Wat kan je doen voor Internationale Vrouwendag? | De leukste ideeën!

Wat kan je doen voor Internationale Vrouwendag? | De leukste ideeën!

8 maart is het Internationale Vrouwendag! Tijd om je vrouw, vriendinnen, moeder, zus en/of dochter in het zonnetje te zetten! Wij geven ideeën hoe je dat kan doen.

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag gewijd aan het vieren van de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen over de hele wereld. Het is een dag waarop we stilstaan bij de vooruitgang die is geboekt op het gebied van gendergelijkheid, maar ook bij de uitdagingen waarmee vrouwen nog steeds worden geconfronteerd. 

Ook is het een dag om stil te staan bij de belangrijke vrouwen om je heen en natuurlijk bij de belangrijkste van allemaal: jezelf! Wat je precies voor deze vrouwen én jezelf kan doen zetten we voor je op een rijtje!

Voor je Moeder:

 1. Liefdevolle Momenten: Geef je moeder een knuffel en laat haar weten hoeveel je van haar houdt. Soms zegt een simpele 'dankjewel' meer dan duizend woorden!

 2. Quality Time: Plan een gezellige dag samen, gewoon jij en je moeder. Of het nu gaat om samen koken, wandelen in het park of een ouderwets gezellige filmavond, fijn samen zijn!

 3. Een Verrassing: Verras haar met haar favoriete lekkernijen of een boeketje bloemen om haar dag op te fleuren. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van verrassingen?

Voor je Zus:

 1. Zussenliefde: Laat je zus weten dat ze jouw rots in de branding is door samen herinneringen op te halen, gekke foto's te bekijken of gewoon samen te giechelen over oude grappen.

 2. Verwenmomentje: Organiseer een spa-dagje thuis! Denk aan gezichtsmaskers, nagellak en comfortabele pyjama's. Een dag vol ontspanning en gezelligheid, samen met je beste vriendin (oftewel, je zus)!

 3. Samen op Avontuur: Ga eropuit en beleef avonturen samen! Of het nu gaat om een dagje winkelen, een hike in de natuur of gewoon lekker samen uit eten gaan, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor je Vriendinnen:

 1. Kletsen en Lachen: Trommel je vriendinnen op voor een heerlijke meidenavond! Of het nu gaat om een gezellige kletsavond met een kop thee of een bruisende karaoke-sessie, samen zijn is altijd een feestje!

 2. Creatieve Uitspattingen: Organiseer een knutsel- of DIY-middag waarbij jullie samen aan de slag gaan met verf, glitter en lijm. Wie weet wat voor creatieve meesterwerken er tevoorschijn komen!

 3. Een Spelletjesmarathon: Niets brengt vrienden dichter bij elkaar dan een goede dosis competitie tijdens een spelletjesavond! Haal de bordspellen, kaarten of videogames tevoorschijn en laat het speelplezier maar beginnen!

Voor je Vrouw:

 1. Een Romantisch Gebaar: Laat de vonken overslaan met een romantische verrassing! Of het nu gaat om een intiem diner bij kaarslicht, een picknick in het park of gewoon een liefdevol gebaar zoals een ontbijt op bed, laat haar hart smelten van liefde!

 2. Een Dag vol Verwennerij: Trakteer je vrouw op een dagje vol verwennerij en ontspanning! Denk aan een spa-dagje, een massage of een luxe behandeling waarbij ze even helemaal tot rust kan komen.

 3. Een Betekenisvol Geschenk: Verras haar met een speciaal cadeau dat haar laat zien hoe goed je haar kent en hoeveel ze voor je betekent. Het hoeft niet groot of duur te zijn, zolang het maar uit het hart komt!

Voor je Dochter:

 1. Quality Time: Breng een dagje door met je dochter, gewoon jullie tweeën. Of het nu gaat om een gezellige middag knutselen, samen koken of een avontuurlijke wandeling in de natuur, geniet van elkaars gezelschap en maak mooie herinneringen samen.

 2. Een Moment van Waardering: Vertel je dochter hoe trots je op haar bent en hoeveel ze voor je betekent. Geef haar het vertrouwen en de liefde die ze nodig heeft om te groeien en te bloeien, elke dag weer.

 3. Bosje bloemen: Altijd leuk! Ook als ze nog wat klein zijn is het krijgen van een bosje bloemen super leuk!

Voor Jezelf:

 1. Self-care Time: Neem een ​​momentje voor jezelf en verwen jezelf met wat self-care. Of het nu gaat om een ontspannend bad, een wandeling in de natuur of een goed boek met een kopje thee, geef jezelf de rust en ontspanning die je verdient.

 2. Reflectie en Waardering: Neem de tijd om terug te kijken op je eigen prestaties en groei. Sta stil bij je successen, hoe klein ook, en wees trots op de sterke, veerkrachtige vrouw die je bent geworden.

 3. Droom en Plan: Laat je dromen de vrije loop en maak plannen voor de toekomst. Of het nu gaat om persoonlijke doelen, carrièreambities of reisavonturen, geef jezelf de ruimte om te dromen en te streven naar wat je echt gelukkig maakt.

 4. Vier jezelf: Vergeet niet om jezelf te vieren! Geef jezelf een welverdiend compliment, trakteer jezelf op iets leuks of geef jezelf gewoon een dikke knuffel. Je bent fantastisch, precies zoals je bent!

En zo gaat het verder met tips voor je vriendinnen, vrouw en dochter, allemaal met een vleugje liefde en gezelligheid!  Dus laten we samen deze Internationale Vrouwendag vieren en alle fantastische vrouwen in ons leven in het zonnetje zetten! 

Isabel Van Der Boog

Door

29 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.