Goede voornemens | Zo stel je doelen én haal je ze nog ook!

Goede voornemens | Zo stel je doelen én haal je ze nog ook!

Leuk, die goede voornemens. Maar hoe zorg je ervoor dat je die doelen ook haalt? Wij zetten handige tips op een rijtje!

We kennen het bijna allemaal wel: je hebt een aantal goede voornemens, stelt jezelf wat doelen... En dan ineens ga je weer helemaal op in de waan van de dag en verlies je ze uit het oog. Zo haal jij je doelen wél!

Hoe zet je haalbare doelen? 

Om je doelen daadwerkelijk te behalen is het belangrijk dat ze haalbaar zijn! Dit is hoe je dat doet:

  • SMART Doelen: Begin met het bedekken van jouw doelen met SMART. We hebben het over Specifieke, Meetbare, Haalbare, Relevante, en Tijdgebonden doelen. Dit geeft niet alleen een heldere richting, maar ook dat extraatje wat je doelen echter maakt. In plaats van gezonder eten ga je bijvoorbeeld bij elke maaltijd 100 gram extra groenten eten. 
  • Prioriteiten: Jouw doelen zijn als verschillende nummers op een playlist. Zorg ervoor dat de belangrijkste nummers bovenaan staan. Het stellen van prioriteiten is als het samenstellen van de ultieme feestplaylist - een garantie voor succes! Houd deze prio's in gedachten bij het stellen van je doelen. 
  • Klein beginnen: Elke grote dans begint met een klein pasje. Zo ook jouw doelen. Breek ze op in kleine, behapbare stukjes. Het geeft niet alleen een gevoel van prestatie bij elke stap, maar maakt de weg naar jouw doel behapbaar en leuk.
  • Flexibiliteit: Het leven is onvoorspelbaar. Wees klaar om hier flexibel mee om te gaan en je na een terugslag opnieuw weer op het goede spoor te zetten. 

Hoe bereik ik mijn doelen?

Nu je je doelen op papier staan, gaan we door naar de actie! Zo ga je je doelen zeker halen:

  • Doe het samen: De beste feestjes worden gedeeld. Nodig vrienden uit om hun doelen te delen en houd elkaar verantwoordelijk. Spreek af dat je elkaar op de hoogte houdt hoe het gaat. Hier kun je zelfs een leuke activiteit aan hangen zoals 1 keer per kwartaal naar een koffietentje om hierover te kletsen. 
  • Regelmatige Check-ins: Tijd voor een check-in! Reflecteer regelmatig op je voortgang. Zijn er aanpassingen nodig? Pas je aan om in de maat te blijven. Flexibiliteit is key!
  • Beloon jezelf: Het feest is niet compleet zonder beloningen. Elke stap vooruit is een reden voor een mini-feestje. Trakteer jezelf op iets wat je graag wilt om de motivatie er goed in te houden!

We wensen je heel veel succes met het zetten van jouw doelen en het halen ervan! 

Isabel Van Der Boog

Door

29 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.