8x favoriete wiegjes baby

In een wiegje ligt je kleine baby er niet zo verloren bij als in een groot ledikant. Wiegjes geven wat meer een gevoel van geborgenheid. Wij vonden veel exemplaren om verliefd op te worden!

Oh boy, er zijn zoveel plekken waar je je net geboren kindje kan laten slapen. In het ledikantje dat jullie kochten, bij jullie op de kamer in een cosleeper of in een cute wiegje. Wij laten je 8 leuke wiegjes zien voor je pasgeboren baby!

Hoe lang slaapt een baby in een wieg?

Een baby past gemiddeld zo'n vijf maanden in een wieg. De ene ouder maakt de overstap naar het ledikant omdat de baby simpelweg uit de wieg is gegroeid, anderen omdat het kindje bijvoorbeeld veel beweeglijker wordt. Als je kindje gaat draaien en zich kan optrekken aan de rand, is een ledikant dat je lager kunt zetten een goed idee. 

Vintage wiegje baby

 

Hoe cute is dit wiegje van Puur Beleven? We love de vintage look! En handig, dit wiegje is net iets hoger dan de standaardwiegjes, zodat jij zeker geen zere rug krijgt wanneer je dagenlang boven het wiegje hangt.

Romantisch rotan wiegje baby

Dit lage rotan wiegje zagen we bij Lidor en boy o boy, werden we toch even een partijtje verliefd op dit überschattige exemplaar! 

Moses basket wiegje baby

Deze 'Moses Basket' is van Childhome en hoé cute is het om je kleintje de eerste periode hierin te laten slapen? Kan natuurlijk op de grond, maar er zijn ook standaards waar je deze mand veilig op kunt zetten.

Vintage rotan babywieg

Nog zo'n cute, rotan wiegje met een heerlijke vintage look & feel! Deze zagen we bij Studio Wietske, die heel regelmatig deze wiegjes in haar webshop aanbiedt. Maar soms zijn ze ook allemaal even uitverkocht, dus houd het goed in de gaten. 

Ook leuk: onze favoriete hangwiegjes!

Nog meer leuke en praktische wiegjes

1. Ronde houten wieg van Stokke.
2. Lichtgrijze houten schommelwieg via Babyhuis Casita.
3. Groenblauwe houten Childwood wieg (ook in andere kleuren) via Bol.com.
4. Wieg in Scandinavische look via Babypark

Babynestje

Je kunt je kindje wanneer hij de wieg ontgroeid is ook nog in een babynestje in het ledikant laten slapen. In een babynestje past je kindje zo'n maand of 8-12 en hierdoor ligt hij niet zo verloren in een groot ledikant. Dit zijn onze favoriete babynestjes.

Door

26 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.