Speelgoedwerkbank kopen? Dit zijn de leukste!

Speelgoedwerkbank kopen? Dit zijn de leukste!

Een klusser in spé in huis? Dan is een speelgoedwerkbank precies wat hij of zij nodig heeft om zelf klusjes te klaren. Dit zijn de leukste speelgoedwerkbanken!

Is jouw kleintje een klusser in de dop en wil je hem of haar hiermee verder stimuleren? Dan is een speelgoedwerkbank leuk nieuw speelgoed om uit te proberen. Deze worden vaak geleverd met allerlei gave accessoires, waardoor het nét echt lijkt. Denk jij dat jouw kindje hier wel blij van zal worden? Dan heb ik verschillende soorten speelgoedwerkbanken voor kinderen op een rij gezet.

Je hebt ze vast wel eens zien staan: van die schattige pastelkleurige werkbankjes of juist super stoere die op the real deal lijken. Speelgoedwerkbanken voor kinderen zijn in veel verschillende versies te krijgen. De meeste zullen van hout zijn of helemaal flashy van kunststof. Van welk speelgoedwerkbank wordt jouw kind helemaal wild?

Voor welke leeftijd is een speelgoedwerkbank geschikt?

De meeste speelgoedwerkbanken zijn geschikt vanaf een leeftijd van 3 jaar. Kids van deze leeftijd hebben al snel genoeg aan een werkbank zonder heel veel losse extra's. Bij deze werkbanken hoef je je ook minder zorgen te maken om allerlei kleine onderdelen die eventueel in de mondjes worden gedaan.

Voor kinderen vanaf 5 tot 6 jaar kun je ook gaan kijken naar leuke speelgoedwerkbanken vol leuke accessoires om mee te spelen. Kleuters hebben vaak iets meer nodig om zich uren te kunnen vermaken en hebben ook al meer fantasie!

Houten speelgoedwerkbanken

Een houten speelgoedwerkbank voor kinderen is superleuk en gaat lang mee. Door het houten materiaal is het speelgoedwerkbankje stevig en veilig, waardoor er uren op ‘geklust’ kan worden. Er zijn verschillende versies van de mooie houten speelgoedwerkbank. Ga jij voor een natuurlijke houtkleur, een zachte pastelkleur of lekker kleurrijk?

LEES OOK: Het mooiste houten speelgoed & waarom dat altijd goed is

collage van houten speelgoedwerkbanken

  1. Little Dutch Houten Werkbank
  2. Janod Brico'kids - DIY magnetische trolley
  3. Melissa & Doug Houten werkbank
  4. Howa Houten Speelgoed Werkbank

Kunststof speelgoedwerkbanken

Ga je toch meer voor de professional look, dan is een kunststof speelgoedwerkbank iets voor jou. Deze zijn er zelfs in de bekende merken zoals Bosch en Black + Decker, waardoor het helemaal ‘echt’ voelt! Volgende keer tijdens het klussen kan jouw kindje direct meedoen met zijn of haar gave werkbank. Met al het bijgeleverde gereedschap is de kleine klusjesman of -vrouw helemaal klaar voor een grote verbouwing. 

collage van kunststof speelgoedwerkbanken

  1. Bosch Werkbank - No. 1 2016
  2. Smoby Black & Decker Werkbank
  3. Werkbank Bob De Bouwer
  4. Step2 Kinderwerkbank Real Projects

Zelf een speelgoedwerkbank maken

Ben jij of is je partner creatief aangelegd en in need of a new project? Dan kun je natuurlijk ook zelf een speelgoedwerkbank in elkaar zetten voor je kids. Met wat (steiger)hout, gereedschap, spijkers en een vaste hand kom je een heel eind! In dit filmpje van Dobbit TV wordt goed uitgelegd hoe je een gaaf speelgoedwerkbankje voor je kids kunt maken. Hoe speciaal is het als je kind aan de slag gaat met een zelfgemaakte werkbank! Dat is zomaar goed om een paar jaar over te opscheppen...

Savannah Schreuter

Door

02 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.