De leukste kinderbedden

De leukste kinderbedden

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kinderbed? Wij geven tips en voorbeelden van leuke bedden voor kinderen.

Is het moment aangebroken dat de wieg naar de zolder kan? De hoogste tijd voor een nieuw kinderbed dus. Wat vinden kinderen geweldig, en wat vinden ouders belangrijk? Lees hier tips en bekijk de leukste kinderbedden!

Kinderbedden

Als de kids mogen kiezen zal het bed waarschijnlijk een compleet speelparadijs worden met hut en een glijbaan er aan vast. Niet iedereen heeft hier ruimte voor, maar er zijn nog genoeg bedden die in iedere slaapkamer passen én hip zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bed in een felle kleur, of een bed dat net iets hoger is en waar je kind met een trappetje omhoog moet om erin te klimmen. Dat kan al net het verschil maken tussen een 'saai' bed en een tof bed!

Matras

Een goede nachtrust is voor iedereen heel belangrijk. Hiervoor heb je een goed matras nodig, voor zowel je kind als jijzelf. Een slecht matras kan veel nek en rugklachten veroorzaken. Kijk daarom kritisch naar het matras dat je koopt en of het niet te zacht is( je kind zakt er in weg) of je hard (er is geen beweging in te krijgen).

veiligheid

Kinderen kunnen in hun diepe slaap vaak flink draaien en bewegen. In de wieg is dit natuurlijk veilig en geen enkel probleem, maar in het 'grote' bed bestaat de kans dat ze zo het bed uitrollen en zich kunnen bezeren. Een oplossing hiervoor is om een bedhek aan te schaffen. Deze kan je onder andere bij Babypark kopen. Is een bedhek niet nodig? Let dan op dat je geen nachtkastje vlak naast het bed zet, dit kan scherpe randen hebben. 

Soorten kinderbedden

We kennen allemaal wel het stapelbed met 2 bedden boven elkaar. Handig als je meerdere kinderen hebt en ze graag bij elkaar slapen. Een voordeel van het stapelbed: het neemt niet meer ruimte in dan een enkel bed. Een ander populair bed is de hoogslaper: een bed op hoge poten. Dit is ook een ruimtebesparend bed. Onder het bed kan bijvoorbeeld een bureau of een relaxhoekje voor je kind gemaakt worden. 

  1. Hoogslaper met bureau, babypark, €727
  2. Kinderbed met bedhek, babypark, €367
  3. Hoogslaper zwart, babypark, €470
  4. Juniorbed rood, babypark, €245
  5. Wit hoekstapelbed, babypark, €934,15

Kinderbed gevonden? Bekijk dan hier de leukste kinderkasten, en de kinderkamer is compleet!

Marlon Verhoeven

Door

11 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.