Schattige babywiegjes | 12x Leuke wiegjes voor je baby

Schattige babywiegjes | 12x Leuke wiegjes voor je baby

In een wiegje ligt je kleine baby er niet zo verloren bij als in een groot ledikant. Wiegjes geven wat meer een gevoel van geborgenheid. Wij vonden exemplaren om verliefd op te worden!

Waar ga jij je pasgeboren baby in laten slapen? In het ledikantje dat jullie kochten, bij jullie op de kamer in een co-sleeper of in een cute wiegje? Als dat laatste jouw voorkeur heeft, kun je vast wat inspiratie gebruiken. Wij helpen je op weg en laten 12 leuke wiegjes zien voor je pasgeboren baby!

Rooming in: wieg bij ouders op de slaapkamer

Een wiegje kun je in de babykamer zetten, maar is ook heel geschikt om je baby de eerste weken of maanden bij jullie op de slaapkamer te laten slapen. Als je geen co-sleeper hebt of wil, kun je een klein wiegje naast jullie bed of in de hoek van jullie slaapkamer zetten. Zo is je baby heel dichtbij en dat is vooral voor nachtvoedingen erg handig.

Lees er alles over in ons artikel over rooming in & rooming out: de voor- en nadelen!

HOE LANG SLAAPT EEN BABY IN EEN WIEG?

Een baby past gemiddeld zo'n vijf maanden in een wieg. De ene ouder maakt de overstap naar het ledikant, omdat de baby simpelweg uit de wieg is gegroeid, anderen omdat de baby naar de babykamer verhuist waar een ledikant staat of als het kindje bijvoorbeeld veel beweeglijker wordt. Wanneer je kindje gaat draaien en zich kan optrekken aan de rand, is een ledikant dat je lager kunt zetten een goed idee.

ROTAN WIEGJE voor je BABY

Wij kwamen deze rotan wiegjes tegen en boy o boy, daar werden we toch even een partijtje verliefd op deze überschattige exemplaren! De wiegjes zijn echte blikvangers in de babykamer of op jullie slaapkamer! Ze zijn gemaakt van rotan, een stevig en natuurlijk materiaal dat de slaapkamer een echte boho-feel geeft. Bij de meeste wiegjes kun je ook direct een babymatras bestellen, wel zo handig.

rotan-wiegjes-collage

 1. Rotan wieg met matras Childhome
 2. Rotan wieg Lola Bermbach
 3. Rotan co-sleeper Lola Bermbach
 4. Rotan ledikant paul Bermbach

MOZES-BASKETWIEGJE

De Mozes-basketwieg van natuurlijk gevlochten materiaal is een echte eyecatcher! Hoé cute is het om je kleintje de eerste periode hierin te laten slapen? Dat kan natuurlijk op de grond, maar er zijn ook standaards verkrijgbaar waar je deze mand veilig op kunt zetten. Daarnaast hebben veel van deze wiegjes handvatten, waardoor je ze ook nog eens kunt verplaatsen zonder je baby uit zijn slaap te halen.

 collage-mozes-wieg

 1. Wieg Mozes Funnababy Incl. Standaard
 2. Happy Baby Claro Draagwieg Met Omslag Naturel
 3. Kidsmill Moses Wieg Zwart / Wit
 4. Organic Knit Moses Basket Midnight

HOUTEN WIEGJES

Houten wiegjes zijn misschien wel de meest voorkomende in de babykamer. Ze zijn in super veel varianten verkrijgbaar en ze passen eigenlijk wel binnen elke trend. Deze wiegjes zijn populair door de robuuste uitstraling en stevigheid die hout met zich meebrengt. Dit maakt het de perfecte slaapplaats voor jouw pasgeboren kleintje.

 collage-houten-wieg

 1. Happy Baby Marken Wieg New Vintage Wit
 2. Wieg Happy Baby Noordzee Wit
 3. Kid's Concept Bamboe Wieg
 4. Wieg / Co-sleeper Bedside 40x80 White Wash

Babynestje

Je kunt je kindje, wanneer hij de wieg ontgroeid is, eventueel ook nog in een babynestje in het ledikant laten slapen. In een babynestje past je kindje zo'n maand of 8-12 en hierdoor ligt hij niet zo verloren in een groot ledikant. Dit zijn onze favoriete babynestjes.

Savannah Schreuter

Door

26 november 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.