Kado’s baby 1 jaar: wat geef je voor 1e verjaardag?

Kado’s baby 1 jaar: wat geef je voor 1e verjaardag?

Wat geef je een kindje dat 1 jaar wordt? MiniMe’s Marieke showt de kado’s die haar Mila kreeg toen ze haar 1e verjaardag vierde!

Wanneer je baby 1 jaar wordt, is dat een enorme mijlpaal! Dat heb ik zelf ervaren toen mijn Mila haar eerste verjaardag mocht vieren. De tijd is werkelijk waar voorbij gevlógen. Ik vind het leuk om, ter inspiratie, eens op een rij te zetten wat ze allemaal heeft gekregen. Dit zijn toffe kado’s voor een baby van 1 jaar!

Ondanks dat we haar 1e verjaardag niet super groots vierden (we hadden alleen directe familie en beste vrienden uitgenodigd), is Mila alsnog ontzettend verwend. Ik had een online verlanglijstje aangemaakt, zodat mensen wat te kiezen hadden en ze geen dubbele kado’s zou krijgen. Uiteindelijk kreeg ze veel meer dan gedacht, omdat een aantal mensen meerdere kado’s kochten. Helemaal niet nodig vonden wij, ze vindt de doos net zo leuk als de inhoud, maar blijkbaar wilde de visite haar graag verwennen!

LEES OOK: Marieke: 'Ik ben 1 jaar moeder'

We hebben een deel van de cadeaus dan ook nog maar even in de verpakking gelaten en opgeslagen op zolder. Ze heeft nu al een beetje last van keuzestress als ze omringd is door al haar speelgoed, dus kunnen we het beter wat meer verspreiden!

Grotere kado’s baby 1 jaar

Wij zelf wilden onze baby van 1 jaar (die nu dus eigenlijk geen baby meer is) een wat groter, maar wel duurzaam kado geven. Het werd een Wobbelboard: een prachtig houten ding waar kinderen zelf hun fantasie op kunnen loslaten!

Ook mijn ouders wilden iets kopen waar ze langere tijd wat aan zou hebben. Zij kozen daarom de Wheelybug van het lijstje en dat bleek een schot in de roos. Mila kan nog niet zelfstandig lopen, maar met de Wheelybug lukt het wel! Ze scheurt er de hele kamer mee door.

Muurstickers als cadeau

Nu de jarige al bijna 1 is, is het tijd om de kamer een kleine makeover te geven! Met muurstickers doe je dat super makkelijk! Leuk cadeau voor de jarige én de ouders!

cadeau 1 jaar

Mooi houten speelgoed baby 1 jaar

Houten speelgoed is altijd goed. Het is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het gaat niet snel stuk! Daarom had ik zowat de hele collectie van het prachtige merk Little Dutch op Mila’s verlanglijstje gezet en uiteindelijk kreeg ze daar héél veel van! Denk aan een loopwagen met blokken, blokkentrein, xylofoon, hamerbank en de acitiviteitenkubus!

Puzzels, Duplo & stapelblokken

Wanneer je baby 1 jaar wordt, kun je speelgoed geven waar ze al iets meer over na moeten denken. Mila kreeg dan ook haar eerste stapelblokken, houten puzzel en Duplo! Ze snapt nog niet helemaal wat precies de bedoeling is, maar het is geweldig om haar er heel geconcentreerd mee in de weer te zien.

Geschenksetje voor kindjes van 1 jaar

cadeau 1 jaar

Boekjes baby 1 jaar

Mila is dol op boekjes. Elke avond lezen we haar voor en ze pakt er zelf ook regelmatig eentje. Zo schattig om haar dan te zien zitten, helemaal in haar eigen wereldje. Voor haar verjaardag vroegen we dan ook wat nieuwe boekjes, voor de afwisseling wel zo leuk! (Vooral voor ons, haha...)

Speelmat

We zullen eerlijk zijn, de kleintjes moeten nog wel even in dit cadeautje groeien. Maar dit staat sowieso súper leuk in de baby- of woonkamer! Wij zijn helemaal fan van dit pastel speelkleed, jij ook?

Speelkleed als cadeau

Kado’s voor later

Mila kreeg ook een paar kadootjes waar ze nu nog iets te klein voor is, maar die voor over een half jaar of een jaar echt te gek zijn. Zo zie ik haar al helemaal rondstuiteren op haar nieuwe Skippykoe en het hele huis afspeuren naar de Nijntje Verstoppertje!

Nog meer kado-ideeën voor een baby van 1 jaar

Zit er tussen de kado's van Mila nog niet echt iets voor je bij? Ik heb met liefde nog veel meer toffe cadeaus gevonden die je aan een 1-jarige kunt geven!

Puzzels voor baby's van 1 jaar

Baby's van 1 jaar (die dan eigenlijk dreumesen zijn) vinden puzzelen al heel leuk. Daarom is een (houten) puzzel ook heel leuk om te geven aan een baby die 1 jaar wordt! Er zijn prachtige puzzels verkrijgbaar die de ontwikkeling van het kindje stimuleren. Goed voor de motoriek en het logisch nadenken! Een puzzel is dus een perfect kado voor een 1-jarige.

Collage puzzels voor 1-jarigen

 1. Houten puzzel Edvin Woodland Kids Concept
 2. Houten puzzel Deer Friends Done by Deer
 3. Puzzel Oceaan Scratch
 4. Houten puzzel Geo vormen Kids Concept

Trekdieren voor dreumesen

De meeste dreumesen gaan na hun 1e verjaardag lopen. Daarom is trekspeelgoed heel leuk, dat kunnen ze mooi achter zich aan trekken wanneer ze door de kamer lopen! Ik vond deze superleuke trekfiguren voor baby's van 1 jaar.

Collage trekfiguren

 1. Trekspeeltje dinosaurus Sebra
 2. Trekspeeltje Raffi groen Done By Deer
 3. Houten trekspeeltje Olifant JaBaDaBaDo
 4. Houten trekspeeltje Mammoet Kids Concept

Eerste loopschoentjes voor baby's

Baby's die 1 jaar oud worden, gaan de komende maanden flink aan de wandel. Tenminste, dat gaan ze proberen! Daarom is het leuk om de eerste loopschoentjes kado te geven. Belangrijk is dat het schoentjes zijn met een flexibele zool, zodat de voetjes zich goed kunnen ontwikkelen. (Lees ook: Eerste loopschoentjes baby - waar let je op?) Met merken als Shoesme, Falcotto, IK-KE of Naturino zit je altijd goed.

Collage loopschoentjes baby

 1. Falcotto babyschoen
 2. Shoesme babyschoen
 3. Naturino veterschoen
 4. IK-KE babyschoen
 5. IK-KE babyschoen
 6. Shoesme Meisjes Babyschoen

Badspeelgoed voor 1-jarigen

De meeste kindjes van 1 jaar zitten erg graag in bad. Dus als je weet dat de jarige thuis een bad heeft, is badspeelgoed ook een heel tof kado! Onderstaand badspeelgoed geeft gegarandeerd uren badderplezier.

Collage badspeelgoed

 1. Nûby - Drijvende Octopus
 2. Yookidoo - Submarine Spray Station
 3. TOMY Octopus Familie
 4. Sophie de Giraf - Badpuzzel

Fiets als cadeau

loopfiets kado

Marieke van Boven

Door

04 oktober 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.