Kado’s baby 1 jaar: wat geef je voor 1e verjaardag?

Kado’s baby 1 jaar: wat geef je voor 1e verjaardag?

Wat geef je een kindje dat 1 jaar wordt? MiniMe’s Marieke showt de kado’s die haar Mila kreeg toen ze onlangs haar 1e verjaardag vierde!

Wanneer je baby 1 jaar wordt, is dat een enorme mijlpaal! Dat heb ik zelf onlangs ervaren toen mijn Mila haar eerste verjaardag mocht vieren. De tijd is werkelijk waar voorbij gevlógen. Ik vind het leuk om, ter inspiratie, eens op een rij te zetten wat ze allemaal heeft gekregen. Dit zijn toffe kado’s voor een baby van 1 jaar!

Ondanks dat we haar 1e verjaardag niet super groots vierden (we hadden alleen directe familie en beste vrienden uitgenodigd), is Mila alsnog ontzettend verwend. Ik had een online verlanglijstje aangemaakt, zodat mensen wat te kiezen hadden en ze geen dubbele kado’s zou krijgen. Uiteindelijk kreeg ze veel meer dan gedacht, omdat een aantal mensen meerdere kado’s kochten. Helemaal niet nodig vonden wij, ze vindt de doos net zo leuk als de inhoud, maar blijkbaar wilde de visite haar graag verwennen!

LEES OOK: Marieke: 'Ik ben 1 jaar moeder'

We hebben een deel van de cadeaus dan ook nog maar even in de verpakking gelaten en opgeslagen op zolder. Ze heeft nu al een beetje last van keuzestress als ze omringd is door al haar speelgoed, dus kunnen we het beter wat meer verspreiden!

Grotere kado’s baby 1 jaar

Wij zelf wilden onze baby van 1 jaar (die nu dus eigenlijk geen baby meer is) een wat groter, maar wel duurzaam kado geven. Het werd een Wobbelboard: een prachtig houten ding waar kinderen zelf hun fantasie op kunnen loslaten!

Ook mijn ouders wilden iets kopen waar ze langere tijd wat aan zou hebben. Zij kozen daarom de Wheelybug van het lijstje en dat bleek een schot in de roos. Mila kan nog niet zelfstandig lopen, maar met de Wheelybug lukt het wel! Ze scheurt er de hele kamer mee door.

Mooi houten speelgoed baby 1 jaar

Houten speelgoed is altijd goed. Het is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het gaat niet snel stuk! Daarom had ik zowat de hele collectie van het prachtige merk Little Dutch op Mila’s verlanglijstje gezet en uiteindelijk kreeg ze daar héél veel van! Denk aan een loopwagen met blokken, blokkentrein, xylofoon, hamerbank en de acitiviteitenkubus!

Puzzels, Duplo & stapelblokken

Wanneer je baby 1 jaar wordt, kun je speelgoed geven waar ze al iets meer over na moeten denken. Mila kreeg dan ook haar eerste stapelblokken, houten puzzel en Duplo! Ze snapt nog niet helemaal wat precies de bedoeling is, maar het is geweldig om haar er heel geconcentreerd mee in de weer te zien.

Boekjes baby 1 jaar

Mila is dol op boekjes. Elke avond lezen we haar voor en ze pakt er zelf ook regelmatig eentje. Zo schattig om haar dan te zien zitten, helemaal in haar eigen wereldje. Voor haar verjaardag vroegen we dan ook wat nieuwe boekjes, voor de afwisseling wel zo leuk! (Vooral voor ons, haha...)

Kado’s voor later

Mila kreeg ook een paar kadootjes waar ze nu nog iets te klein voor is, maar die voor over een half jaar of een jaar echt te gek zijn. Zo zie ik haar al helemaal rondstuiteren op haar nieuwe Skippykoe en het hele huis afspeuren naar de Nijntje Verstoppertje!

Marieke van Boven

Door

01 april 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.