Houten keukentjes voor kinderen die ook leuk staan in je interieur!

Houten keukentjes voor kinderen die ook leuk staan in je interieur!

Een houten keukentje vinden dat ook nog leuk staat in je interieur? Wij hebben ze gevonden! Lees hier alles over de leukste speelkeukens.

Veel kinderen vinden houten keukentjes echt fantastisch om mee te spelen. Daarom worden ze heel vaak cadeau gegeven voor verjaardagen, Sinterklaas of Kerst. Maar wat maakt zo’n speelkeuken nou zo interessant, voor welke leeftijd zijn ze geschikt en waar vind je de tofste exemplaren? Wij vertellen je alles over houten speelkeukentjes!

Deze situatie is vast herkenbaar: je staat te koken, maar er hangt altijd een nieuwsgierig en heel behulpzaam kleintje aan je been. Eén oplossing is natuurlijk de handige learning tower, waar we al eerder over schreven. Maar nog leuker is om kinderen lekker te laten koken in hun eigen keukentje!

Spelen met een eigen keukentje

Wat is er nou leuker dan de baas zijn in je eigen keuken? Groenten snijden, pannenkoeken bakken, in de soep roeren of toch liever pizza's in de oven? Kinderen hebben genoeg fantasie om zich uren in hun eigen keuken te kunnen vermaken! En papa en mama hebben de eer om alle creaties als eerst te mogen proeven.

Een houten keukentje: vanaf welke leeftijd?

Vanaf welke leeftijd is een houten keukentje nou leuk en geschikt speelgoed? Kinderen willen al op vroege leeftijd koken. De meeste keukentjes zijn echter, vanwege de vele kleine en losse onderdelen, pas geschikt voor kinderen vanaf 2 à 3 jaar. Maar zodra  ze ‘m eenmaal hebben ontdekt, kunnen kids er nog járen mee spelen!

Voordelen houten speelkeuken

Het grootste voordeel van een houten kinderkeukentje, is dat het de fantasie van je kinderen enorm stimuleert. Vooral peuters en kleuters kunnen er helemaal in opgaan, omdat ze steeds meer doorkrijgen hoe rollenspelen werken en wat daar zo leuk aan is. Super goed dus voor de ontwikkeling van je kind.

Daarnaast is houten speelgoed altijd goed. Het is duurzaam én staat vaak nog mooi in je interieur ook. Win-win!

Kinderkeukentje kiezen: waar moet je op letten?

Kinderen vinden het vooral erg leuk en uitermate interessant als dingen kunnen bewegen. Een ovendeurtje dat open en dicht kan is dus al een enorm pluspunt, maar ook een verlichte kookplaat doet het goed bij de kids. Draaiknoppen voor de oven of de kookplaten zijn ook echt een must voor de kinderkeuken.

Naarmate kinderen ouder worden, willen ze ook meer doen. Je kunt het keukentje dan bijvoorbeeld uitbreiden met verschillende keukenapparaten, zoals een broodrooster of een mixer. Zo wordt het rollenspel nóg echter!

Houten keuken voor kinderen kopen

Er zijn natuurlijk heel veel kinderkeukens te koop. De bekendste is waarschijnlijk wel de versie van IKEA: het DUKTIG-keukentje. Die zie je in héél veel huishoudens terug. Veel ouders kiezen er ook voor om deze een beetje te pimpen met een likje verf en/of een behangetje, zodat ie wat unieker wordt en beter in de huiskamer past. Superleuk!

Natuurlijk zijn er nog meer hele mooie en populaire speelkeukentjes verkrijgbaar. Denk aan de keukens van Little Dutch, Kids Concept en Janod.

Accessoires voor de kinderkeuken

Naast een enorme keuze in houten kinderkeukens is het aanbod van accessoires voor speelkeukens nog veel groter. Je wil jouw eigen sterrenkok natuurlijk wel van alle gemakken voorzien, maar wat is nou echt leuk? Denk aan de volgende accessoires voor het speelkeukentje:

Welke kinderkeuken vind jij leuk voor je kleine chefkok? Laat het weten in een reactie!

Marieke van Boven

Door

08 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.