7x Heerlijke ontbijt op bed-inspiratie voor Moederdag

7x Heerlijke ontbijt op bed-inspiratie voor Moederdag

Misschien moet je zelf even zorgen dat er vers fruit in huis is, maar daarna tovert jouw lief heus in een handomdraai zo'n mooi Moederdagonbijt op bed tevoorschijn!

Moederdag is het ultieme moment om eens lekker in bed te blijven liggen terwijl je lief en kids hun best doen op een smakelijk ontbijtje voor jou. Dat is toch al een heel fijn cadeautje an sich? Ik ging op zoek naar een paar mooie voorbeelden die echt best easy peasy te maken zijn. Kijk hoe leuk! 

Donuts zijn altijd een goed idee

Deze kleurrijke zoete baksels doen het bij iedereen wel goed. Even langs de bakker of supermarkt en je hebt er zo een paar! Nu nog netjes opmaken en je bent klaar. 

donuts met thee voor moeder

yoghurt met vers fruit

Ook hier heb je niet veel voor nodig. Doe wat yoghurt in een kommetje en top deze met alle lievelingsfruit van de mama. Nu nog wat muesli of kokosrasp eroverheen en je hebt een heerlijk fris ontbijtje! 

bakje fruitsalade

Mmmmm, Pannenkoeken!

Met pannenkoeken kun je natuurlijk oneindig variëren. Wat dacht je van Amerikaanse , chocolate chip of een stapel Hollandse pannenkoeken? Bij ons doen de bananenpannenkoekjes het ook altijd heel goed. Prak 2 rijpe bananen en meng dit met 2 eieren en een snufje kaneel. Nu hoef je ze alleen nog maar te bakken. Simpel as that!

pannenkoeken met aardbeien

Fruitsmoothie

Een fruitsmoothie is natuurlijk ook een goede manier voor mama om de dag te beginnen. Meng wat fruit met wat sinaasappelsap of appelsap in de blender en je bent al helemaal klaar!

Tip: Voor een wat romigere smoothie kun je er ook wat yoghurt aan toevoegen voordat je het in de blender doet. Yammm!

fruit en een smoothie op tafel

Koffie, jus d'orange en een croissantje

Willen jullie het lekker simpel houden? Dan is dit een goede optie! Zet een kop koffie en schenk een glas jus in. Je kunt tegenwoordig super gemakkelijk croissants maken van de croissantdeeg in de supermarkt of je haalt lekkere warme bij de bakker! Zet de verse croissants op tafel en je bent klaar! 

moederdagontbijt met koffie en verse jus

Toast met avocado en een eitje

Oef, als er iets is waar je me voor wakker mag maken is het wel toast met avocado. Prak een halve avocado fijn met een stamper en voeg hier wat peper en zout aan toe. Rooster daarna het brood en bak een spiegeleitje. Smeer de geprakte avocado op het geroosterde brood, leg het eitje erop et voila! 

avocado en ei op toast

Wafels, yes please! 

Willen jullie het toch bij lekker zoet houden? Dan zijn wafels echt de ultieme breakfast food. Als je een wafelijzer hebt kun je lekker aan de slag gaan met verse wafels. Anders kun je ze altijd kopen en lekker opwarmen in de oven. Top ze met wat poedersuiker en vers fruit en je hebt echt een feestje op tafel!

wafels met kersen

En, gaat het goed komen met jouw ontbijtje op bed denk je?

Redactie MiniMe.nl

Door

04 mei 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.