De mooiste voorleesboeken voor peuters

De mooiste voorleesboeken voor peuters

Wat zijn de mooiste voorleesboeken voor peuters? Wij kozen er zes!

Hoe heerlijk is het om voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen aan je kleine? Wij zochten de zes mooiste voorleesboeken voor peuters en delen maar al te graag onze vondsten!

Waar moet een voorleesboek voor een peuter aan voldoen?

Een voorleesboek voor een peuter moet grote illustraties hebben. Ook is het leuk als het boek je kleine aanstuurt om actief mee te doen, bijvoorbeeld: fluisteren, voelen, blazen, ruiken en ga zo maar door. Onderstaande boeken voldoen daar zeker aan!

1. Ssst! de tijger slaapt

Uitgekozen als prentenboek van het jaar 2018. ''Ssst! De tijger slaapt en zijn vriendjes willen hem niet wakker maken. Hoe moeten ze er nu langs?'' Met dit interactieve boek wordt je kleine aangemoedigd om de dieren veilig over de tijger heen te krijgen. 

2. Muis gaat naar een bruiloft

''Muis gaat naar een bruiloft! Haar beste vrienden Struisvogel en Pinguïn gaan trouwen. Ze trekt haar mooiste kleren aan, danst op het feest, smult van de bruidstaart en wenst het bruidspaar een mooie huwelijksreis.'' Stap je binnenkort zelf het huwelijksbootje in? Met dit boek kun je je kleine superleuk duidelijk maken wat papa en mama precies gaan doen! 

3. Gewoon zoals je bent

Gewoon zoals je bent: ''De kleine olifant Snuf kan niet in de olifantenrij blijven lopen. Hij is veel te nieuwsgierig naar alle andere dieren om zich heen! Hij ziet zó veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben die hij niet heeft. Wanneer de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.''

4. De mooiste vis van de zee

''Regenboog is de mooiste vis van de zee met glimmende schubben, maar hij is trots en ijdel waardoor hij geen enkele vriend heeft... Pas als hij zijn schubben afstaat, merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn.'' 

5. Het eiland van opa

''Op een dag is opa op zolder en achter een laken komt een grote deur tevoorschijn. Sem draait de deur open en opeens staan ze op het dek van een groot schip. Bij een prachtig eiland gaan ze aan land. Ze schilderen, zwemmen en bouwen een slaapplek. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, wil opa graag blijven. Na een allerlaatste knuffel reist Sem alleen naar huis.'' Het eiland van opa is een prachtig boek en vertelt dat de mensen van wie we houden altijd bij ons in de buurt blijven, ook al zijn ze heel ver weg. 

6. papa, pak jij de maan voor mij? 

Papa, pak jij de maan voor mij? is een prentenboek van de maker van Rupsje Nooitgenoeg. ''Een meisje wil graag met de maan spelen. De maan is zo hoog, dat ze er zelf niet bij kan. Met een heel lange ladder lukt het papa.'' Op een speelse manier wordt aandacht besteed aan begrippen als klein, groot, hoog en laag. 

Isabelle Spapé

Door

03 oktober 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.