Cactussen in de babykamer: heel veel inspiratie!

Cactussen in de babykamer: heel veel inspiratie!

Cactus in de babykamer? Ja hoor, kan gewoon! Wij vonden een heleboel cactussen die perfect kunnen in een babykamer. Be inspired!

Een cactus (of 10) in je interieur staat hartstikke leuk, maar heb je er weleens over nagedacht om cactussen te laten terugkomen in de babykamer? Nu lijkt zo'n scherpe plant en een kwetsbaar baby'tje niet perse een héle goeie combinatie, maar er zijn een heleboel manieren om de cactus te laten terugkomen in een babykamer. Check it out!

Cactussen zien er niet alleen superleuk uit, ze passen ook bij allerlei stijlen en ze zijn héél makkelijk in onderhoud. Daarom zijn ze heel geschikt om een babykamer op te fleuren en de ruimte een stoere touch te geven.

Cactus-inspiratie voor de babykamer

Cactussen zijn leuk voor zowel jongens als meisjes en passen in een neutrale babykamer met veel wit, grijs en hout. Maar ze zijn ook supertof in combinatie met allerlei kleuren, zoals bijvoorbeeld mint, geel en koraal.

Je kunt natuurlijk cactusplantjes neerzetten in de babykamer, maar ze ook laten terugkomen in de vorm van accessoires, zoals bijvoorbeeld nachtlampjes en kussens, toffe muurstickers of een mooie prent aan de muur. Of waarom geen hippe cactusjes op een hydrofiele doek of spuugdoek? 

Wij zochten én vonden de leukste cactusspulletjes voor in de babykamer!

LEES OOK: De laatste babykamertrends - tips & inspiratie

Cactusplant in de babykamer

Planten in de babykamer kunnen heel goed, daar schreven we al eens eerder een artikel over. Leuke cactusjes in allerlei maten en vormen kun je er dan ook prima in kwijt! Zet ze (wel hoog, zodat je baby er niet bij kan als hij kan staan) op een leuke wandplank, in de vensterbank of bovenop een kast!

Accessoires in de vorm van cactussen

Een neutrale babykamer kun je heel makkelijk aankleden en gezellig maken met de juiste accessoires. Op die manier kun je ook cactussen in de babykamer terug laten komen! Dit zijn de leukste accessoires met cactussen:

collage met cactus-accessoires

1. Gehaakte cactus
2. Slinger Cactus Dino Party
3. Kofferset met cactussen van Sass & Belle
4. Jellycat amuseables cactus etui
5. Lilipinso muurstickers cactussen

collage met cactus-accessoires

6. Up Warsaw kapstok cactus
7. Jellycat amuseables knuffelcactus bibberpopje
8. Plan Toys balanceerspel cactus mini
9. Mini-muurstickers cactus
10. Jollein hydrofiele doeken met cactussen

collage met cactus-accessoires

11. DHINK Cactus kinderlamp
12. Childhome Cactus Canvas Kussen
13. Jollein Canvas Groeimeter Cactus
14. Inepien Cactus In Pot Muursticker
15. Lanco Sensory Rubberen Cactus Bijtspeeltje

Marieke van Boven

Door

09 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.