6x De leukste podcasts voor moeders (to be)

6x De leukste podcasts voor moeders (to be)

Podcasts zijn weer helemaal in! Ben jij op zoek naar een fijne podcast waar je echt iets aan hebt? Ik zet mijn top 6 van leuke podcasts voor moeders (to be) op een rij!

Heb jij weleens een podcast geluisterd? Het is zeker een aanrader om dat eens te proberen! Wij vertellen je alles over podcasts en lichten de zes leukste podcasts voor moeders (to be) uit.

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radioprogramma met een bepaald thema of een specifiek onderwerp, die je elk moment van de dag kunt beluisteren. Je kunt deze via verschillende platformen streamen of downloaden. Je hebt podcasts van verschillende lengten, dus je kunt er eentje luisteren van 15 minuten, maar ook van een uur.

Waar en hoe kun je podcasts luisteren?

Podcasts zijn te vinden op de meeste muziekstreamingdiensten via je smartphone, laptop of tablet. Denk hierbij aan Spotify, Apple Podcasts, iTunes, Dagennacht, Soundcloud, etc. Sommige podcasts hebben ook hun eigen site waar je ze terug kunt vinden of je kunt ze streamen via YouTube.

Waarom is een podcast zo leuk?

Een podcast is super leuk, vooral omdat je tijdens het luisteren nog allerlei andere dingen kunt doen. Je hebt je handen vrij terwijl je luistert naar een boeiend verhaal dat je inspireert, aan het denken zet of gewoon even laat lachen. Luister naar jouw favoriete onderwerpen terwijl je staat te koken, aan het schoonmaken bent of gewoonweg staat te genieten van je me-time

Podcasts speciaal voor moeders (to be)

Er zijn héél veel podcasts over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Weet je niet waar je moet beginnen na het zien van het enorme aanbod? Dit zijn mijn zes favoriete podcasts voor moeders en zwangere vrouwen:

1. #Mombitious

In de podcast #Mombitious luisteren we naar Sarah Glasbergen, de oprichtster van MiniMe.nl! Sarah jaagt het beste van haar twee werelden na, namelijk haar ambities als ondernemer en het runnen van een jong gezin. Ze neemt ons mee in haar reis van het opzetten van haar bedrijf en deelt tips & tricks over het combineren van het ondernemer- en moederschap. #Mombitious is een inspirerende podcast voor ambitieuze moeders die een eigen onderneming willen starten of al hebben.

Luister deze podcast via:

2. Ik ken iemand die

In de podcast ‘Ik ken iemand die’ kletst presentatrice Nynke de Jong over verschillende onderwerpen, zoals opvoeden en ouderschap. Met verschillende vrienden zit ze elke aflevering om de tafel en worden er uitgebreid 'Ik ken iemand die...'-verhalen gedeeld. Er worden er vaak (ervarings)deskundigen bijgehaald om in te gaan op de diverse onderwerpen en natuurlijk om handige tips en tricks te delen. 

Luister deze podcast via:

3. Echt gebeurd

‘Echt gebeurd’ is een podcast waar je in elke gemoedstoestand naar kan luisteren. Hier worden waargebeurde verhalen van echte mensen verteld. Elk verhaal is op zichzelf grappig, mooi, bijzonder of verdrietig. Eén keer per maand wordt er ook voorgelezen uit een puberdagboek van een verteller. Het is een fijne podcast waar je heerlijk ouderwets luistert naar verhalen van een ander.

Luister deze podcast via:

4. Faberyayo en de moeders

In ‘Faberyayo en de moeders’ praat vader Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig, met bekende moeders over ouderschap en opvoeding. Onderwerpen zijn onder andere schuldgevoel, pubers, levensveranderingen, geplande zwangerschappen en persoonlijke anekdotes.

Luister deze podcast via:

5. Never thought I’d say this (Engelstalig)

‘Never thought I’d say this’ is een hilarische Engelse podcast die gepresenteerd wordt door Full House/Fuller House-actrice Jodie Sweetin en haar beste vriendin Celia Behar. Ze kletsen over verschillende gênante en schaamtelijke onderwerpen binnen opvoeding die normaal niet aan bod komen en geven hun ongefilterde advies. Denk hierbij aan geheime Instagram-accounts, moeder zijn van een tienerjongen, ze uitschelden in het openbaar en Paw Patrol-tatoeages op je privéplekjes.

Luister deze podcast via:

6. Diesna Loomans

Deze podcast wordt gepresenteerd door Diesna Loomans: moeder, stewardess, YouTuber, ondernemer en nu ook podcaster. In de podcast gaat Diesna in gesprek met allerlei gastsprekers over de verschillende dingen die je als moeder tegenkomt en over het algehele leven met kinderen. Een gezellige podcast waarbij het voelt alsof je met vriendinnen zit te kletsen.

Luister deze podcast via:

Luister jij naar podcasts en heb jij nog tips? Laat het ons hieronder weten! 

Savannah Schreuter

Door

09 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.