5 manieren om 's ochtends tijd te besparen!

5 manieren om 's ochtends tijd te besparen!

Extra tijd 's ochtends is een luxe voor elke moeder. Deze tips helpen je 's ochtends tijd te besparen!

Als moeder is het 's ochtends vaak chaos. Kinderen uit bed trekken, in kleren helpen, eten klaarmaken, zorgen dat je kids en je partner alles bij zich hebben én iedereen op tijd de deur uit krijgen. Het is een kunst op zich. Nu kwam ik een aantal tips tegen hoe je 's ochtends tijd kan besparen, en ik dacht: die moet ik met jullie delen!

1. Stop met snoozen

I know, die extra minuten snoozen zijn heel fijn, maar het doet je slaap niet ten goede. Zet je wekker daarom op de tijd waarop je écht je bed uit moet. Dit zorgt ervoor dat je een langere tijd dieper slaapt, waardoor je je dag beter aankunt! Wist je dat tien minuten eerder opstaan je leven kan veranderen?

2. bewaar het social media scrollen voor later

Voor veel mensen is social media checken een vast onderdeel van de ochtendroutine. Guilty! Tijdens het wakker worden of mijn ontbijt check ik vaak even Facebook of Instagram. Maar deze tijd kun je goed gebruiken op een hectische ochtend. Hoe moeilijk het ook is bewaar het social media scrollen voor later. Bijvoorbeeld voor in de trein naar werk of als de kids de deur uit zijn. Op deze momenten is het veel meer relaxt. 

3. zorg dat het ontbijt klaar is

's Ochtends ontbijt maken met kinderen is een hele klus. Zeker als je iets anders wilt neerzetten dan die eeuwige boterham met kaas. De truc tot rustig ontbijten is voorbereiding. Bak in het weekend een bananenbrood en vries de plakjes apart in. Smoothies kun je ook goed 's avonds al maken en hiervan hebben we ook een leuk recept.  Zo'n voorbereid ontbijt bespaart je tijd en geld. We like! 

4. Kies 's avonds je outfit

Ik ben vast niet de enige die elke dag moeite heeft met een outfit samenstellen. En 's ochtends helemaal. Je komt nog half slapend je bed uitrollen, gaat voor de kast staan en na 5 minuten staren weet je het nog steeds niet. You're not alone. Onze tip: leg de avond van tevoren een aantal outfits klaar voor de volgende dag. Dat scheelt waardevolle tijd 's ochtends met het zoeken naar die ene panty die toch nog in de wasmand zit en eindeloze schoenenwissels.

5. zet je tas klaar

Om even in het thema van de vorige tip te blijven, zet ook je tas de avond van tevoren al klaar! Voorbereid zijn scheelt je 's ochtends zoveel extra stress. Neem hier 's avonds even de tijd voor en het scheelt je weer een ritje naar huis of het winkelcentrum omdat je je lunch bent vergeten. Dat is wel de moeite waard toch?

6. post its

Heb je dat ook, dat als je iets niet gelijk opschrijft zodra je er aan denkt je het anders compleet vergeet? Je zit in de auto of op de fiets en plotseling bedenk je je: 'shit, heb ik de krultang uitgezet? Heb ik de deur wel op slot gedaan?!'. Typisch geval #momlife... post-it's zijn een uitkomst! Zo voorkom je deze vervelende paniekaanvallen: maak een to-do lijstje met dingen die je moet doen voor je de deur uitgaat en plak deze bij de deur. Voordat je de deur uitgaat check je of je alle punten op dit lijstje gedaan hebt, and you're good to go!

Sarah Glasbergen

Door

14 augustus 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.