Het mooiste houten speelgoed & waarom dat áltijd goed is

Het mooiste houten speelgoed & waarom dat áltijd goed is

Houten speelgoed heeft veel voordelen en valt daardoor áltijd in de smaak. Wij vertellen je die voordelen én showen je het mooiste houten speelgoed!

Het aanbod van houten speelgoed wordt steeds groter en gevarieerder. En dat is een goede zaak, want houten speelgoed heeft heel veel voordelen. Wij vertellen je welke dat zijn én laten je het mooiste houten speelgoed zien!

Houten speelgoed is iets wat al héél lang veelvuldig wordt gekocht en gebruikt. Wie heeft er vroeger nou niet mee gespeeld? Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer fancy en high tech (plastic) speelgoed wordt bedacht en gemaakt, blijft houten speelgoed gelukkig ook nog enorm in trek.

kinderen spelen met speelgoed

Voordelen van houten speelgoed

Dat houten speelgoed over de hele wereld nog steeds zo populair is, komt omdat het heel veel voordelen heeft ten opzichte van plastic speelgoed:

 • Duurzaam

  Houten speelgoed gaat niet snel kapot, omdat het robuust en stevig is. Daardoor is het super duurzaam en gaat het jarenlang mee. Generatie na generatie kan er eindeloos mee spelen! Hoe leuk is het dat jouw kids nu met jouw speelgoed van vroeger kunnen spelen en dat jouw kleinkinderen zich later zullen vermaken met het houten speelgoed dat jij nu aan jouw kind geeft?
 • Veilig

  Houten speelgoed is veilig voor kinderen, omdat het gemaakt wordt van natuurlijke materialen en daardoor geen giftige stoffen bevat. Bovendien bestaat het speelgoed (vooral de items die voor de echt kleintjes bestemd zijn) vaak uit grote stukken en onderdelen, waardoor het gevaar op inslikken en stikken erg klein is. De productie van houten speelgoed is bovendien milieuvriendelijker dan de manier waarop plastic speelgoed gemaakt wordt. Win-win dus!
 • Tijdloos

  De vormgeving van houten speelgoed is vaak eenvoudiger dan hysterisch plastic speelgoed, waardoor het bij meer kinderen in de smaak valt en ook voor langere tijd. Houten speelgoed is niet iets wat snel ‘uit de mode’ raakt! Daardoor is het gewoon een mooie investering, vooral als je van plan bent (of hoopt) meerdere kinderen te krijgen.
 • Creativiteit & fantasie

  Flikkerende lampjes en irritante geluidjes? Houten speelgoed heeft niets van dat alles. Het is veel simpeler. Het voordeel hiervan is dat kinderen veel meer hun eigen fantasie en creativiteit moeten gebruiken tijdens het spelen. Een leuke, leerzame uitdaging!
 • Mooi

  Houten speelgoed is in de meeste gevallen heel erg mooi. Hierdoor is het minder erg om grotere items, zoals speelkeukens en loopwagens, in je huiskamer te hebben staan. Sterker nog: ze passen hartstikke goed in je zorgvuldig samengestelde interieur!

houten wheelybug & grimm's regenboog

Houten speelgoed: het perfecte cadeautje

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een kinderverjaardag of geboorte? Of wellicht voor Sinterklaas of kerst? Dan zit je met houten speelgoed sowieso goed. Vanwege de hierboven al genoemde voordelen van houten speelgoed, valt zoiets altijd in de smaak bij ouders en kinderen!

Mooie merken met houten speelgoed

Er zijn heel veel mooie speelgoedmerken die de mooiste items van hout in hun collectie hebben. Wij hebben er een paar verzameld:

Houten speelgoed kopen

Wij shoppen deze mooie merken graag via de geweldige speelgoedwebsite ILoveSpeelgoed.nl. Daar vind je een heel uitgebreid aanbod van speelgoed en dus ook het tofste houten speelgoed! (Pas op: je wordt er héél hebberig van...) Daarnaast vind je ook op bol.com veel van deze merken. Ideaal!

Houten speelgoed van HEMA

Verder heeft HEMA ook te gek houten speelgoed. Bijkomend voordeel daarvan is dat het heel goed betaalbaar is. Zo shop je voor kleine prijsjes de leukste dingen! Je vindt al het houten speelgoed op de website van HEMA.

meisje met houten speelgoedcamera

Houten speelgoed voor jonge kinderen

Wil je graag een mooi stuk houten speelgoed kopen voor een jong kindje tussen de 0 en 2 jaar? Denk dan eens aan de volgende items:

Shop hier het leukste houten babyspeelgoed >>

meisje op houten hobbelschaap

Houten speelgoed voor oudere kinderen

Ook voor oudere kinderen is er heel veel mooi houten speelgoed verkrijgbaar, zowel grotere als kleinere cadeautjes. Zoek je iets voor een verjaardag of gewoon zomaar? Dan kun je denken aan:

Marieke van Boven

Door

11 augustus 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.