Poppenhuis kopen | Dit zijn de leukste (houten) poppenhuizen!

Een poppenhuis is geweldig leuk speelgoed voor kinderen! Wil jij een (houten) poppenhuis kopen? Dit zijn de leukste!

Een poppenhuis is superleuk voor een kind wanneer ze in de fase komen waarin ze een steeds grotere fantasie krijgen en rollenspelletjes beginnen te spelen. Met een poppenhuis kunnen ze alle kanten op! Ik vertel je er alles over en verzamelde de leukste poppenhuizen voor kids.

Poppenhuis: tijdloos speelgoed

Een poppenhuis is speelgoed dat echt tijdloos is. Ik vond poppenhuizen vroeger al helemaal het einde, maar ook nu is het voor kinderen nog steeds onwijs leuk om mee te spelen! Zeker wanneer kids beginnen met imiteren of rollenspelletjes bedenken, dan helpt zo’n gaaf poppenhuis natuurlijk helemaal om de fantasie te stimuleren.

Duurzame poppenhuizen

Je hoort vaak dat poppenhuizen van generatie op generatie doorgegeven worden. Het is bijvoorbeeld heel bijzonder als jouw kindje speelt met het poppenhuis dat jouw moeder (of zelfs oma) ooit kado kreeg! Vooral de houten poppenhuizen gaan jarenlang mee en dat maakt een poppenhuis echt duurzaam speelgoed. Je kunt ze eventueel zelf opknappen of een likje verf geven; een leuk DIY-project!

Meisje met pop

POPPENHUIS: VANAF WELKE LEEFTIJD?

Vanaf welke leeftijd een poppenhuis geschikt is, verschilt enorm per kind. Jij kent je kind het beste, dus dan kun je die inschatting goed maken. Na wat research zag ik dat de meeste kindjes het tussen 2 en 3 jaar erg leuk gaan vinden! Hier kunnen ze lekker hun fantasie in kwijt! Wil je liever al iets eerder een poppenhuis voor je kindje aanschaffen, dan kan dat natuurlijk! Let alleen even op de eventuele kleine onderdelen die meegeleverd worden.

De leukste poppenhuizen

Met dit alles in gedachten ging ik op zoek naar de leukste poppenhuizen. Maar jeetje, wat zijn er een hoop te koop! Deze huizen zijn door mijn selectie heen gekomen:

Houten poppenhuizen

Ik heb een zwak voor houten speelgoed. Dus ja, ook voor poppenhuizen van hout! Met een houten poppenhuis kan je kind zich uren vermaken. Ze zijn duurzaam, stevig en passen ook nog eens in elke interieurstijl.

Collage houten poppenhuizen

 1. Little Dutch Houten Poppenhuis
 2. Houten meubeltjes poppenhuis Holdie Olli Ella
 3. Hape Poppen-Villa E30405
 4. Kids Concept® Poppenhuis Aiden draagbaar

Kidkraft-poppenhuizen

Kidkraft heeft te gek speelgoed van hout. Ook hun poppenhuizen vind ik heel leuk!
De grote dromerige poppenhuizen van Kidkraft bieden veel ruimte om de fantasie van je kind de vrije loop te laten gaan. Met al de verschillende functies, ruimtes en onderdelen is zo’n poppenhuis ideaal om je kind voor een langere tijd te vermaken.

Collage Kidkraft poppenhuizen 

 1. Kidkraft Poppenhuis Country Houten Poppenhuis
 2. KidKraft Poppenhuis Celestes Villa
 3. KidKraft Poppenhuis Lolas Villa

Playmobil-poppenhuis

Playmobil heeft ook poppenhuizen. Deze zijn iets duurder, maar de looks zijn ook geweldig! Deze gave poppenhuizen van Playmobil doen me denken aan luxe vakantiehuizen of schattige huisjes in bourgondische dorpjes. Ze hebben super veel extra onderdelen, wat het helemaal afmaakt. De meeste moet je in elkaar zetten, wat eenmalig wat meer werk is, maar dan heb je wel prachtige villa’s. Wie wil dat nou niet!

Collage Playmobil poppenhuizen

 1. PLAYMOBIL Dollhouse Groot Herenhuis
 2. PLAYMOBIL City Life Mijn huis
 3. PLAYMOBIL Herenhuis
 4. PLAYMOBIL Dollhouse Mijn Meeneem Poppenhuis

Zelf een poppenhuis maken of inrichten

Zelf een poppenhuis maken is een enorm karwei. Heb je een handige opa, papa of vriend in de buurt, dan is dat een geweldig project. Ik heb er zelf echt geen geduld voor. Wat ook een mogelijkheid is, is een leeg houten poppenhuis kopen. Deze kun je zelf verven, behangen en/of beplakken en er meubeltjes voor kopen of maken. Daarna kun je deze helemaal zelf inrichten. Leuk project om een keer in de vakantie te doen!

Toch zelf aan de slag? Lees hier hoe je zelf een speelhuis kan maken

Houd jij ook zo van poppenhuizen? Vertel ons hieronder welke jij het leukst vindt!

Savannah Schreuter

Door

09 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.