij weet waar de zak met kadootjes zich bevindt. Door hints te geven kunnen je kids de kadootjes vinden. Een speurtocht door het huis is altijd een leuk begin van pakjesavond. Verstop enveloppen met afbeeldingen van spullen uit je huis en laat je kids het spoor volgen. 

Dobbelspel

Een van de makkelijkste en bekendste spelletjes voor pakjesavond. Je pakt een dobbelsteen (het liefst zo'n grote die je bij de speelgoedwinkel kan kopen) en gooit omstebeurt. Bij nummer 1 mag jij een kadootje uitpakken, bij nummer 2 je buurman of -vrouw rechts van je, bij nummer drie moet je een liedje zingen en bij nummer vier moet je een opdracht doen. Gooi je nummer vijf dan mag je buurvrouw of -man links van je een kadootje openmaken en bij nummer zes mag je zelf bepalen wie een kadootje open maakt. Je kan natuurlijk heel veel verschillende opdrachten bij dit spel bedenken, het is maar net wat jou uitkomt en hoe oud de kids zijn. 

Korte spelletjes

Een leuke manier om de avond te vullen zonder dat het langdradig wordt. In plaats van één spel dat de hele avond door gaat, is het ook leuk om iedere keer een klein spelletje te spelen waarna iedereen een kadootje uit mag pakken. Denk aan PimPamPet met Sint-woorden, de Sint woordenslang, Sint-tekeningen raden, Sinterklaas-onderwerpen uitbeelden etcetera. 

Grabbelton

Net even iets anders dan een zak met alleen kadootjes, maar wel heel leuk om te doen! Haal gewoon een enorme juten zak en prop die vol met stro (Amerigo's voer, verzin er een leuk verhaaltje bij). Kinderen kunnen dan om de beurt graaien naar een kadootje. Leuk is om dit kleine kadootjes te laten zijn die voor alle kinderen geschikt zijn. Zo maakt het ook niet uit of je er namen op zet of niet. 

Het Sinterklaas surprisespel

Een leuk alternatief voor het traditionele dobbelspel. Het Sinterklaas surprisespel bestaat uit opdrachten die je moet uitvoeren vóór je een pakje open mag maken. Je plakt de bijgeleverde stickers op de pakjes, waarbij iedere kleur staat voor een bepaald soort opdracht. De oranje stickers zijn iets uitgebreider dan de rest en hebben echte verhaaltjes erop staan. De ene keer moet je met één hand een pakje openmaken, de andere keer moet je een liedje raden. Eigenlijk is het een soort Party&Co voor pakjesavond. 

Party&Co junior

Party&Co is ook een hele leuk manier om pakjesavond te vieren. Je speelt gewoon het spel en iedere keer als een team of persoon iets wint, mag diegene een kadootje pakken. Zo duurt het uitpakken net iets langer en het is minder gehaast dan normaal. 

Heb je zelf nog een leuk spelletje voor pakjesavond? We horen het graag.

Daisy van Schaijik

Door

03 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.