Kamperen in de tuin: een staycation voor kinderen

Kamperen in de tuin: een staycation voor kinderen

Een leuke activiteit om te doen als het lekker weer is, is kamperen in de tuin. Maak er samen met je kids de ultieme staycation van!

Kamperen in de tuin is een ontzettend toffe activiteit voor jou en je kids. Zeker als het niet mogelijk is om een weekend weg of op vakantie te gaan, is dit een leuke manier om toch een beetje dat vakantiegevoel te krijgen. Je kunt het zo gezellig maken als je zelf wilt én een groot voordeel: je hebt je eigen douche en toilet! Ik vertel jou waarom kamperen in de tuin ook op jullie bucketlist moet staan.

Wanneer het lekker weer is buiten, krijg je gelijk zin om van alles te gaan ondernemen met je kids. Eén van die dingen is misschien lekker erop uit gaan. Is dit even niet mogelijk? Dan is het extra leuk om er thuis een minivakantie van te maken door te kamperen in de tuin!

moeder loopt met zoon door park

Kamperen in de tuin

Kamperen in de tuin is een ontzettend leuke manier om mooie herinneringen te maken en quality time met je kinderen te hebben. En dat allemaal zonder je huis te hoeven verlaten! Een ‘tuincamping’ is een leuke en avontuurlijke ervaring voor kinderen van alle leeftijden. Lekker in de buitenlucht tot laat spelletjes doen, snacken en daarna crashen in de tent. Dit klinkt toch als de ultieme staycation?

Tent opzetten in de tuin

De allereerste must-have voor het kamperen in de tuin is natuurlijk een tent. Zoek even op zolder of je er nog eentje hebt liggen, vraag het aan familie en vrienden of kijk even bij de kringloop. Ook kun je natuurlijk een tentje online bestellen! Tenten zijn er in allerlei vormen en maten en hoeven niet duur te zijn.

Zoek daarna een koel en vlak plekje in je tuin waar je de tent veilig kunt opzetten. Een hobbelige plek is niet zo comfortabel tijdens het slapen en als je de tent op een warme plek zet, kan dat erg heet worden in de ochtend en drijven jullie van de warmte de tent uit.

collage met tenten

  1. Regatta Vester 4 Tent - Groen
  2. Pop-up Tent 245 x 145 x 95 cm Waterdicht & UV Beschermd
  3. Redcliffs - 2 persoons pop up tent
  4. Coleman Darwin 3 Plus Koepeltent

Knusse kampeerplek maken

Het leukste van kamperen in de tuin is als je ook een knus plekje voor de tent creëert om te kunnen zitten. Zet hier bijvoorbeeld wat stoeltjes, een tafeltje, zitzakken of kussens neer om er echt iets gezelligs van te maken.

collage met campingstoelen

  1. Camp-gear campingstoel
  2. Bo-Camp Urban Outdoor Relaxstoel
  3. Lumaland - Luxe, stijlvolle Gaming zitzak
  4. Drop & sit zitzak
  5. Seatzac Zitzak Olive groen

Slapen in een tent

Nu gaan we ervoor zorgen dat je tijdens je kampeersessie in de tuin lekker kunt slapen in de tent. Natuurlijk kun je opblaasbedden of slaapmatjes neerleggen, maar aangezien je toch lekker thuis bent, kun je ook vragen of je kids liever op hun eigen matras slapen of eventueel een kleiner matras dat jullie nog hebben liggen. Gooi daarna de tent vol dekens, kussens en knuffels. Oeh, het wordt al erg gezellig!

collage met luchtbedden en slaapmatten

  1. Camp-gear zelfvullend slaapmat
  2. Intex Twin Pillow Luchtbed
  3. Abbey Camp Dekenmodel Basic
  4. Dutch Decor Fluffy - Sierkussen

Licht tijdens kamperen in de tuin

Licht is super belangrijk bij kamperen in de tuin! Haal de kerstlampjes, lampionnetjes en lichtsnoertjes tevoorschijn. Hang ze om de tent heen en maak het extra sfeervol. Voor binnen in de tent kunnen natuurlijk verschillende lichtjes op batterijen opgehangen en neergezet worden. Het kan namelijk goed donker worden in de tuin, en we willen natuurlijk wel dat het gezellig blijft.

collage met sfeervolle lampjes voor in de tuin

  1. Buiten feestverlichting zwart
  2. Buiten feestverlichting geel
  3. Buiten feestverlichting wit

Snacks voor tijdens kamperen

Een van de snacks die bij kamperen hoort zijn s’mores! Deze mogen dus niet ontbreken bij het kamperen in de tuin. S’mores zijn koekjes met chocolade en een geroosterde marshmallow ertussen. Mjam!

Het roosteren van marshmallows kan natuurlijk op de barbecue of binnen op het fornuis. Hebben jullie een vuurkorf in de tuin? Dan kunnen jullie deze ook aansteken en daar, als een soort kampvuur, de marshmallows in roosteren. Ik hoef er natuurlijk niet bij te zeggen dat je hier wel echt bij moet blijven en je kids moet helpen.

Daarnaast kunnen je kids ook lekkere snacks zoals popcorn, chips of een frisse fruitsalade erbij pakken en lekker opsmikkelen voor de tent. Of wat dacht je van een hele lading (bijzonder) snoep online bestellen?!

grappige foto van vader die popcorn maakt met dochter

Activiteiten tijdens kamperen in de tuin

Om de tijd een beetje door te komen als je kampeert in je eigen tuin, kun je verschillende activiteiten bedenken:

  • Verhalen vertellen

    Bij kamperen horen natuurlijk verhaaltjes. Vertel je kids leuke verhalen onder de sterrenhemel. Zijn je kids wat ouder, probeer dan eens wat ‘enge’ verhalen te bedenken. Oeh spooky!
  • Sterren kijken

    Zoek samen met je kinderen op internet op hoe de sterrenbeelden eruit zien en ga ernaar op zoek. Zien jullie de grote en kleine beer, of misschien zelfs Orion of de poolster? Een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met sterrenkunde.
  • Raad de schaduw

    Je kunt ook het raad-de-schaduw spelletje doen. Maak achter een groot licht of zaklamp figuren met je handen en laat je kids raden wat het is. Hebben ze het door? Misschien kunnen ze het zelf ook proberen. Op Pinterest vind je veel voorbeelden van hoe je je handen kunt houden voor de verschillende vormpjes.
  • Buitenspeelgoed

    Er zijn heel veel te gekke spelletjes te koop die geschikt zijn om buiten te spelen. Perfect voor tijdens het kamperen in eigen tuin dus! Hieronder zetten wij er een paar op een rij:

collage met spelletjes voor buiten

  1. Speelkaarten - Geplastificeerd - 2 Stokken
  2. BS Toys Ringwerpen - Hout
  3. Kikkerland Jeu de Boules Set
  4. Lifetime Games Spel Croquet
  5. Kubb - Familiespel

Hebben jullie wel eens gekampeerd in je eigen tuin? Laat ons weten wat je ervan vond!

Savannah Schreuter

Door

03 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.