Kado’s meisje 1 jaar | Leuke cadeautips voor 1e verjaardag

Je dochter wordt 1 jaar of je hebt een verjaardag van een lief klein meisje. Maar wat geef je een meisje van 1? Wij hebben een lijst met de allerleukste kadotips!

Wat zijn nou écht leuke kado’s voor een meisje dat 1 jaar wordt? Veel ouders én de visite vinden dat vaak maar een lastig vraagstuk. Het liefst geef je een verjaardagskado waar een dreumesmeisje voor lange tijd zoet mee is en de ontwikkeling stimuleert. Wij hebben een lijst met leuke kadotips voor een meisje van 1 jaar!

Het is een feit dat baby’s en kinderen vanaf hun geboorte héél veel kadootjes krijgen. Des te moeilijker wordt het elke verjaardag om weer iets leuks te bedenken om te geven! MiniMe.nl to the rescue: onderstaande presentjes zullen zeker in de smaak vallen bij een meisje van 1 jaar.

Loopfiets of loopwagen

Rond hun 1e verjaardag beginnen kids voorzichtig aan met lopen. In het begin kunnen ze daar nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom is een loopfiets of loopwagen een leuk kado voor een 1-jarig meisje.

Een mooi voorbeeld is de Scoot & Ride, een loopfiets en step in één. De loopfiets is top om mee te beginnen en als het kindje wat ouder is, kan ie omgetoverd worden tot een gave step! En wat dacht je van de handige loopwagens van het merk SFC? Deze loopwagens zitten vol met leerzame activiteiten en hebben bovendien een handige opbergruimte. Zo kan je dreumes helpen opruimen aan het einde van de dag!

collage met loopfietsen

Een XL Knuffel

Een ander leuk cadeau voor een 1-jarig meisje is een giga knuffelbeest. Kindjes van 1 jaar tonen al veel meer interesse in knuffels dan toen ze nog een baby waren. Hoe gaaf is het dan om een mega knuffel te hebben om mee te kroelen en overal mee naartoe te slepen? Mijn favoriet is de XL olifantenknuffel, waar je heerlijk mee kunt spelen en slapen!

collage met knuffels

Lees- en aanwijsboekjes

Ook een mooi cadeautje voor een meisje van 1 jaar zijn leuke lees- en/of aanwijsboekjes. Gezellig samen in de boekjes kijken wat er allemaal te ontdekken valt en woordjes leren is hartstikke goed voor de ontwikkeling. De bekendste en meest succesvolle boekjes zijn natuurlijk die van Nijntje. Hier zijn zo veel verschillende versies van, dat er altijd wel eentje tussen zit die geschikt is als kado voor een 1-jarig meisje.

collage met kinderboeken

Pop voor 1-jarige meisjes

Als je merkt dat het kleine meisje al een beetje interesse toont in het zorgen voor anderen of naar kleine kinderen, is een babypop misschien een leuk kado! Een fijne pop is de Baby Born Soft Touch. Deze pop is kleiner en zachter dan de originele Baby Born-pop, waardoor het voor 1-jarige gemakkelijker is om mee te spelen.

collage met poppen

Speeltent

Meisjes van 1 zijn ontzettend nieuwsgierig en klaar om op avontuur te gaan. Hoe gaaf is het dan als ze hun eigen ‘fort’ hebben in de woon- of slaapkamer? Deze gave tipi’s zijn de perfecte plek om een heus hoofdkwartier te maken voor de kleine avonturier.

collage met tipi-tenten

Wobbelboard

Een Wobbel board is een mooi voorbeeld van een wat groter, duurzaam kado. Het is een prachtige kromme houten board waar kinderen zelf hun fantasie op kunnen loslaten! Ze gebruiken het als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, stoel en als opstapje. Meisjes van 1 jaar kunnen hier dus heel veel speelplezier aan beleven!

Lees hier alles over het Wobbel board >>

meisje leest boek op wobbelboard

Houten speelgoed voor 1 jaar

Mijn laatste kadotip voor een 1-jarig meisje is houten speelgoed. Houten speelgoed Is duurzaam en tijdloos, bovendien stimuleert het de motoriek en fantasie van kinderen. Daarnaast ziet houten speelgoed er ontzettend mooi uit en doet nieuw speelgoed het altijd goed bij een klein meisje. Persoonlijk vind ik het speelgoed van Little Dutch er altijd zo lief uitzien!

Little Dutch houten speelgoed

 collage met grimm's speelgoed

LEES OOK: Het mooiste houten speelgoed - waarom dat altijd goed is!

Heb jij nog leuke cadeau-ideeën voor een meisje van 1 jaar? Laat het hieronder weten!

Savannah Schreuter

Door

29 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.