5x Zo begin je je dag altijd positief

5x Zo begin je je dag altijd positief

Denk jij als de wekker gaat ook: ugh, nu al, bah, pfff.... Wacht maar, binnenkort is dat verleden tijd! Begin je dag positief met deze easy trucjes.

We feel ya: opstaan en je klaarmaken voor een nieuwe drukke dag is niet altijd een feest. Kunnen we nog héél even blijven liggen please? Terwijl het eigenlijk zó veel fijner is om de dag happy en positief te beginnen. Ja, jij kunt het ook! Check deze easy tips maar even en voortaan ben jij ook 's ochtends vroeg het opwekte zonnetje in huis!

1. Grijp niet gelijk naar je telefoon

Met een telefoon die vaak ook als wekker dient, is het héél verleidelijk om gelijk even je gemiste WhatsApp-berichten, Instagram-meldingen en nieuwsberichten te checken. Maar probeer dit eens niet te doen. De beeldschermen komen later vandaag wel weer. Rek je lekker uit, word rustig wakker en ga door naar stap 2...

2. Neem een momentje voor jezelf

Neem rustig een kop koffie of thee terwijl verder iedereen in huis nog slaapt. Dit is jouw momentje. Bedenk waar je je deze dag op verheugt - en mocht je niets op de planning hebben staan waar je blij van wordt, dan kun je dat nu nog veranderen. Neem je voor om die vriendin te bellen in de auto of die broek die je hebt gezien toch te bestellen. Yay! 

3. Schrijf in een dagboek

Je kent vast die 'One line a Day'-dagboeken wel, waarbij het de bedoeling is dat je elke dag iets opschrijft. Doe dat op dit rustige moment dat helemaal van jou is en je voelt je in één klap dankbaarder en gelukkig. Super waardevol om later terug te lezen!

4. Fijne ochtendmuziek

Als dit geen positief begin van de dag is, weet ik het ook niet meer. Zet je lievelingsmuziek op of kies een rustgevende 'calm vibes'-achtige playlist op Spotify waar jouw mood direct van opknapt. Ook al moet je de vaatwasser nog uitruimen, komen je kids binnen drie minuten naar beneden gedenderd en wordt het een uitdaging om alles en iedereen over een half uur de deur uit te krijgen... Die paar minuutjes die jij van deze fijne muziek hebt genoten, neemt niemand je meer af.

5. Ontbijten is een feestje

Ja, wie wordt er nou niet blij van een feestelijk ontbijt? En dat hoeft dus echt niet altijd heel veel tijd en moeite te kosten. Met een blender en een doosje diepvriesfruit kom je al heel ver. Of bak in het weekend een flinke ontbijtcake waar je de rest van de week plezier van hebt. En wie zegt dat een boterham met hagelslag geen feestontbijt is? Meer leuke ontbijt-ideetjes vind je hier.  

Klinkt het niet heel zen en relaxed om zo de dag positief te beginnen? Oké, je moet er misschien wel 10 minuten eerder je bed voor uit... maar dat heeft best een hoop voordelen!

Isabel Van Der Boog

Door

29 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.