Schommel in de kinderkamer - inspiratie & tips

Schommel in de kinderkamer - inspiratie & tips

Geverfd in felle kleuren, gemaakt van mooi hout: schommels in kinderkamers zijn helemaal hip! Welke schommel is jouw favoriet?

Hoe tof is het als je kinderen een schommel in hun kamer hebben? Een heuse eigen speeltuin! De indoor schommels zijn helemaal in op dit moment en in verschillende materialen verkrijgbaar. Wat dacht je van de bandenschommel of juist een die omgebouwd kan worden tot trapeze? Ik vertel je er alles over en verzamelde heel veel inspiratie voor een schommel op de kinderkamer!

Let op! Als je een schommel koopt die in het plafond geschroefd moet worden, check dan van tevoren even goed of de schommel in een balk gaat die stevig genoeg is. Anders komt het plafond zo naar beneden en dat moet je niet hebben natuurlijk… 

schommel voor ieder interieur

Er is altijd wel een schommel te vinden die past in de kinderkamer. Heb je een moderne of Scandinavische look voor jouw kids? Ga dan voor een schommel die er simpel uitziet en een houten zitting heeft. De kleuren zwart, wit, grijs of zandkleur passen hier het beste bij. Heb je juist een kinderkamer met veel kleur of in bohemian stijl, dan is een schommel met felgekleurde zitting en patronen of rotan en linnen erg leuk.

Let op! Is je kind nog erg jong, kies dan een veiligheidsschommel. Deze zijn tegenwoordig niet meer alleen in saai plastic verkrijgbaar, maar ook in gave modellen zoals een macrame schommeltje!

baby schommelt in babykamer

koop de Juiste maat schommel

Het is ook belangrijk dat je kijkt welke schommel voor jouw kind geschikt is. Peuters en kleuters hebben meer houvast nodig dan oudere kids. Zorg bij deze schommels dus voor een veilige omgeving en een goede ondersteuning in de rug. Bij oudere kinderen is een veilige omgeving natuurlijk ook wel belangrijk, maar daar heb je iets meer vrijheid in de keuze van een schommel voor de kinderkamer.

De leukste peuter- en kleuterschommels

Voor je peuter of kleuter is één van de onderstaande schommels een gave keus voor de kinderkamer. Voor elke kamerstijl zit er iets moois bij:

collage met peuter en kleuter schommels

  1. Babyschommel Rigid €25,90
  2. Solvej schommel €178,95
  3. Done By Deer Houten schommel €55,95
  4. Miii Mi Babyschommel €99,-
  5. Babyschommel rood/wit € 41,84

DE LEUKSTE kinderschommels

Is je kind al iets ouder, dan is één van de onderstaande schommels misschien iets voor hem of haar! Felle kleuren, hout of een rubberen band: voor welke schommel ga jij?

collage leuke kinderschommmels

  1. Houten schommelzit €17,50
  2. Duo Schommel Metaal Groen €64,95
  3. Axi pod schommelzak €69,34
  4. Trapeze Schommel met metalen Turnringen € 18,90
  5. Schommelzitje band €69,95

Heb of wil jij een schommel in de kinderkamer? Waar zou jouw voorkeur dan naar uit gaan? Laat het ons weten in de comments!

 

Savannah Schreuter

Door

09 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.