Sinterklaascadeaus kind 1 jaar | Wat geef je een dreumes voor Sinterklaas?

Sinterklaascadeaus kind 1 jaar | Wat geef je een dreumes voor Sinterklaas?

Het is weer die tijd van het jaar: Sinterklaas komt eraan! Wat geef je een kind van 1 jaar als Sinterklaascadeaus? Wij hebben tips!

Heb jij een dreumes in huis? Dan ga je daar dit jaar waarschijnlijk voor het eerst écht Sinterklaas mee vieren. Hoe leuk! Maar wat zijn geschikte Sinterklaascadeaus voor een kindje van 1 jaar? Wij hebben een heel artikel vol inspiratie, zowel voor schoenkado’s als presentjes die wat meer mogen kosten. Sint, let op!

November en december zijn voor veel ouders de leukste, maar ook meest vermoeiende maanden van het jaar. Sinterklaas is voor kids een fantastisch feest, maar ook een enorm spannende tijd. Daardoor zijn ze soms wat overprikkeld en hyperactief. ;) Krijgen ze wel of geen cadeautjes? Zijn ze wel lief geweest dit jaar? Sommige kids kunnen daar echt wakker van liggen. En Pieten blijven voor veel kinderen toch een beetje eng, of ze nu zwart, bruin of regenboog-gekleurd zijn. Een handje snoepgoed doet echter vaak wonderen. ;)

LEES OOK: Kado baby 1 jaar - wat geef je voor de 1e verjaardag?

Zoektocht naar Sinterklaascadeautjes

De zoektocht naar cadeautjes voor Sinterklaas begint écht zodra je kindje 1 jaar is. Vanaf dan krijg je kindje er meestal voor het eerst iets van mee. Op de opvang wordt er bewust bij dit kinderfeest stilgestaan en je viert het misschien ook met familie? Dan moeten er ook Sinterklaascadeaus voor jouw dreumes in de zak zitten!

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het verzamelen van kado-ideeën voor Sinterklaas. Bespaar jezelf de lastige zoektocht naar leuke cadeautjes voor een baby van 1 jaar. MiniMe.nl to the rescue! (Ook voor als je er wat laat bij bent trouwens... Bestel ze lekker online.)

Speelgoed 1 jaar

De meest gegeven kadootjes voor Sinterklaas zijn natuurlijk speelgoed. Voor kinderen van 1 jaar, die nog niet zelf een wensenlijstje kunnen knippen en plakken uit de catalogus, is het leuk om speelgoed te geven waar ze iets van leren. Ook speelgoed dat de fantasie prikkelt of hun ontwikkeling stimuleert is een aanrader. En wat dacht je van toffe badspeeltjes? Een feest!

Collage speelgoed 1 jaar

 1. SmartMax My First Safari Animals - Magnetische Dieren
 2. Nijntje Verstoppertje Spelen
 3. VTech Baby Walker - Loopwagen
 4. VTech Baby Activiteiten Tablet
 5. Little Dutch Stapelblokken dierentuin karton
 6. Little Dutch Knuffelpop Rosa
 7. Nûby - Badspeelgoed - Drijvende Octopus
 8. Little Dutch houten vormenstoof

Houten speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Houten speelgoed is altijd goed! Het is duurzaam; het heeft een goede kwaliteit en gaat daardoor lang mee. Daarnaast ziet het er vaak ook heel mooi uit. Het is wat minder hysterisch dan de plastic varianten, laten we maar zeggen... Houten speelgoed is perfect als Sinterklaascadeau. Hier vind je het leukste houten speelgoed voor kids van 1 jaar:

Collage houten speelgoed 1 jaar

 1. Houten vrachtwagen met stapelringen Aiden Kids Concept
 2. Houten wandelwagen nature Kids Concept
 3. Houten puzzel Edvin Woodland Kids Concept
 4. Houten blokkentrein Pure & Nature Little Dutch
 5. Houten regenboog roze Little Dutch
 6. Houten trekspeeltje Olifant JaBaDaBaDo
 7. Houten wandelwagen ster wit-grijs Kids Concept
 8. Grimm's sorteerspelletje paddenstoelen regenboog

Boekjes voor baby’s van 1 jaar

Nog zo’n cadeau dat meestal wel in de smaak valt als Sinterklaascadeau voor een dreumes van 1 jaar: een boekje! En dat geldt dan zowel voor voorleesboekjes als boeken waar ze zelf in kunnen bladeren en ‘lezen’. Voorlezen is onwijs goed voor de ontwikkeling van je kind (zie ook ons artikel: waarom je kind voorlezen belangrijk is) en daarnaast nog leuk ook, zo’n momentje samen. Wil jij je kind van 1 jaar een leuk boek geven voor Sinterklaas? Wij hebben tips:

Collage kinderboekjes voor 1 jaar

 1. Gonnie & vriendjes - Gonnie en Gijsje
 2. Van wie zijn deze billen?
 3. Woezel & Pip - SinterWoezel en Pietje Pip
 4. Bobbi 29 - Welterusten, lieve Bobbi
 5. Bobbi viert Sinterklaas
 6. Saar in de herfst
 7. Nijntje in de speeltuin
 8. Het kleurenmonster gaat naar school

Kleding als Sinterklaascadeau

Als je het echt even niet meer weet of je vindt dat je kind al genoeg speelgoed en boekjes heeft, kun je natuurlijk ook kleding vragen of geven voor Sinterklaas. Lekker praktisch! Een lekkere winterjas, goede winterschoenen of vrolijke regenlaarsjes kun je vast goed gebruiken voor je dreumes. En wat dacht je van een pyjama?

Shop hier de coolste kinderkleding >>

Schoencadeautjes kind 1 jaar

Natuurlijk wordt er in Sinterklaastijd ook regelmatig een schoen gezet. Het is soms lastig om daar leuke kadootjes voor te vinden, want je hebt er meestal meerdere nodig en het gaat daarbij om kleinigheidjes. Ze moeten dus niet al te duur zijn! Wij verzamelden leuke schoencadeautjes voor een kind van 1 jaar:

Collage schoenkadootjes kind 1 jaar

 1. HEMA houten auto
 2. HEMA houten inlegpuzzel
 3. HEMA houten sambabal
 4. Djeco maracas animambo
 5. Funkit World scrunch zandschepje
 6. Janod maracas ei confetti
 7. Kleurpotloden, 6st.
 8. Houten mini camera Plan Toys

 

Marieke van Boven

Door

05 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.