Kado's jongen 1 jaar | Leuke cadeautips voor 1e verjaardag

Je zoon wordt 1 jaar of je hebt een kinderverjaardag van een babyjongetje. Maar wat geef je kado? Wij hebben een lijst met leuke kadotips!

De 1e verjaardag van een baby wordt vaak groots gevierd. Niet gek, want dat is natuurlijk een enorme mijlpaal! Maar wat zijn nou écht leuke kado's voor een jongen die 1 jaar wordt? Kado's die niet snel stuk gaan en waar de dreumesjongen zeker een lange tijd zoet mee zal zijn? Check out onze kadotips voor een jongen van 1 jaar!

Baby's en kinderen worden vaak overspoeld met kado's. Hartstikke leuk natuurlijk, dat hoort er ook een beetje bij. Maar waarschijnlijk wil je aan een jongen die 1 jaar wordt iets geven waar ie écht iets aan heeft, het liefst voor een langere tijd.

Houten loopfiets met drie wielen

Een (houten) loopfietsje is bij uitstek zo’n duurzaam kado. Voor een echte loopfiets met twee wielen zijn 1-jarigen nog te klein, maar je hebt ze ook met drie wielen die na een tijdje om te bouwen zijn tot een tweewieler. Superleuk!

Loopwagentje/loopkar voor jongen 1 jaar

Baby’s gaan meestal rond of net na hun 1e verjaardag lopen. In het begin gaat dat natuurlijk nog héél wiebelig en zullen ze wat houvast nodig hebben. Een loopwagen of loopkar is dan superleuk, want daarmee kunnen ze al vrij snel door de hele kamer crossen.

Ik vind zelf een Wheelybug geweldig, want als kids wat groter zijn, kunnen ze er ook op zitten. Ook de blokkenkar van Little Dutch is ideaal als loopwagen voor een jongen van 1 jaar oud! 

Wobbel board

Een Wobbel board is een mooi voorbeeld van een wat groter, duurzaam kado. Dat is een prachtig houten ding waar kinderen zelf hun fantasie op kunnen loslaten! Ze gebruiken het als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, racebaan, loungestoel en als opstapje. Jongens van 1 jaar kunnen hier dus ook heel veel speelplezier aan beleven!

Lees hier alles over het Wobbel board >>

Duplo of blokken

Bij jongens van 1 jaar begint de interesse in bouwen een beetje te komen. Een net gebouwde toren omgooien is bovendien nóg leuker. Kado’s als Duplo-sets of houten blokken zullen dan ook zeker in de smaak vallen! 

Houten speelgoed voor jongen 1 jaar

Houten speelgoed is altijd goed als verjaardagskado voor een kindje, dus ook voor een jongen die 1 jaar wordt. Denk hierbij aan een houten autogarage, puzzels, trekfiguren of een werkbank.

Het leuke is dat houten speelgoed helemaal niet duur hoeft te zijn. Neem ook eens een kijkje bij HEMA, zij hebben het mooiste én leukste houten speelgoed voor fijne prijsjes!

Eerste knutselspullen voor dreumesen

Bij dreumesen van 1-2 jaar is de motoriek vaak wel dusdanig ontwikkeld dat er al voorzichtig wat geknutseld kan worden. Daarom zijn knutselspullen ook een heel leuk verjaardagskado om te geven voor een 1e verjaardag! Denk hierbij aan dikke potloden, klei of vingerverf. Het merk SES heeft bijvoorbeeld een handige ‘My First’-collectie met knutselspulletjes voor de allerkleinsten.

SmartMax magnetische dieren

Met de My First-collectie van SmartMax kunnen jonge kindjes ontdekken hoe magneten werken. Je hebt allerlei toffe sets waarmee je dieren en andere leuke items zoals treinen en tractors aan elkaar kunt klikken. Het eerste echte ‘bouwen’ dus! Heel tof als kado voor een jongen die 1 jaar wordt.

Boekjes voor jongen van 1 jaar

Als je het echt lastig vindt om een leuk cadeautje te kopen voor een babyjongetje dat 1 jaar wordt, kun je ook altijd een voorleesboekje kopen. Dat is áltijd goed! Boekjes die heel geschikt zijn voor kindjes van 1 jaar zijn bijvoorbeeld:

Heb jij nog leuke cadeau-ideeën voor een jongen van 1 jaar? Laat het hieronder weten!

Marieke van Boven

Door

27 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.