Babykamer inrichten: waar moet je op letten?

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen als je zwanger bent! Maar wat is nu belangrijk om op te letten? Handige tips voor een mooi, comfortabel en veilig babykamertje.

In eerste plaats ben je misschien vooral bezig met hoe de babykamer eruit moet komen te zien: welke commode kies je, wat voor behang en welk kleurthema? Maar behalve de looks is het ook belangrijk om te kijken naar wat praktisch, comfortabel én veilig is! 

De plaats van het bedje

Zet de wieg of het ledikant niet te dicht bij een raam. Dat kan namelijk best tochten en je wilt je newborn geen verkoudheid bezorgen. Pal naast de verwarming is ook weer niet aan te bevelen; je kindje kan het dan snel te warm hebben in bed als de verwarming een beetje aanstaat, of zich eraan branden. Ook beter van niet: het bedje naast een stopcontact of binnen handbereik van (gordijn)snoeren zetten. You know why.

Wel slim: het ledikantje op een plek zetten waar jij het vanuit de deuropening goed kan zien. Zo zie je in één oogopslag of alles goed gaat met jouw slapende mini. 

De plaats van de commode en kast

Het is vooral handig om praktisch naar de ruimte in de babykamer te kijken. Als je het bedje in die ene hoek zet, hoe bereik je dan de commode zonder te struikelen over opbergers of die schommelstoel? Als je kindje op de commode ligt, heb je dan alle spullen die je nodig kunt hebben binnen handbereik - of moet je voor een schone romper bij de kast aan de andere kant van de kamer zijn? Eigenlijk zijn het allemaal hartstikke logische dingen! 

Wel of geen babyfoon?

Een babyfoon kan heel handig zijn, zeker als je kindje boven slaapt en jij beneden televisie kijkt of gezellig borrelt met vrienden. Dan kan het zomaar gebeuren dat je het niet gelijk hoort als er boven paniek is. Sommige ouders zijn na een rondje Googelen en berichten over de straling die en babyfoon uitzendt en verstoorde slaapcyclussen als gevolg wat huiverig om een babyfoon op de babykamer neer te zetten. Het is aan jou om te beslissen wat je belangrijk vindt en welke informatie je betrouwbaar vindt. 

Kun jij nog wel wat babykamer inspiratie gebruiken? Dit zijn wat ons betreft de leukste babykamers van Instagram!

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.