Educatieve spelletjes voor peuters & kleuters

Spelen en leren tegelijk, dat klinkt goed toch? Wij verzamelden de leukste educatieve spelletjes voor peuters en kleuters om thuis te doen!

Educatieve spelletjes voor peuters en kleuters zijn het beste van twee werelden. Ze zijn voor je kind leuk om te doen én daarnaast ook nog eens ontzettend leerzaam. Win-win! Ik speurde het internet af op zoek naar het tofste educatieve speelgoed voor de jongste kids.

Ik ben zelf echt gek op educatief speelgoed voor mijn peuter. Er zijn veel verschillende spelletjes te koop voor allerlei leeftijden waar je kind, zonder dat het aanvoelt als ‘leerwerk’, toch heel veel van opsteekt. Zo zijn er games waarmee de motoriek kan worden gestimuleerd of het ruimtelijk inzicht geoefend. Maar ook taal en rekenen kun je met educatieve spelletjes op een leuke manier ontwikkelen! En dat begint al bij peuters en kleuters.

LEES OOK: 14x Educatief speelgoed dat nog leuk is ook!

Educatieve spelletjes vanaf 2 jaar

Educatieve spelletjes voor peuters van 2 jaar draaien vooral om kleuren en al een beetje om vormen. Ook wordt er rond deze leeftijd een begin gemaakt met leren tellen en groeit de woordenschat van je kind met de dag. Speelgoed dat zich daarop richt is bijvoorbeeld:

Collage educatieve spelletjes

1. VTech Magibook
2. Ik Leer: Tegenstellingen
3. VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes Dieren

Collage educatieve spelletjes

4. Bambino loco / Basisdoos
5. Mijn eerste Bambino loco
6. Janod telpuzzel egel

Educatieve spelletjes vanaf 3 jaar

Vanaf 3 jaar zullen peuters zich steeds meer met tellen en letters bezig gaan houden. Ze bereiden zich voor op de stap naar de ‘grote’ basisschool: groep 1 wacht op ze! Ook het knutselen gaat een tandje hoger. Peuters van 3 jaar zoeken steeds meer uitdaging. Spelend leren is dan ook op hun lijf geschreven! Deze educatieve spelletjes zijn daar heel geschikt voor:

Collage educatieve spelletjes

1. Woezel & Pip Ik Leer: Op weg naar de Basisschool
2. Woezel & Pip letterdoos
3. Coko - programmeerbare krokodilrobot

Collage educatieve spelletjes

4. Smart Games Day & Night
5. Smart Games Brain Train
6. SES Ik Leer: Knippen

Educatieve spelletjes vanaf 4 jaar

Kleuters van 4 jaar zitten op de basisschool waar het onderwijs écht gaat beginnen! Zo leuk. Ook thuis kun je de ontwikkeling van je kinderen stimuleren. Werk aan logisch denken, een beetje rekenen en zelfs coderen met onderstaande toffe educatieve spellen:

Collage educatieve spelletjes

1. Alles van tiptoi
2. Smart Games Roodkapje Deluxe
3. Clementoni Kleuterschool Spelend leren

Collage educatieve spelletjes

4. Smart Farmer
5. Dick Bruna Reuzenkwartet
6. Ik Leer: Coderen

Welke educatieve spellen mogen echt niet ontbreken in de kast van peuters en kleuters? Laat het ons weten!

Marieke van Boven

Door

15 april 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.