Kado's voor de 1e verjaardag van je tweede kindje

Kado's voor de 1e verjaardag van je tweede kindje

Hoera! Je tweede kindje wordt 1 jaar! Maar wat geef je je dreumes als hij of zij speelt met het speelgoed dat broer of zus al eerder kreeg? Wij vertellen het je!

Het is het lot van een tweede kind: hij of zij speelt veel met de cadeautjes die de eerste eerder gekregen heeft. Alles is al in huis, verlanglijstjes zijn afgestreept en de mooiste kado’s zijn al gekocht. Maar het is wel zo leuk om ook voor het broertje of zusje van je oudste een leuk verjaardagscadeau uit te kiezen! Wat geef je een tweede kindje die al zo veel heeft om mee te spelen voor zijn of haar 1e verjaardag? Wij maakten een lijst!

Het is altijd aan te raden om een online verlanglijst voor de verjaardag van je kindje te maken. Omdat je al een ouder kind hebt, heb je al veel speelgoed in huis waar je baby mee kan spelen. Door een lijstje te maken, voorkom je dat je kind verjaardagscadeaus krijgt die je al hebt. Maar wat zet je op dat lijstje? 

LEES OOK: Kado baby 1 jaar - wat geef je voor de eerste verjaardag?

Kleding voor een kindje van 1 jaar

Natuurlijk heb je nog wat kledingstukken van je eerste kindje over, maar kleding kan vies, versleten of gewoon niet meer zo leuk zijn. En misschien heb je na een jongen een meisje gekregen en heb je daarom sowieso een nieuwe garderobe voor je dreumes nodig. Daarom is kleding áltijd een goed idee om cadeau te vragen voor de verjaardag van jouw tweede kindje! Een schattig broekje, leuke schoenen voor als je kindje straks gaat lopen of een warme jas.

 

LEES OOK: Eerste loopschoentjes baby - waar let je op?

Accessoires voor de kinderkamer

Wat dacht je van spullen of accessoires voor de kinderkamer van je kindje? Dit zijn niet alleen leuke cadeautjes, maar het is ook heel praktisch om dit te vragen. Je kind groeit nog steeds heel hard en bij deze fase horen weer nieuwe spulletjes. Een mooie poster waar je kindje naar kan kijken tijdens het verschonen, een vrolijk kussentje of een dekbedovertrek voor als straks de fase van het peuterbedje aanbreekt.

 

Tweede kindje 1 jaar: duurzaam speelgoed

Duurzame cadeaus zijn altijd goed. Het gaat lang mee, je kinderen hebben er jaren plezier van en een eventuele derde kan er ook nog van genieten. Denk bijvoorbeeld aan een Wobbel om de motoriek en creativiteit van je dreumes te stimuleren, een gepersonaliseerde houten schommel of een mooi serviessetje van bamboe.

Ook het houten speelgoed van Little Dutch is altijd een groot succes. Wij zijn fan van de garage, de blokkentrein, de loopwagen en het houten keukentje. Leuk om te geven én super leuk om te krijgen als je jarig bent!

 

Boekjes voor een kindje van 1 jaar

Boekjes zijn altijd goed! Veel kinderen zijn gek op het lezen van boeken. Ze gaan er helemaal in op, het is de perfecte afsluiter van de dag en samen lezen is zo gezellig! En stiekem is dit niet alleen een cadeautje voor je tweede kindje, want je eerste kindje wil natuurlijk ook meelezen! Hier vind je de leukste kinderboeken vanaf 1 jaar.

 

Andere cadeautips voor een 1e verjaardag

Toch nog steeds op zoek naar dat ene perfecte cadeau? Denk dan eens aan:

  • Duplo

    Al heb je al bakken vol Duplo in huis en al weet je dankzij je oudste al dat al die blokjes in huis voor pijnlijke momenten kunnen zorgen (wel eens op een Duploblokje gaan staan?)… nieuwe sets van Duplo kunnen er altijd bij voor meer creativiteit en speelplezier! 
  • Lekkere douche- of badproducten

    Verzorgingsproducten blijven heerlijke cadeautjes, ook voor kindjes van 1 jaar.
  • Puzzels

    Misschien is je tweede kindje nu nog wat te klein om te puzzelen, maar in de loop van dit jaar gaan ze dit zeker weten fantastisch vinden!

Lisse van de Groep

Door

09 april 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.